Iemetot 100 punktus, basketbolisti sakauj pretinieku

2013-12-26 22:28

 

Starp svētku dienām nevar aizmirst sportiskās aktivitātes, par ko šovakar SN “Mēmele” parūpējās vietējā “Bauskas BJSS” basketbola komanda, kura Latvijas basketbola trešās līgas čempionāta ietvaros cīnījās ar “Rīdzene-Turība2” komandu. Baušķenieki apliecina favorīta statusu un sakauj pretiniekus ar rezultātu 100-75.

Pirmā spēles ceturtdaļa tiek aizvadīta piesardzīgi abu komandu izpildījumā. Rezultāts 19-16 par labu mājiniekiem. Komandām sākot spēlēt daudz brīvāk, šādā situācija labāk jūtas “Bauska”. Veicot fantastisku atrāvienu ar 28-10 otrajā ceturtdaļā, baušķenieki ,ejot pārtraukumā ,nodrošinājuši pieklājīgu pārsvaru ar rezultātu 47-26.

Trešajā trešdaļā komandas samērā vienlīdzīgi aizvada rezultatīvu ceturtdaļu -ar rezultātu 29-30 nedaudz pārāki viesi, taču jau pēdējā ceturtdaļā “Bauska” neatļaujas vaļības un piebeidz pretinieku ar rezultātu 100-75.

Komandas labākā snaipera gods šovakar Edgaram Markūnam, kurš sameta 27 punktus un izcīnīja 5 atlēcošās bumbas. Par punktu mazāk, taču krietni vairāk bumbas zem groziem izcīnīja Ivars Zemītis, kuram attiecīgi 26 punkti un 14 atlēcošās bumbas.

Renārs Rupkus 22 pts., 2 atl.b., 3piesp.; Toms Vilks 8 pts., 3 atl.b., 12 piesp.; Rinalds Ņikaņins 6 pts., 1 atl.b.; Arnis Simsons 3pts., 7 atl.b., 5 piesp.; Juris Ojāru 3pts., 1 atl.b., 2 piesp.; Mārcis Žabovs 3 pts., 1 atl.b.; Miks Cepure 2 pts., 1 atl.b., 1 piesp.; Mārtiņš Rūgums 3 atl.b., 3 piesp.

“Bauskas BJSS” komandas spēlējošais treneris Juris Ojāru par spēli.

“Visiem krita. 12 no 25 trīspunktu metieniem bija precīzi, kas ir teju puse. Ļoti labs rādītājs šovakar. Rupkus šovakar darbojās ar 100% precizitāti.”

Pret lejasgala komandām visi var iemest, pret favorītiem vai līdzvērtīgiem -tikai viens.

“Tikai psiholoģija šeit traucē. Iemest mēs varam, punkti krājas, taču ar noskaņošanos psiholoģiski mums ir problēmas. Pret favorītiem, iespējams, jau nostādam sevi tādā situācijā, kad par daudz esam noskaņojušies, taču pret šādu pretinieku, kurš ir manāmi vājāks, mēs noskaņojamies, kā saka- normāli. Grūti izskaidrot, mēs nepārvērtējam savus spēkus, nedz arī nenovērtējam pretinieku, vienkārši automātiski spējam noskaņoties tā, lai būtu iespēja iemest katram, kā komandai izveidot šo rezultātu.’’

Ielaisti 75. Nav par daudz pret šādu, manāmi vājāku pretinieku?

“Piekrītu, varbūt varējām mazāk ielaist, taču, šodien spēlēja teju visi spēlētāji. Devām spēlēt jaunajiem, kuri izmantoja savas iespējas. Atrāvāmies vadībā un mainījāmies. Tā kā, šajā uzvarā ieguldījuši ir itin visi komandas spēlētāji.”

“Galvenais ir ļaut spēlēt arī jaunajiem komandas biedriem. Kaut arī izteikti vājāks pretinieks, tas nekas. Šādās spēlēs tiek gūtua pieredze, tiek sajusta atmosfēra, kura valda laukumā, šī spriedze utt. Lielisks veids, kā pierādīt sevi jaunajiem spēlētājiem,” turpina Juris.

 

Nākamā spēle baušķeniekiem 2.janvārī SN” Mēmele” plkst. 19:00 pret “SK Rūjiena” komandu. 

Iemetot 100 puntkus, basketbolisti sakauj pretinieku

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija