Bauskas basketbolistiem LBL3 zelts, Zemītim sezonas MVP, treneris J.Ojāru: «Bijām komanda ģērbtuvēs,uz soliņa un laukumā.»

2017-04-26 17:25

Par Latvijas basketbola 3.līgas (LBL3) čempioniem spēlējot savās mājās 24.aprīlī kļuva «SC Mēmele/Bauskas BJSS» basketbolisti, kuri finālsērijā līdz divām uzvarām ar 2:0 pārspēja «SK Ezerzeme/ Rēzekne» vienību.
 
Praktiski piepildītā sporta namā «Mēmele» mājinieki savus pretiniekus no Rēzeknes apspēlēja ļoti pārliecinoši ar rezultātu 92:77. Uzvara LBL3 2016./2017.gada sezonā ir vēsturisks panākums – līdz šim nevienā no LBL pieaugušo turnīriem Bauskas komandai nebija izdevies izcīnīt medaļas.

«SC Mēmele/Bauskas BJSS» komandā 2016.2017.gada sezonai pieteiktie spēlētaji –Ginters Plukass, Eliss Upenieks, Mārcis Upenieks, Artūrs Vītols, Roberts Cers, Ivars Puļķis, Reinis Solzemnieks, Elmārs Arcimovičs, Miks Cepure, Mikus Karlovs, Jānis Lietavietis, Matīss Gulbis, Ivars Zemītis, Artis Lagužnieks, Arnis Simsons , Mārtiņš Ābele, Niks Konstantīns Dibets, Toms Vilks  un Niks Gaigalietis.
Galvenais treneris – Juris Ojāru, trenere – Līga Rimševica.

 
Pirmā fināla spēle notika Rēzeknē. komanda, kura finālā uzvar divas spēles, tāpēc mūsējiem 24.aprīlī bija lieliska izdevība Tur «SC Mēmele/Bauskas BJSS» komanda uzvarēja ar 78:62. Par čempionu kļūst uzvaras gadījumā triumfa kausu pacelt savu skatītāju priekša. Tā tas arī notika.

Spēli lieliski iesāka mājinieki, pirmo ceturtdaļu uzvarot ar 16:5, bet jau otrās ievadā baušķenieki ieguva pat 26:7 un 31:13 pārsvaru. Pirmās piecpadsmit minūtes teicami darbojās «SC Mēmele/Bauskas BJSS» komandas aizsardzība. Mikus Karlovs uz maiņām ar Elmāru Acimoviču nosedza pretinieku komandas līderi Valdi Seņkānu, kurš izslēgšanas spēlēs vidēji guva 30 punktus, bet Bauskā spīdēt viņam nebija lemts. Tiesa, viesi vēl mājiniekus pabiedēja. Otrās ceturtdaļas izskaņā rēzeknieši izmantoja sāncenšu atslābumu un rezultāta starpību prata sadeldēt līdz tikai -5.

Pēc puslaika pārtraukuma lielisku sniegumu no trīs punktu atzīmes demonstrēja Bauskas komandas spēlētājs Arnis Simsons, kurš precīzi realizēja trīs no trim tālmetieniem, rehabilitējoties par spēles ievadā neveiksmīgi izpildītajiem metieniem. Arņa paraugam sekoja un punktus guva Ivars Zemītis, Artūrs Vītols un Toms Vilks, atjaunojot mājiniekiem solīdu pārsvaru ar +17 punktiem.
 
Cīņas pēdējās desmit minūtēs šaubas par uzvarētāju mačā un visā finālsērijā vairs nebija. Bauskas komandas treneris Juris Ojāru cīņā iesaistīja rezervistus, ar kuriem laukumā esot arī skanēja spēles beigu signāls.
 
Par LBL3 2016./2017.gada sezoas MVP atzīts «SC Mēmele/Bauskas BJSS» spēlētājs Ivars Zemītis.
 
 

«SK Ezerzeme/ Rēzekne» komandas treneris Aleksejs Grehovs:

Ļoti vāji iesākāt spēli. Skatītāji traucēja, satraukums?
-Pateikšu jums godīgi – šo finālsēriju zaudējām jau pirmajā tikšanās reizē, kad savās mājās piekāpāmies Bauskai.
 
Jums ļoti smagi klājās pusfinālā, pret Iecavas «Dartija» basketbolistiem. Tās spēles ietekmēja fināla iznākumu?
-Tā varētu teikt Mēs pusfinālā atdevām visus spēkus. Ir sajūta, ka cīņa pret iecavniekiem bija mūsu fināls. Spēlētāji pārdega. Mēs esam jauna komanda. Daudzi spēlē Jaunatnes līgā. Bijām noguruši, nebija emocijas, nebija komandas.
 
Ar ko finālsērijā Bauska bija labāka par jums?
-Mēs nebijām komanda, viņi bija. Pēc negaidītā zaudējuma Rēzeknē, mēs sabrukām. Arī spēli Bauskā zaudējām jau ģērbtuvēs.  Varēja redzēt, ka pretinieku komandas treneris bija labi sagatavojies, spēlētāji nosedza mūsu līderus un neko nespējām iesākt. Fināla spēlēs laukumā nebija komunikācija starp spēlētājiem. Viņi gluži vienkārši nesarunājās savā starpā.
 
Tāpat kā Bauskas komandai, arī jūsu šis ir vēsturisks panākums- izcīnīts sudrabs.
-Jā, kopumā sezonu vērtēju ar +zīmi. Savās mājās bijām gandrīz neuzveicami. Pirmo reizi spēlējām LBL3 finālā, bet kāroto mērķi, diemžēl nesasniedzām.
 
 

«SK Ezerzeme/ Rēzekne» komandas līderis Valdis Seņkāns:

Kādi tev iespaidi par finālu?
-Nezinu, grūti teikt. Spēks itkā bija, bet nevarējām saņemties. Treneris teica, kas mums jādara, bet nevarējām viņa norādījumus izpildīt.
 
Treneris teica, ka ļoti daudz spēka un emocijas atstājāt pusfinālā. Vai piekrīti?
-Tā varētu teikt. Pusfinālā gāja ļoti grūti. Bet fināls ir fināls. Te jauni spēki nav jāmeklē un motivācijas trūkumam nebūtu jābūt, bet nez’ kāpēc mums neizdevās atgūties.  Tāpat, sekas atstāja arī pirmais zaudējums sezonā mājās. Tas bija pret Bausku pusfinālā. Nebijām tam gatavi. Iespējams, arī šis bezierunu zaudējums mūs izsita no cīņas par zeltu.
 
Kā vērtē savu sniegumu finālā? Pirms tam izslēgšanas mačos vidēju guvi 30 punktus, bet pret Bausku spēlēji pieticīgāk.
-Nevarēju iemest. Jā, mani speciāli sedza, bet tas nav attaisnojums. Man vajadzēja nospēlēt labāk, iemest vieglos metienus.
 
 

«SC Mēmele/Bauskas BJSS» treneris Juris Ojāru:

-Pirms čempionāta teicu, ka mēs būsim tik stipri, kāds būs mūsu sastāvs. Prieks, ka visas sezonas garumā un īpaši izslēgšanas spēlēs komandas labākie spēlētāji bija ierindā. Tāpat gribu uzteikt arī rezervistus, kuri iesaistījās spēlē un guva punktus.
 
Finālā labs spēles sākums padevās.
-Mēs centāmies pieturēties pie tāda paša spēles stila kā mačā Rēzeknē - spēlēt agresīvi aizsardzībā. Izdevās neitralizēt pretinieku komandas līderi. Viņam spēle negāja. Mikus Karlovs teicami paveica savu darbu. Ja pirms tam Valdis guva vidēji 30 punktus spēlē, tad tagad abos mačos pret mums viņam kopā tikai 30 punkti.
 
Regulārajā turnīrā Rēzeknei zaudējāt abas spēles. Te finālā – uzvaras bez variantiem.
-Regulārajā mums nebija pilns sastāvs. Pateikšu atklāti, ka pēc zaudējuma mājās pret Rēzekni, uztaisīju komandas līderu sapulci. Paudu savu neapmierinātību ar viņu sniegumu un liku noprast, ka gaidu medaļas, nevis tikai piedalīšanos turnīrā. Līderiem bija jārāda piemērs jaunajiem. Viņi saņēmās un manu lūgumu izpildīja.
 
Par jauniešiem. Kā viņus vērtē?
-Jauniešiem varu pateikt lielu paldies. Pērn mēs nebijām vienoti, bet jau šogad jutu, ka starp spēlētājiem veidojas kolektīvs, kurš atbalsta viens otru. Bijām kā komanda. Jaunieši pacietīgi gaidīja savas iespējas un izmantoja tās. Rezervisti arī uz soliņa uzmundrināja savējos un neļāvās gaudām par mazu spēles laiku.
 
Izslēgšanas spēlēs fantastisks sniegums – septiņas uzvaras un viens neizšķirts.
-Jā, «play-off» aizvadīts lieliski. Bez zaudējumiem. Regulārā turnīra uzvarētājus uzvarējām pārliecinoši. Visa komanda lieliski nospēlēja. Katrs gribēja uzvarēt. Šogad bijām kā komanda ģērbtuvēs, uz soliņa un laukumā.
 
Vai nākamgad spēlēsiet LBL2?
-Es gribētu, jā. Domāju, ka lielākā daļa grib. Viegli tur nebūs, bet mēs esam nopelnījuši vietu. LBL3 atgriezties varēs vienmēr. Paies laiks. Apsēdīsimies ar vadību pie galda un lemsim.
 
Žēl, ka fināls pirmdienā.....
-Tas nekas....
 
 

Bauskas vienības neapšaubāms līderis ir Ivars Zemītis. Viņš ir galvenā «punktu gūšanas mašīna» komandā un bez viņa, iespējams, fināls nebūtu sasniedzams. Raksturīgi Ivaram, viņš sevi neslavē, bet izceļ komandas biedru veikumu un treneru ieguldījumu.

 
Ivar, kā fināls?
-Super! Skatītāji bija lieliski, atmosfēra vienreizēja, kaut kas nebijis. Prieks, ka tik daudz cilvēki nāca un mūs atbalstīja, tas ļoti palīdzēja.
 
-Par spēli kā tādu varu teikt, ka izdevās noturēt labu aizsardzību un izpildīt to, ko treneris lika. Gribu uzteikt Miku Karlovu, par veiksmīgu pretinieku komandas līderu neitralizēšanu ne tikai finālā, bet arī visās citās izslēgšanas spēlēs.
 
Pastāsti par savu sniegumu.
-Neko daudz nepateikšu, basketbols ir komandas spēle un visi izdarīja ko spēj. Varu pieminēt tikai to, ka šogad pieliku vairāk pūles fiziskajā sagatavotībā.
 
Gribētu spēlēt LBL2?
-Viennozīmīgi. Domāju, ka uz to jātiecas visai komandai.
 
 

Bauskas komandas «smadzenes» jeb saspēles vadītājs Toms Vilks:

-Skatītāju atbalsts bija fantastisks. Laikam apmainījāmies ar florbolistiem vietām, jo ierasti tikai uz florbolu nāca tik daudz cilvēki. Finālā spēlējām savu spēli, izdevās aizvadīt tikpat pārliecinošu sēriju kā visās iepriekšējās izslēgšanas spēļu kārtās.
 
-Aizvadījām stabilu izslēgšanas spēļu ciklu. Priecē komandas darbības aizsardzībā. Spēlējām gudri un pārliecinoši. Izdevusies sezona.
 
-Es neslēpšu, ka gribētos spēlēt LBL2, bet tur jau ir citas ambīcijas. Jātrenējas nopietnāk un biežāk, nepieciešami spēlētāju resursi. Godīgi sakot, man liekas, ka komandai jāpierāda, ka iegūtais LBL3 čempiona kauss nav nejaušība. Vēl nākamo sezonu mums jāspēlē LBL3, jāuzvar un tikai tad varam sākt domāt par spēlēšanu līmeni augstākās sacensībās.
 
Fināla pēdējā spēlē statistikas rādītājos «SC Mēmele/Bauskas BJSS» komandā atzīmējās:
Ivars Zemītis – 30 p., 17 atlecošās bumbas. Toms Vilks – 14 p., un 15 rezultatīvas piespēles, Arnis Simsons – 14p., Mikus Karlovs, Eliss Upenieks – 9 p., Ivars Puļķis – 5p., Artūrs Vītols – 4p., un 12 atlecošās bumbas, Ginters Plukass – 3p., Roberts Cers, Elmārs Arcimovičs – 2p.

«SC Mēmele/Bauskas BJSS» komanda pateicas S/C «Mēmele» direktorei Līgai Rimševicai, Bauskas bērnu un jaunatnes sporta skolas direktorei Birutai Grantiņai un novada domei par atbalstu. 
 

Bauskas basketbolistiem LBL3 zelts, Zemītim sezonas MVP, treneris J.Ojāru: «Bijām komanda ģērbtuvēs,uz soliņa un laukumā.»

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija