Gūstot divus vārtus pēdējo 30 sekunžu laikā ,Bauska panāk neizšķirtu, tomēr pēcspēles metienos zaudē

2014-01-12 20:59

Šovakar, 12.janvārī ,savu pēdējo spēli pirms teju mēneša pārtraukuma aizvadīja FK „Bauska” florbolisti. Trilleris, drāma vai vienkārši traka spēle- tā varētu nosaukt šī vakara tikšanos starp baušķeniekiem un „Pārgauja” komandām. Spēles pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 10-10, tiesa vēl 30 sekundes pirms spēles beigām „Bauska” zaudēja ar 8-10.

Pirmajā periodā baušķenieki izšķērdēja pāris labas iespējas gūt vārtus, ko nevarētu teikt par pretiniekiem, kuri izvirzījās ātri vadībā ar 0-2. Toms Niedre atguva vienus vārtus, taču līdz perioda beigām baušķeniekiem uzbrukuma realizācija nesekmējās, ko nevarētu teikt par viesiem. „Paŗgauja” izmanto izdevības un pēc pirmā perioda 1-5 par labu viesiem.

Spēles vidusdaļā skaitlisko vairākumu izmanto Rolands Kovaļevskis, kurš panāk 2-5. Spēles turpinājuma otrajā periodā „Pārgauja” iemet vēl divreiz. Baušķenieki atbild ar precīzu Pētera Zeltiņa raidījumu. Pēc otrās trešdaļas 3-7 par labu viesiem.

Visa „jautrība  sākās pēdējā perioda beigu daļā. „Bauska” gūst divus vārtus, ar ko pretinieks atbild ar vienu precīzu raidījumu. 5-8, kad jāspēlē 7 minūtes. Minūtes laikā „Bauska” gūst divus vārtus un panāk neizšķirtu 8-8. Viesi neliekas mierā un trīs minūtes līdz spēles beigām panāk 8-10. Ar to šķita, ka viss ir beidzies, taču šad un tad brīnumi notiek arī SN „Mēmele”. „Bauska” izdara vārtsarga nomaiņu pret sesto laukuma spēlētāju. Gints Velmunskis pēc Ģirta Laugaļa piespēles 26 sekundes pirms spēles beigām samazina starpību līdz minimumam. Likās, nekas vairs nemainīsies, taču tā viss nebija. Toms Niedre piespēlē Zeltiņam, kurš 8 sekundes pirms spēles beigām panāk 10-10. Seko papildlaiks.

Papildlaikā komandas nespēja gūt vārtus un sekoja pēcspēles metienu sērija.

Pirmais izgājienā pret vārtsargu dodas Rolands Kovaļevskis, kurš arī vienīgais realizēja savu iespēju. Zeltiņš, Niedre, Vāvers un Velmunskis netrāpa, par ko baušķeniekus soda „Pārgauja” ,realizējot divus no pieciem izgājieniem ,ar ko arī šim vakaram pietika. 10-11 pēcspēles metienos -uzvar „Pārgauja”.

 

Ingus Panteļejevs, FK ”Bauska” treneris, smaidot stāsta, ka šī spēle bija skatītājiem.

„Bet, ja runājam nopietni, tad nebijām pelnījuši šo neizšķirtu. Pēc spēles kvalitātes, izpildījuma pretinieks bija pelnījis uzvarēt. Jā, protams, atspēlēties un panākt neizšķirtu ir patīkami , taču pati spēle neko laba nebija. Šausmīgi aizvadījām pirmo, otro periodu. Komandas līderi nespēja neko parādīt, divus periodus paliekot tukšā. Nācās pamainīt virknējumus pēdējā periodā, kas arī nesa izmaiņas spēles rezultātā.”

Ļoti slikts spēles sākums.

„Iespējams, nenovērtējām pretinieku. Likās ,ka paņemsim viņus tāpat, uz vienas kājas. Vēl jau līderiem galīgi negāja ar to realizāciju. Bija ļoti daudz iespējas gūt vārtus. Pretinieks savus momentus izmantoja, mēs -nē. Ielaidām 5 vārtus. Tas ir ļoti daudz.”

 

Trešais periods.

„Trešajā mēs uzvarējām ar 7-3, kas ir lielisks rādītājs. Tomēr, „Pārgauja” ,šķiet ,spēlē nepiespiesti, brīvi, jo, manuprāt, ar savu vietu tabulā jau viņi ir samierinājušies. Tas, varbūt, bija iemesls, kāpēc trešajā periodā lietas sakārtojās tā. Vēl arī fiziskais, kurš šobrīd, komandām ir teju vienāds. Varbūt pēdējā periodā mūsu fiziskā sagatavotība nedaudz bija labāka, un arī tas noveda pie šāda rezultāta.”

„Es ļoti labi atceros pirmo abu komandu tikšanos. Mēs viņus vienkārši noskrējām. Pārliecinoši noskrējām. Šodien vienas mocības, jo nav fiziskais,” turpina treneris.

Daudz brīva laika, lai situāciju uzlabotu.

„Jā, priekšā vesels mēnesis, lai piestrādātu pie fiziskā, ko arī darīsim. Domāju, kādu nedēļu tagad nūjas vispār neņemsim rokās. Paspēlēsim kādu citu sporta veidu. Programma mums ir ļoti laba. Tagad tikai ir jādara. Laika ir daudz. Ja darīs, tad būs rezultāts un tāda fiziskā sagatavotība, kāda bija pirms šī krituma. Ticu, ka varam atgriezties tur, kur bijām sākumā. Ja visu darīsim, tad būsim spējīgi cīnīties ar top komandām.”

 

Labākais FK „Bauska” komandas rindās šovakar- Andis Levītis.

Rezultativitātes punktus guva-

Toms Niedre 3+1

Pēteris Zeltiņš 2+2

Rolands Kovaļevskis 2+1

Ģirts Laugalis 0+3

Andis Levītis 1+1

Dinārs Vaitaitis 0+2

Gints Velmunskis, Valdis Vāvers 1+0

 

Pašreiz „Bauska” ieņem 6.vietu čempionātā ar izcīnītajiem 38 punktiem. 22 spēlēs izcīnītas 13 uzvaras, divas no tām papildlaikā, kā arī piedzīvoti 9 zaudējumi, no kuriem viens pēcspēles metienos.

 

Nākamā spēle „Bauska” komandai vien 8.februārī, kad SN „Mēmele” plkst. 18:00 uzņemsim komandu „FK Rīga”.

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe

Gūstot divus vārtus pēdējo 30 sekunžu laikā Bauska panāk neizšķirtu, tomēr pēcspēles metienos zaudē

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija