Iecavas telpu futbola kausā spēlē divas komandas no Bauskas

2014-04-07 17:43

Bauskas novada atklātais telpu futbola čempionāts noslēdzies, tomēr vēl ir kaimiņu novadi, kuros risinās pa kādam futbola turnīram. Tālu nav jāmeklē. Tepat, Iecavā, no 5. aprīļa sākās „Iecavas telpu futbola kauss 2014.” Šajā turnīrā piedalās arī divas komandas no Bauskas- „Ceraukste” un „EVA Autonams.”

Turnīrā piedalās 9 komandas, kuras sadalītas divās apakšgrupās. A grupā, kurā startē „EVA Autonams” ir 5 komandas. B grupā, kurā spēlē „Ceraukste” vienība, ir 4 komandas. No katras grupas tālāk tiek pirmās četras vienības, tātad, grupā B jau visas komandas ir nodrošinājušas dalību izslēgšanas spēlēs, taču no grupas A vienai komandai turnīrs beigsies pēc grupu spēlēm. Pēc grupu spēlēm komandas tiksies play-off, kur A grupas 1.vietas īpašniece spēlēs ar B grupas 4.spēcīgāko vienību, tālāk sekojoši A2 ar B3 u.t.t. 

 

„Ceraukste” komanda aizvadīja pirmo spēli pret komandu „FC Petrow”. Sastāva problēmas, viena maiņa, meistarības trūkums, neveiksmes aizsardzībā... un tā var turpināt ļoti daudz, lai izskaidrotu vājo sniegumu. Ceraukstieši piedzīvoja bezcerīgu zaudējumu ar 14:2.

Jau spēles sākumā komanda „Petrow” ātri guva 2 vārtus. Ceraukstieši mēģināja atbildēt ar kādu uzbrukumu, taču nekas neizdevās. Ar nelielu laika intervālu tiek gūti katri nākamie vārti un Ceraukste vien spēj atbildēt ar diviem precīziem sitieniem, kuri padodas Kristapam Maskalim un Artūram Zomerovskim.

 Kopumā spēle uz vieniem, ceraukstiešu vārtiem. Komanda „Petrow” spēlē ar ātrām, īsām piespēlēm, nepārtraukti spēlētājiem mainoties ar pozīcijām un izpildot tālus, spēcīgus, galvenokārt, arī vārtu rāmī lidojošus sitienus. Šāds spēles stils nav pa spēkam ceraukstiešiem un likumsakarīgs zaudējums ar 14:2.

Komandas „Ceraukste” sastāvs - Ingars Bērziņš, Elvijs Vīlips, Artūrs Dulbe, Kristaps Maskalis, Artūrs Zomerovskis un Raitis Zeņuks.

 

 

„EVA Autonams” komanda no Bauskas aizvadīja divas spēles, kurās abās gūtas uzvaras. Pirmajā spēlē pret komandu „Protestanti” baušķenieki guva pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 21:2. Lielākoties „Protestantu” vienības sastāvā spēlē vietējie Iecavas bērni un jaunieši. Par spēli varētu teikt.. palūkojaties uz rezultātu.„EVA autonams” vienībā vārtus guva katrs komandas spēlētājs, un atsevišķi spēlētāji guva vairāk nekā vienus vārtus, taču, kā minēja komandas kapteinis Emīls Dzenis, tad komandas spēlētāji vārtu guvumiem īpašu vērību nepievērsa, un kas tieši un cik guva vārtus nav zināms.

Otrajā spēlē „EVA Autonams” dabūja iesvīst pirmajā puslaikā, tomēr visā spēlē izcīnītā pārliecinošā uzvara ar 4:1 pret komandu „SK Inter P.”

Pirmais puslaiks noslēdzās 2:1 baušķenieku labā. „EVA” vienīgos vārtus zaudēja pirmā puslaika izskaņā, kad tika savākti pieci sodi, un kā paredz noteikumi, ar sesto sodu tiek izpildīts soda sitiens, kuru pretinieki nopelnīja un izmantoja.

Otrajā puslaikā „EVA Autonams” kontrolēja spēles gaitu, pacietīgi veidojot uzbrukumus. Gūtie divi vārti otrajā puslaikā atnes baušķeniekiem uzvaru ar rezultātu 4:1.  

Vārtus šajā spēlē „EVA autonams” komandā guva - Marks Kuncevičs, Juris Ojāru, Raivis Naumovs un Mārtiņš Beinerts.

Pateicoties izcīnītajām divām uzvarām, komanda „EVA Autonams” praktiski ir nodrošinājuši izkļūšanu no grupas un iespēju spēlēt play-off.

„EVA Autonams” komanda nokomplektējusi spēcīgu sastāvu. Komandai pievienojušies vairāki Bauskas novada atklātā čempionāta komandu pārstāvji. Divi nāk no „Rundāles” komandas - Raivis Naumovs un Nils Kleščovs. Pievienojies arī Rihards Dervins no komandas „Policija” un vārtsargs Ārīs Paužolis no „Gailīši” vienības.

Komandas „EVA Autonams” sastāvs - Āris Paužolis, Emīls Dzenis, Sandis Belte, Juris Ojāru, Rihards Dervins, Raivis Naumovs, Edgars Ružello, Nils Kleščovs, Dinārs Vaitaitis, Mārtiņš Beinerts, Marks Kuncevičs un Reinis Mavļanovs.

 

Turnīra lielākais mīnuss ir tas, ka tiek ļauts spēlēt bērniem/jauniešiem. Protams tas ir labi, dot iespēju spēlēt, bet, vai nebūtu jāpadomā par atsevišķa turnīra rīkošanu, jo turnīra kvalitāti un līmeni tas krietni samazina ,un spēles noslēdzas ar basketbola cienīgiem rezultātiem.

Otrs mīnuss ir nenoteikta tiesneša "brigāde". Uz atsevišķām spēlēm tiek paņemti no tribīnēm cilvēki, kāds no "savējiem" un tad tikai jautrība sākās. Nekontrolēta spēles gaita, tiek pieļauti neadekvāti paņēmieni, pārkāpumi, vienu vārdu sakot- nekvalitatīva un patvaļīga tiesāšana. Teju katrā spēlē rodas konflikti uz dūru vicināšanas robežas. 

 

 

Rakstu sagatavoja - A. Dulbe

Iecavas telpu futbola kausā spēlē divas komandas no Bauskas

meemeles kauss

dimitrijs | 2014-04-13

Meemeles kausaa nebija izgaasanaas..turniirs bija speeciigs un tiesneshi lunji:)

a

vaskins | 2014-04-08

izstas ka eva autonams grib reabiliteties pec sapigas izgasanas memeles kausa un ir novakusi nopietnu blici iecavas cempim! un man izstas ka viniem tas izdosies! veiksmi emilam& co!

Jauna diskusija