Ielu basketbolu Bauskā spēlē arī lietuvieši

2017-08-07 15:25
 
Ielu sporta veida apvienība «Ghetto Games» sestdien, 5.augustā, vienu no «Gheto Basket» jeb ielu basketbola posmiem organizēja Bauskā. 

Basketbolisti pilsētas rātslaukumā cīnījās par uzvarām, kamēr pasākuma apmeklētāji varēja nodarboties ar skimboard, jeb sērfot pa piepūšamu ūdens kanālu, lēkt no piecu metru augstuma milzu piepūšamā drošības spilvenā un piedalīties dažādos konkursiņos.

«Ghetto Basket» pormā Bauskā uzstājās reperis Edavārdi, dziedātāja Nadežda Mankevica, bet iespaidīgus moto frīstaila trikus demonstrēja Andris Grīnfelds. Vienā no tiem, Andris ar motociklu pārlēca pāri vairākiem uz zemes guļošiem civēkiem skatītājos izrausot milzu ovācijas.Jaunas meitenes savu lokanību, fizisko spēku un veiklību demonstrēja «Greenpoledance» – pilona deju jeb deju ap stieni priekšnesumos. Uzstājās arī «Ghettodance» deju grupa. 
 
 
Bauskas posmā spēlēja arī komanda no Lietuvas. Kaimiņi pieaugušo grupā palika otrie. «Ghetto Games» papucītis jeb cilvēks, kurš aizsāka šo ielu sporta veidu kultūru  – Raimonds Elbakjans uzskata, ka Bauskai ir milzīgs potenciāls, lai piesaistītu sportistus piedalīties pasākumos tieši no Lietuvas.

Raimonds Elbakjans:

- Bauskas rātslaukums ir fantastiska vieta, kur organizēt sporta pasākumus. Cilvēki brauc garām, ierauga, ka te kas notiek un piestāj. Iesaku nākotnē Bauskas sporta organizatoriem strādāt pie tā, lai piesaistītu kaimiņu zemes sportistus arī citos pasākumos. «Ghetto Games» šogad uzņēmies organizēt vairāk posmus, nekā nepieciešams. Esmu atklāts - mēs vēl dzīvojam 2010 gadā, kad Latvijā bija par 300 tūkstošiem aktīvo cilvēku vairāk. Tagad viņi visi ir ārzemēs un gluži vienkārši nav kas sporto. Domāju, ka pietiktu ar divas reizes mazāk posmiem, lai varētu strādāt pie kvalitātes. Lai vai ko izlmesim, ceru, ka Bauskā atgriezīsimies.
 

Toms Červinskis, Reinis Solzemnieks un Artis Jasāns

Basketbolu spēlēja jaunieši vairākās grupās. Diemžēl, bet mūsu jaunākie censoņi godalgotas vietas neizcīnīja. Tiesa, bez medaļām Bauskas basketbolisti nepalika, jo U16 grupā otro vietu ieguva baušķenieki Reinis Solzemnieks, Toms Červinskis un rīdzenieks Artis Jasāns. Puiši par mata tiesu iekļuva finālā. 
 

Reinis Solzemnieks:

- Bija 9:9 un ilgu laiku neviena komanda nespēja gūt punktus, bet tad man padevās labs metiens un mēs izrāvām uzvaru un iekļuvām finālā, kurā zaudējām bez variantiem - 6:11. Kopumā ar rezultātu esam apmierināti. Diena izdevusies, labi pavadīts laiks.
 

Pieaugušo grupā spēlēja baušķenieki Roberts Cers, Mārtiņš Ābele un Miks Cepure. Viņu pārstāvētā komanda «Garšīgais» apstājās ceturtdaļfinālā. 
 

Roberts Cers: 

- Pasākums lielisks, bet ne rezultāts. Varējām tik tālāk, bet diemžēl neizdevās. Pietrūka garā spēlētāja, kas šāda veida – 3x3 basketbolā zem groziem ir ļoti nepieciešams.

Vēl pieaugušo grupā spēlēja baušķenieki Elmārs Arcimovičs, Arnis Simsons, Rinalds Ņikāņins un Mārtiņš Rūgums. 
 

Elmārs Arcimovičs:

- Katru nedēļu uzspēlēju ar draugiem. Arī Bauskā pavadītā diena bija forša, bet jāatzīst, ka dalības maksa ir augsta - desmit eiro.
 
Artis Ābols no Carnikavas izcīnīja trešo vietu. Viņš spēlē LBL3 līgā komandas «Carnikava» sastāvā. 
 

Artis Ābols:

- Labs basketbols, kaut arī komandu skaits nebija liels, izspēlēties sanāca. 
 
 
Tieši Arta komandai zaudēja Aldis Beitiņš no Iecavas. Pieredzējušais basketbolists pastāstīja, ka pusfinālā, spēlē pret leišiem, zaudēts pārāk daudz spēka un cīņai par bronzu jaudas vairs nepietika. 
 

Aldis Beitiņš:

- Neko darīt, tāds ir sports. Aizķerties varējām, bet pretinieki bija spēcīgāki. Mums patraucēja vējš, jo mūsu taktika bija mest ļoti daudz  tālmetienus, bet pūta tik stipri, ka bumba bieži mainīja lidojuma trajektoriju. Tiesa, visiem apstākļi bija vienādi.
 
 
Foto – Nauris Veiss
 

 

Ielu basketbolu Bauskā spēlē arī lietuvieši

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija