Hokejistiem zelts

2014-09-30 18:34

27. un 28. septembrī ar hokeja komandu sacensībām Daugavpilī tika atklātas Latvijas sporta veterānu savienības 52.sporta spēles. Pirmo reizi ātrākā no sporta spēlēm iekļauta veterānu sporta spēļu ieskaites veidu programmā. Apzinoties savu sāncenšu stiprās puses, mūsu novada hokeja komanda devās uz Daugavpili, nelolojot cerības uz augstvērtīgu rezultātu. Jo vairāk tāpēc, ka īsi pirms sacensību dienas, dažādu apstākļu dēļ, no dalības spēlēs atteicās vairāki vadošie Bauskas komandas spēlētāji.

Neilgi pirms sacensībām diemžēl tika mainīta turnīra izspēles kārtība. Lai gan sākotnēji dalībai sporta spēlēs bija pieteiktas pat 6 vienības, dzīve ienesa savas korekcijas un Olaines veterānu vienībai nācās atsaukt savas komandas dalību, jo aizsaulē aizgāja tās kapteinis Ringolds Balodis, savukārt Jelgavas komanda atteicās no dalības šajā vecuma grupā un startēja 45+ kungu turnīrā. Līdz ar to atlikušajām vienībām, bija jāizspēlē divu apļu turnīrs.

Pirmajā dienā sacensību kalendārs saveda kopā divas bijušā Bauskas rajona komandas - Iecavu un Bausku. Lai gan baušķenieki uz sacensībām ieradās tikai 10 vīru sastāvā, cīņas gribu tas nebija mazinājis. Pirmajai spēlei ar principiālo sāncensi, kā atzīmēja komandas vadītājs Artis Dīcmanis-vīri noskaņojušies godam aizvadīt spēli, ja esam atbraukuši, tad jāuzspēlē. Ar trīs aizsargiem un sešiem uzbrucējiem baušķenieki parādīja ko nozīmē komandas spēle! Mūsu vārtos lieliski darbojās, vēlāk par turnīra labāko vārtsargu atzītais, Normunds Zvaigzne un uzvara! Ar rezultātu 4-1 pārspēta kaimiņu novada vienība. Āķis lūpā! Tās pašas dienas vēlā vakara stundā, par pārsteigumu pretiniekam un neviltotu prieku sev, izmantojot vienu no nedaudzajām vārtu gūšanas iespējām, pārspēta par favorītiem uzskatītā Daugavpils komanda. Kā vēlāk sarunā atzīmēja LSVS prezidents Daumants Znatnajs - tādu kaujinieciskumu un kolektīvu spēli viņš sen nebija vērojis!

Nākošajā sacensību dienā Bauskas hokejistus gaidīja īpaši smagas cīņas, jo zaudētāju komandas bija noskaņotas kareivīgi. Rīta spēlē zaudējums iecavniekiem 0 - 6, bet, kā atzīst A.Dīcmanis, taupījām spēkus, jo izšķirošā cīņa gaidīja vēlā pēcpusdienā. Un taktika attaisnojās, lai kā cīnījās daugavpilieši, lai kā viņus atbalstīja arī pieklājīgais līdzjutēju pulks, Bauska bija kā mūris! 2 - 2 tā vēstīja spēles beigu signāls un nu varēja dot vaļu emocijām. Pirmais Latvijas sporta veterānu savienības kauss un zelta medaļas hokejā dodas uz Bausku! Paldies novada hokejistiem - Artim Dīcmanim, Gatim Feldmanim, Kasparam Trasūnam, Didzim Domokejevam, Uldim Kreigeram, Zigmāram Smeterim, Renāram Šēneram, Arvim Augulim, Gintam Jansonam un Normundam Zvaigznem par pirmajiem LSVS sporta spēļu kopvērtējuma ieskaites punktiem Bauskas novadam.

 

Infromāciju sagatavoja - I.Ūbele

Hokejistiem zelts

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija