«Ceraukste» nezaudē ne spēli un kļūst par Bauskas novada florbola čempionāta uzvarētājiem

2016-06-20 17:09

Finālā «Ceraukste» tikās ar «Vecā Bauska» komandas spēlētājiem. Lai arī otrie pirmajā periodā atradās vadībā ar 4:1, bet vēlāk jau ar 10:6 vadību pārņēma pirmie, spēles pēdējās sekundes izvērtās dramatiskas un fināla cienīgas.
 
Šogad čempionātu sāka septiņas komandas, bet beidza piecas. Vinīgā viesu vienība «Sesava» no Jelgavas novada pēc pirmajām divām spēlēm no turpmākās dalības čempionātā izstājās, kā iemeslu minot nevarēšanu izbraukāt mačus. Bet stipri iespējams, ka pie vainas bija lielās sagrāves pirmajās divās spēlēs un savu spēku apzināšanās. Čempionātu nebeidza arī «Īslīce», kas divas reizes neieradās uz spēli un kā to nosaka nolikums, saņēma diskvalifikāciju. Šie notikumi mainīja čempionāta izspēles kārtību. Tika aizvadīti divi apļi pēc kuriem četras labākās komandas izspēlēja pusfinālus. Kā piektie nelaimīgie pēc regulārā turnīra no cīņas par medaļām atkrita jaunie «Bauskas BJSS» censoņi, jeb U – 16 komanda.

Nolikums katrā komandā ļāva spēlē trijiem Latvijas florbola federācijas «Elvi» vīriešu virslīgas florbolistiem. Šo iespēju izmantoja visas komandas, katra pēc savām iespējām apbruņojās ar prasmīgākajiem novada florbolistiem.

Veiksmīgākā kombinācija tika «Ceraukstei». Vārtos stājās FK «Bauska» pirmais nummurs Reinis Kirilko, kura meistarība vārtos bieži vien apturēja pretinieku komandu centienus gūt vārtus. Tāpat, Reinis bija vienīgais vārtsargs, kurš savus vārtus kādā no spēlēm atstāja neskartus. Uzbrukumā pretinieku aizsardzību pa vīlēm ārdija FK «Kurši» spēlētājs Rolands Kovaļevskis un FK «Rīga» florbolists Aivis Barkovskis. Tāpat, komandā spēlēja viens no 1.līgas labākajiem snaiperiem Rihards Mallons.

Čempionu komandas «Ceraukste» sastāvā spēlēja – Rolands Kovaļevskis, Rihards Mallons, Reinis Paegle, Toms Mengots, Artūrs Dulbe, Artūrs Breijers, Aivis Barkovskis, Matīss Dulbe, Reinis Kirilko, Raitis Zeņuks, Emīls Dzenis un Artūrs Nerets.

«Vecā Bauska» paļāvās uz Pēteri Zeltiņu, Andi Levīti un Ģirtu Laugali – visi spēlē FK «Bauska». Vēl komandā spēlēja otru jaunību atguvušais un komandas spēles veidotājs Ingus Panteļejevs un 1.līgas spēlētājs Jānis Akmentiņš. Čempionāta svarīgākajos mačos baušķeniekiem steidzās palīgā nesenais FK «Bauska» komandas bombardieris un līderis Māris Amentiņš.
 

Komanda «Vecā Bauska» - Lauris Biezais, Edgars Lujāns, Andis Levītis, Edgars Cimermanis, Raitis Cimermanis, Jānis Akmentiņš, Ingus Panteļejevs, Kristaps Laugalis, Oskars Vāvers, Guntars Grandovskis, Pēteris Zeltiņš, Māris Akmentiņš, Pēteris Maziks un Ģirts Laugalis.

«Code» sastāvu papildināja ar Latvijas čempionāta medaļu ieguvējs – Dinārs Vaitaitis, kurš spēlē «Mogo – RTU/Rokets». Vēl codiešiem palīdzēja Toms Niedre no «Ulbroka/FF Masters» komandas un pašmāju spēlētājs Nikita Maksurovs.

Komanda «Code» - Gatis Ivanans, Āris Rotbergs, Vitālijs Ivanovs, Kristaps Kurpnieks, Justs Baltmanis, Ainars Rumpans, Kristaps Kalniņš, Nikita Maksurovs, Dinārs Vaitaitis, Gatis Pelēķis, Kaspars Matuzonis, Armīns Timinskis, Toms Niedre, Uģis Niedre.

Tieši virslīgas spēlētāji gandrīz katrā komandā noteica vai komanda uzvarēs vai zaudēs. Labāko punktu guvēju TOP10 tikai divi nepārstāv kādu no virslīgas komandām.
 
Čempionātā uzvaras laurus plūca «Ceraukste». Komanda 12 spēlēs nezaudēja ne spēli, sīvākās cīņas aizvadot ar «Vecā Bauska» spēlētājiem divas reizes cīnoties ar viena vārta starpību. Pirmajā pusfinālā ceraukstieši ar 19:8 sasita «Uzvaru», bet «Vecā Bauska» ar 10:5 pārmācīja pērnā gada čempionus «Code». Spēlē par trešo vietu codieši neatstāja nekādas cerības bez maiņām spēlējošajai «Uzvarai» pārbraucot tai pāri ar 17:10.
Finālā «Vecā Bauska» pret «Cerauksti» ātri ieguva 4:1 pārsvaru. 
 
Otrajā periodā topošie čempioni baušķenieku vārtos sameta četras bumbiņas uz ko pretinieks atbildēja ar vienu precīzu raidījumu un pirms pēdējām 20 minūtēm rezultāts 6:5 «Ceraukstei» par labu. 
 
Trešā perioda ievadu jaudīgi iesāka ceraukstieši ,kuri īsā laikā sameta četras bumbiņas un izvirzījās vadībā ar 10:6. Turpinājumā sekoja «Bauskas» komandas piecu minūšu vairākums, vienubrīd’ spēlējot pieciem pret trim laukuma spēlētājiem. Baušķenieki uzbruka vērienīgi, guva vairākus vārtus, taču ceraukstieši aizsargājās prasmīgi un tuvāk par viena vārta robežu pretiniekiem piekļūt neļāva. Atskanot spēles beigu signālam uz tablo rezultāts bija 11:10 un par Bauskas novada atklātā florbola čempionāta uzvarētājiem pirmo reizi vēsturē kļuva «Ceraukste».
 
Uzziņai:

Bauskas novada atklātā florbola čempionāta 2016.gada individuālo balvu ieguvēji –

– rezultatīvākais spēlētājs – Aivis Barkovskis – 51 vārti un 22 rezultatīvas piespēles, «Ceraukste»;
– vērtīgākais spēlētājs – Rolands Kovaļevskis, «Ceraukste»;
– labākais vārtsargs – Guntars Grandovskis, «Vecā Bauska»;
– labākais aizsargs – Jānis Akmentiņš, «Vecā Bauska».
 
Turnīra tabula pēc regulārā čempionāta –
Nr. Komanda Spēles Uzv. Uzv.Ps Zaud.Ps Zaud. Punkti G.v Z.v +/-
1 CERAUKSTE 10 10 0 0 0 30 110 50 60
2 CODE 10 6 0 2 2 20 59 57 2
3 VECĀ BAUSKA 10 5 2 0 3 19 76 52 24
4 UZVARA 10 4 0 0 6 12 63 63 0
5 BJSS U-16 10 0 2 1 7 5 48 96 -48
6 ĪSLĪCE 10 0 1 2 7 4 42 80 -38
 

 

Foto – Elīna Gruncka
 

 

«Ceraukste» nezaudē ne spēli un kļūst par Bauskas novada florbola čempionāta uzvarētājiem

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija