I.Panteļejevs:"Varbūt labāk man ar viņiem pēc otrās trešdaļas nerunāt?" Bauskai panākums Stalbē.

2013-10-26 19:15

Septīto spēli šā gada Latvijas florbola virslīgas čempionātā šodien aizvadīja „FK Bauska” florbolisti, kuri ne bez nervu kutināšanas ar rezultātu 7-9 apspēlēja „ SK Pārgauja” komandu.

 

Ierasti šai sezonai baušķenieki pirmo trešdaļu aizvada ļoti daudzsološi, gūstot vārtus un uzvarot pirmās divdesmit minūtes. Pēc pirmās trešdaļas 1-3 par labu viesiem no Bauskas. Vārtus gūst Toms Niedre, Dinārs Vaitaitis un Ģirts Laugalis.

 

Turpinot iesākto, baušķenieki neapstājas. Otrajā trešdaļā gūstot piecus vārtus, „Bauska” panāk pārliecinošo 1-8 savā labā.

 

Trešajā periodā baušķenieki pakutina nervus katram, kurš seko līdzi spēles rezultātam internetā vai klātienē. Divus ielaiž, vienu iesit, četrus ielaiž- tāds trešās trešdaļas vārtu sakārtojums. Periods zaudēts ar 6-1, bet uzvara paliek uzvara un punktu skaits turnīra tabulā palielinās, kas ir pats galvenais.

 

„FK Bauska” treneris, Ingus Panteļejevs par trešo periodu izteicās ar nelielu humoru: „Laikam labāk man ar viņiem pēc otrās trešdaļas nerunāt. Kā pasaku, lai turpinām tādā pat garā, kaut kas nenostrādā”, Ingus smejas.

 

„Bet ja nopietni, tad tiešām,viss ir tikai galvās un faktā, ka pie pārliecinoša pārsvara, kad jāspēlē 20 minūtes, spēlētāji, acīmredzams uzskata, ka spēle ir uzvarēta. Protams, pretinieks pamodīsies, bet ar mums tā notiek jau kārtējo spēli. Vienreiz būtu jāsagatavojas tam, ka trešajā periodā ies zemes pa gaisu.”

 

Ar tādu spēles scenāriju, kādu piekopjat pēdējā laikā, traks var palikt.

„Mums trešā trešdaļa tāda pati kā Liepājā. Fiziski viss kārtībā, spēlējam droši, bet rezultāts mainās tikai pretiniekam. Turpinājām tāpat , kā pirmos divus, bet jau atkārtojos kārtējo reizi, ka pie šāda pārsvara sākam kaut ko izdomāt. Šodien, šķiet, ka divus vārtus zaudējām no vārtu priekšas, kur kļūdās aizsargi ,nepiesedzot spēlētāju.”

„Zūd koncentrēšanās, uzmanība. Atslābinās spēlētāji, pieļaujot kļūdas, kuras beidzās ar zaudētiem vārtiem. Spēlētāji sāk vairāk vadīties, pārturēt bumbiņu. Ja pretinieks sajūt spēles garšu šādos brīžos pie liela pārsvara, tad apturēt to ir ļoti grūti.”, turpina Ingus.

 

Vai tiesa, ka treniņos esi ķēries klāt spēlētājiem ar daudz dzelžaināku attieksmi?

„Spēlē vairāk tas, kurš vairāk un smagāk trenējās. Jo smagāk treniņos strādās, jo vairāk laukumā tiks. Komanda to zina, un problēmas tas nesagādā.”

 

„Patreiz komandā trūkst stabilitātes. Arī spēlētājos tas ir manāms. Piemēram, Edgars. Viņš iepriekšējo spēli aizvadīja lieliski, bet šodien kā bedrē iekritis. Trūkst stabilitātes.”, turpina Ingus.

 

Svētdien „FK Bauska” dosies uz Rīgu, kur cīnīsies pret „RTU” . Spēles sākums 17:00.

 

Labākā spēlētāja gods „FK Bauska” komandā- Reinis Kirilko

Rezultativitātes punktus „Bauska” rindās šodien guva-

Pēteris Zeltiņš 3+1

Ģirts Laugalis, Toms Niedre 2+2

Gints Velmunskis 1+1

Dinārs Vaitaitis 1+0

Rolands Kovaļevskis 0+1

 

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe