Galda tenisā divu dienu garumā noskaidro labākos

2014-03-10 18:43

Sestdien un svētdien, Bauskas novada sporta bāzes hallē risinājās sporta centra „Mēmele” balvu izcīņas galda tenisā 4.kārtas sacensības.

Pirmajā sacensību dienā notika aizraujošas cīņas I un II līgas ietvaros. II līgas spēlēs iesaistījās 28 dalībnieku no dažādiem Latvijas novadiem. Par šīs kārtas uzvarētājiem zēnu grupā kļuva Denis Drabovičs no Olaines, baušķenieks Mārtiņš Bukšs, un Vecumnieku sporta skolas pārstāvis Ulvis Karelsons. Meiteņu konkurencē medaļas sadalīja Iecavas galda tenisa skolas audzēknes – Terēza Druviņa, Rēzija Meļķe un Anna Ansone.

I līgā startēja 19 sportisti. Savus audzēkņus uz sacensībām bija atvedusi arī Laura Meinarda –viena no vadošajām Latvijas galda tenisistēm. Kopā ar Bērnu un jauniešu centra „Laimīte” pārstāvjiem bija ieradušies arī vecāki un atbalstītāji. Meiteņu vērtējumā zelts un sudrabs rīdziniecēm – Jūlijai Otļagovai un Viktorijai Prohorovai, bet bronzas godalgu izcīnīja Silga Ose. Puišiem nepārspēts izrādījās rīdzinieks Reinis Siliņš, aiz sevis atstājot Skaistkalnes galda tenisistus Māri Eņģeli un Aigaru Malanku.

Svētdienā stadiona sporta zālē sacentās Augstākās līgas spēlētāji. Kopumā pie zilajiem galdiem sacentās 41 dalībnieks no Rīgas, Jelgavas, Lielvārdes, Dobeles, Mārupes, Olaines, Jūrmalas, Iecavas un Rundāles. Dāmu konkurencē par uzvarētāju kļuva Ieva Mazjāne, sudraba godalga Karīnai Gailišai, bet bronzas medaļa Laumai Indriksonei. Kungu sacensības izvērtās sīvas, īpaši spēle par 3.vietu, kur pēdējā setā, pārspējot iecavnieku Roaldu Cildermani, pārāks bija Māris Cīrulis. Zelta spēlē uzvarēja pieredze, par čempionu kļuva rīdzinieks Guntis Šēnhovs, kurš, parādot skaistu un meistarīgu spēli, pārspēja vārda brāli no Dobeles – Gunti Krivodu.

Divās dienās izspēlētās vairāk kā divi simti interesantu un aizraujošu galda tenisa spēļu. Jaunākajām sacensību dalībniecēm Raineldai Blumbergai un Katei Kaļķei šogad paliek tikai deviņi gadi, bet abas jaunās sportistes cīnījās godam arī ar pieredzējušākiem sāncenšiem. Jāatzīmē sacensību galvenā tiesneša Modra Indriksona prasme jau vairāk kā sešu gadu garumā organizēt un vadīt šīs aizraujošās sacensības.

Galda tenisā divu dienu garumā noskaidro labākos

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija