I.Panteļejevs: "Maniem vīriem ir iekšās!" Bauska uzvar Valmierā

2013-10-20 23:13

    Šodien Valmierā notika viena no šīs dienas Latvijas florbola virslīgas spēlēm, kurā dalību ņēma „FK Bauska” komanda.

Baušķenieki šodien devās laukumā pret „Valmiera” komandu. „Bauska” ,laužot tradīciju zaudēt trešo periodu, šodien izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3-7.

 

Pirmos vārtus trešdaļas sākumā guva mājinieki un „Bauska” nonāca iedzinējos, bet ilgi tas tā nepalika. „Bauska” nepilnu divu minūšu laikā guva 3 vārtus, panākot rezultātu 1-3. Pirmos divus vārtus guva Dinārs Vaitaitis, trešos- Rolands Kovaļevskis. Mājinieki ātri vien, 40 sekunžu laikā, atbildēja ar diviem precīziem metieniem. Trešdaļa noslēdzās ar rezultātu 3-3.

 

Spēles otrajā trešdaļā vārtus guva tikai baušķenieki. Precīzi meta Toms Niedre un Gints Velmunskis pēc Ģirta Laugaļa un Rolanda Kovaļevska piespēlēm.

 

Klāt trešā trešdaļa, kura pēdējās trijās spēlēs ir bijis milzīgs enkurs „Bauskas” komandai. Taču, ne šodien! Turpinot spēlēt disciplinēti, baušķenieki uzvar periodu ar 2-0, abus vārtus gūstot Pēterim Zeltiņam. „FK Bauska” uzvar ar rezultātu 3-7 „Valmiera” komandu.

 

Ingus Panteļejevs, „FK Bauska” galvenais treneris par spēli.

 

Kā vakardienas mājasdarbs? Izanalizējāt iepriekšējo spēli?

 

„Analizējām, pārrunājām. Video bija pieejams tikai šodien, taču tas netraucēja. Visi kopā skatījāmies, spriedām, runājām ,analizējām. Liels komandas pluss bija tas, ka visu šo laiku bijām kopā.”

 

Vārtos nevis Reinis, kā protokolā, bet gan Elvis?

 

„Jā, protokolā ir kļūda. Elvis šodien stāvēja un darīja to ļoti labi. Par Elvi šodien varu teikt tikai to labāko.”

 

Pirmajā puslaikā īsā laika brīdī sabira daudz vārtu guvumi.

„Es sākumā pieļāvu kļūdu. Izvēlējos nepareizu taktiku, kura ļāva pretiniekiem daudz mest no distances un uzbrukt. Tādā manierē zaudējām divus vārtus. Visa kļūda tajā, ka ļāvām metienam nonākt līdz vārtiem.”

 

Spēlējāt divās maiņās?

 

„Šī ir sestā spēle. Vērojot spēli, es varu droši teikt - maniem vīriem ir iekšās. Divās maiņās tamdēļ, ka es redzēju to, ka viņi tur tempu un laukumā dara to, ko es no viņiem prasu. Nepieciešamība pēc trešās maiņas šodien nebija, tiesa, laikam divas vai trīs reizes izlaidu arī viņus laukumā.”

 

Laba disciplīna. Neviens noraidījums.

 

„Spēles temps bija ātrs un noraidījumi nebija tāpēc, ka mēs nevis tikām līdzi, bet gan šo spēles tempu kontrolējām. Neļāvām pretiniekam mūs nospiest, tādā veidā mēs nepieļāvām kļūdas divcīņās. Spējām tikt galā ar sedzējiem ,nepārkāpjot noteikumus.”

 

„Manuprāt, pat nebija tādu situāciju, kad tiesnesis varētu dot noraidījumu. Noraidījumus līdz šim esam pelnījuši tikai uz fiziskās vājības rēķina. Netiekot līdzi spēlētājiem ,sākam sist pa nūjām un tamlīdzīgi,” treneris turpina.

 

Sporta zālē vēl netiekat. Kā komandai sokas treniņos?

 

„Tiekam Codes sporta zālē. Zāle laba, tikai grīdas segums ir tāds, kurš slīd. Spēlētāji slidinās un, lai izpildītu vingrinājumus vai kāda cita veida darbības ,ir ļoti problemātiski atstrādāt ar maksimālu kvalitāti. Turpinām strādāt pie fiziskā. Ejam ārā, skrienam. Fiziskajā sagatavotībā ir rezultāti, apstāties nedrīkst. Tikai uz priekšu!”

 

„FK Bauska” ar izcīnītajiem 11 punktiem pašlaik ieņem 7.vietu turnīra tabulā. Kārtējā izbraukuma spēlē baušķenieki dosies jau šo sestdien, plkst. 15:00 stājoties pretī „Pārgauja” komandai.

 

Labākā spēlētāja godā „FK Bauska” sastāvā- Toms Niedre

Ar rezultativitāti baušķenieku rindās izcēlās-  

Toms Niedre 1+2

Pēteris Zeltiņš, Dinārs Vaitaitis 2+0

Rolands Kovaļevskis 1+1

Edgars Liepa 0+2

Gints Velmunskis 1+0

Ģirts Laugalis 0+1

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe