Gailīšu pagasta florbola čempionātā uzvar Īslīce

2014-01-27 20:33

 

Aizgājušajā nedēļas nogalē 26.janvārī norisinājās Gailīšu pagasta kausa izcīņa florbolā. Šis turnīrs uzvarniekiem bija zīmīgs ar to, ka tika atklāti un iemēģināti jauniegūtie florbola borti un vārti.
Turnīrā piedalījās 6 komandas. Codi pārstāvēja divas komandas- "Viktors" un "Hektors". Mājiniekus pārstāv arī divas komandas- "Gailīši 1" un "Gailīši 2". Vēl šīm komandām pievienojās "Īslīce" un "Vecā Bauska". Citas komandas nepievienojās dažādu apstākļu dēļ ,piemēram, sastāva nenokomplektēšana, tehniskas ķibeles ar auto un tā tālāk.

Komandas tika sadalītas A un B apakšgrupās. A grupā spēlēja "Vecā Bauska", "Gailīši 2" un "Viktors" (nomināli 2. Codes komanda). Šajā grupā ļoti pārliecinoši 1. vietu izcīnīja "Vecā Bauska" ,kuras sastāvā ierasti ļoti spēcīgi un prasmīgi florbolisti. Otrajā vietā un izkļūšanu no apakšgrupas izcīnīja komanda "Viktors" un 3. vietā palika komanda "Gailīši 2", kas nespēja radīt vērā ņemamu pretestību abām iepriekš minētajām komandām.

B grupā spēlēja "Gailīši 1", "Īslīce" un "Hektors". Šo komandu spēku samēri bija jau daudz līdzīgāki. Divas no trim spēlēm beidzās pēcspēles soda metienos un arī trešajā spēlē "Īslīces" komanda tikai 15 sekundes pirms spēles beigām izrāva uzvaru pār "Gailīšu 1". Komandu. Līdz ar to "Īslīce" nodrošināja sev 1. vietu grupā. 2. vietu un tikšanu uz pusfinālu sev izcīnīja "Hektors" komanda no Codes, savukārt trešajā pozīcijā ierindojās "Gailīši 1" komanda.

 

Pirmajā pusfinālā tikās A grupas uzvarētāja "Vecā Bauska" un B grupas otrā spēcīgākā vienība "Hektors" no Codes. Šajā mačā uzvaru ar rezultātu 3:2 svinēja "Vecā Bauska", nodrošinot ierasto vietu finālā. Otrajā pusfināla spēlē vietu sev finālā nodrošināja "Īslīces" komanda, kas uzveica "Viktors" komandu no Codes.

Spēlē par 3. vietu tikās abas Codes komandas- "Viktors" un "Hektors". Spēli labāk iesāka komanda "Viktors", kas pirmā izvirzījās vadībā, taču nomināli spēcīgākā codiešu komanda "Hektors" otrajā puslaikā visu sakārtoja pa plauktiņiem un ar rezultātu 4:1 uzvarēja savus pretiniekus izcīnot trešo vietu turnīrā.

Komanda "Vecā Bauska" allaž bijuši galvenie pretendenti uz čempiona titulu. Arī pirms fināla Gailīšos daudzi prognozēja "Vecās Bauskas" uzvaru. Lai arī pretinieks ražens, "Īslīces" komanda negrasījās tik viegli padoties. Spēle izvērtās ļoti dramatiska un interesanta. Spēles sākums labāks padevās "Vecajai Bauskai", kas izvirzījās vadībā ar 2:0, taču "Īslīces" komanda parādīja raksturu un spēja atspēlēt 2 vārtu deficītu. Pamatlaikam noslēdzoties 2:2, čempions tika noskaidrots pēcspēles metienos. Veiklākas rokas bija tieši "Īslīces" puišiem, kuri arī izcīnīja Gailīšu pagasta kausu florbolā!
 

Romualds Paulovičs, "Īslīces" komandas spēlētājs, dalās iespaidos par turnīrā piedzīvoto.

„ Pirmajā spēlē pret Codes komandu no nelabvēlīga rezultāta 0-2 pirmajā puslaikā spējām atspēlēties un panākt 2-2, kā arī beigās uzvarējām pēcspēles metienos. Arī otrajā spēlē pratām izcīnīt uzvaru vien pašas spēles izskaņā. Spēlēs par iekļūšanu finālā jau pārliecinošāk apspēlējām codiešus. Pirmajās divās grupu spēlēs sanāca daudz vairāk nervozēt un iespring, taču pusfinālā viss izvērtās nedaudz vienkāršāk.”

„Pirms fināla nedomājām, ka spēsim izrādīt pietiekoši lielu pretestību, lai kaut pacīnītos par uzvaru. Jau iepriekš zinājām, ka daudzi no Bauskas komandas ir spēlējuši virslīgā un visi bija ļoti augsta līmeņa florbolisti. Lielākoties, noskaņojāmies uz spēli ar domu par iespēju pacīnīties ar lielmeistariem un iegūt pieredzi pret tādiem spēlētājiem. Pretinieki pirmajā puslaikā mūs uzvarēja ar 0-2 un šķita, ka viss notiek tā ,kā tam jānotiek, bet tad otrā puslaika vidū panācām rezultātu 1-2 un sapratām, ka varam pacīnīties, ja ne par uzvaru, tad par neizšķirtu! Sajutāmies droši, noticējām, ka varam iemest un atdevāmies uz visiem 110 % atlikušajai spēles daļai. Tad ,kad panācām 2-2, tad pretinieki izdarīja ļoti lielu spiedienu uz mūsu vārtiem, taču izturējām. Pēcspēles metienos jau jutāmies vēl drošāki un pārliecinātāki, jo šajā elementā jebkurai komandai var būt iespējas uzvarēt. Mēs bijām precīzāki un uzvarējām Bauskas komandu!” stāsta Romualds.

„Protams, spēles laikā jau bija redzams tas, ka pretinieki neizliekas uz maksimālajiem spēkiem. Domāju, ja viņi gribētu tad jau pirmajā puslaikā rezultāts varētu būt jau aptuveni 0-5! Droši vien domāja, ka tāpat mūs apspēlēs un uzvarēs bez liekas piepūles ,uz ko arī viņi šoreiz iekrita,” tā Romualds.

Īslīces komandas sastāvā spēlēja sekojoši spēlētāji-

Romualds Paulovičš, Ainārs Rumpans, Armands Lauva, Tedijs Turks, Edijs Velhoviks, Raivo Mehine, Gatis Paškevics, Kristaps Kurpnieks un Jānis Dimitrijevs. 

 

Emīls Dzenis, komandas „Vecā Bauska” spēlētājs ,par turnīru.

„Par komandām varu teikt to, ka labāk padomāt kārtīgi, pirms taisīt divas komandas no viena pagasta vai labāk vienu. Ar to gribu teikt, ka nav jēgas savākt divas komandas, ja vienā no tām beigās nav kas spēlē, paliek mazākumā, nav maiņu vai vienkārši daži aizbrauc projām. Beigās neviens nespēlē un ‘’ākstīšanās’’ vien sanāk. Labāk no viena pagasta novākt vienu normālu komandu, nekā divas puskomandas.”

„Finālā pretiniekiem vārtu sargs nospēlēja ļoti labi. Cēla ārā daudzus bīstamus metienus, arī vārtu stabs neļāva mums gūt vārtus. Ļoti traucēja sliktā grīda. Bumbiņa vairāk lēkāja nekā ripoja. Daudz momentu, kur uz tukšiem pēkšņi pirms sitiena bumbiņa palecās un viss. Protams, visiem laukums bija vienāds. Vēlāk jau, mums paliekot mazākumā ,viņi izlīdzināja rezultātu. Bullīšos viņiem atkal vārtu sargs cēlā ārā. Paši neiemetām un ar to arī viss beidzās,” stāsta Emīls.

„Vecā Bauska” komandā spēlēja sekojošie spēlētāji-

Edgars Cimermanis, Armīns Timinskis, Edgars Lujāns, Jānis Akmentiņš, Emīls Dzenis, Artis Barkovs un Agris Grandovskis.

 

Justs Baltmanis, komandas „Hektors” spēlētājs ,par turnīru.

„Godīgi sakot, mūsu komanda nebrauca ar domu pretendēt uz godalgotām vietām, jo sastāvu nesanāca nokomplektēt kā vēlējāmies. Bet kopumā ir prieks par to ,kā mēs nospēlējām. Grupu spēles izvērtās īpaši interesantas, jo abās spēlēs uzvarētāju noskaidrojām pēcspēles metienos. Pusfinālā spēkojāmies ar "Veco Bausku", kuri arī mūs uzvarēja. Spēlē par trešo vietu, godīgi sakot, mums vienkārši vairāk uzsmaidīja veiksme. Spēle bija grūta, taču ir liels prieks par uzvaru un izcīnīto trešo vietu.”

„Fināls man ļoti patika. Liels prieks bija par „Īslīci”, kuri prata uzvarēt „Veco Bausku”, tā teikt ,pārtraucot viņu valdīšanu. Komandā „Īslīce” spēlē mani klasesbiedri un draugi, tāpēc dubults prieks par viņu uzvaru. Kopumā, šādi turnīri man patīk un ir interesanti, vajadzētu tādus biežāk,” stāsta Justs.

Codes komandā „Hektors” spēlēja sekojoši spēlētāji-

Justs Baltmanis, Artis Štrovalds, Raivis Štrovalds, Kaspars Kaņeps, Kristaps Kaņeps, Vitālijs Ivanovs, Āris Rotbergs, Artūrs Breijers un Raitis Zeņuks.

 

Tā tika aizvadīts Gailīšu pagasta atklātais čempionāts florbolā. Priekš vietējā florbola, varētu teikt, ka fināls ir sensācijas cienīgs un turnīrs izvērtās varen aizraujošs. Netrūka nedz pārsteigumu, nedz sīvas cīņas, nedz emocijas. Visā visumā jācer, ka turpmāk, komandu skaits būs kuplāks un cīņas vēl aizraujošākas!

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe

Gailīšu pagasta florbola čempionātā uzvar Īslīce

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija