Īslīce uzvar 7x7 futbola čempionātā, Policijai pirmā medaļa

2015-09-07 19:49

Aizvadot teju teicamu turnīru, par Bauskas novada atklātā čempionāta 7x7 futbola uzvarētājiem, 6. septembra pēcpusdienā tika kronēti komandas «Īslīce» spēlētāji, kuri čempionāta desmit spēlēs piedzīvoja tikai vienu neveiksmi.
 
Čempioni, komanda «Īslīce»,  visa turnīra garumā demonstrēja lielisku un stabilu spēli. Komandas vārtos teicami darbojās Nauris Smaļķis. Viņš desmit mačos ielaida tikai desmit vārtus, vidēji spēlē kapitulējot tikai reizi. Uzbrukuma smailē labākais komandas bombardieris bija Edgars Ružello, bet lielāko daļu kombināciju un saspēli vadīja Emīls Dzenis. Protams, netrūka mazums citu stabilu, prasmīgu un nozīmīgu spēlētāju šajā vienībā. Īslīcieši vienīgo zaudējumu piedzīvoja turnīra pēdējā spēlē, kad ar rezultātu 0:1 atzīts «Bauska/Veterāni» komandas pārākums. Tiesa, šīs spēles iznākums nekādi vairs nespēja ietekmēt vietu sadalījumu turnīrā un ar 25 punktiem īslīcieši nodrošināja čempiona godu. Paklupināt Īslīces pagasta komandu izdevās arī «Policijai». Likuma kalpi savā pēdējā čempionāta cīņa ar turnīra uzvarētājiem nospēlēja 1:1.
 
Otrajā vietā šogad pērnā gada čempioni «Bauska/Veterāni» komanda. Viņiem pietrūka tikai divi punkti, lai panāktu «Īslīci.» Abu līderu komandu savstarpējajā cīņā uzvaras dalītas uz pusēm – pirmajā duelī ar 5:2 pārāki bija «Īslīce», bet otrajā mačā jau pieminētais 1:0 par labu Bauska/Veterāni» vienībai. Uzbrukuma smailē lieliski darbojās Raivis Miļūns gūstot lielāko daļu komandas golus, kā arī vairākas reizes nenoskopojās un atdeva rezultatīvu piespēli. Joprojām, gluži kā jaunībā, komandas labā vārtus turpina gūt vienības vecmeisters, Agris Grandovskis. Viņš vairākus mačus aizvadīja sev neierastā, centra aizsarga pozīcijā. Aizsardzības balsts, Ingus Šekavs kopā ar partneri Juri Kopilovu ļoti bieži neitralizēja pretinieku komandas pretuzbrukumus, bloķējot daudz sitienu. Par lielāko neveiksmi Bauskas komandai var minēt neizšķirtu ar 2:2 pret komandu «Cerauksti», kad baušķenieki nespēja realizēt neskaitāmās izdevības, bet paši vārtus zaudēja spēles izskaņā. Vēl viens klupiens baušķeniekiem cīņā par uzvaru turnīrā bija spēle pret «Uzvara», kura noslēdzās ar rezultāti 1:1.
 
Par lielāko turnīra pārsteigumu varētu nosaukt komandas «Policija» izcīnīto trešo vietu. Šī ir pirmā reize, kad «policisti» kāpa uz goda pjedestāla kādā no Bauskas novada 7x7 turnīriem. Lai arī komandā nav daudz tehnisku un ātru spēlētāju, viņi nodemonstrēja lielisku sadarbību aizsardzībā un bija viena no tām komandām turnīrā, kura gandrīz teicami prata izmantot savas izdevības uzbrukumā. «Policija» guva četrus panākumus, trīs reizes cīnījās neizšķirti un trīs reizes atzina pretinieka pārākumu. Pret tiešajiem konkurentiem cīņā par trešo vietu, «poliči» ne reizi nezaudēja – pret «Uzvaru» pirmajā duelī neizšķirts 3:3, bet otrajā tikšanās reizē pārliecinoša 4:0 uzvara, bet pret «Cerauksti» pirmajā duelī panākums ar 5:0, bet atbildes mačā fiksēts 0:0. Tieši šīs svarīgās nezaudētās četras spēlēs un neizšķirts pret čempioniem atnesa «Policijai» pirmo medaļu kādā no 7x7 turnīriem Bauskas novadā.
 
Ceturtajā vietā šogad komandas «Uzvara» futbolisti. Problēmas ar sastāva nokomplektēšanu kalpoja par lielāko klupšanas akmeni cīņā par trešo vietu. Jāteic, ka uzvarnieki startēja arī Iecavas futbola čempionātā un pirmajā čempionāta nedēļā, spēlētājiem nācās aizvadīt četras vai pat piecas spēles nedēļā. Spēlētāju resursi un fiziskā sagatavotība šādam izaicinājuma nebija gatavi. Lielākā neveiksme uzvarniekiem bija zaudējums pēdējās sekundēs pret «Cerauksti» ar 2:3. Tiesa, otrajā tikšanās reizē Gailīšu pagasta komandai izdevās kārtīgs revanšs ar 4:1. «Uzvara» šogad skaļus panākumus neguva un vienīgais ievērības cienīgs rezultāts vārētu būt 1:1 ar «Bausku.» Uzvarnieki čempionātu noslēdza ar vienādu gūto un iesisto vārtu attiecību – 21:21.
 
Līdzīgi, varētu teikt pat identiski spēlēja arī «Ceraukste». Tā pat kā uzvarniekiem, arī ceraukstiešiem trīs uzvaras, divi neizšķirti un pieci zaudējumi. «Ceraukste» vienīgos panākumus guva pret pastarīšiem «Brunavu» un reizi pārspēti jau pieminētie uzvarnieki. Arī neizšķirtu 2:2 pret «Bauska/Veterāni» komandu var minēt kā «Ceraukstes» ievērības cienīgāko panākumu. Ceraukstiešus ļoti bieži pievīla meistarības trūkums, kurš liedza gūt vārtus, kā arī rupjas kļūdas aizsardzībā un nepārliecinošās vārtsarga darbībās, kuras sekmēja pretinieku vārtu guvumus.
 
Pastarīšu lomā šogad «Brunava.» Komandai visās čempionāta spēlēs zaudējumi. Vienības līderis Jānis Dunkulis guva deviņu, no komandas 11 vārtiem. Neskatoties uz neveiksmēm, mazliet nervus pakutināt saviem pretiniekiem viņiem izdevās. Spēlē pret «Cerauksti» brunavieši atradās vadībās ar 3:1 un tikai ar milzu piepūli ceraukstiešiem izdevās izraut uzvaru ar 4:3. Arī spēlē pret «Uzvaru», brunavieši turējās godam, kapitulējot tikai ar 1:2. Trenējoties, uzlabojot fizisko sagatavotību un gūstot spēļu pieredzi citos turnīros, brunavieši, iespējams, jau nākamajā čempionātā varētu arī izcīnīt kādu uzvaru, bet pagaidām komanda spējas apstājās pie zaudējuma ar vienu vārtu pārsvara.
 
Čempionu komandas spēlētājs, Raivis Naumovs uzskata, ka komandas panākuma atslēga meklējama veiksmīgi nokomplektētajā sastāvā. «Šogad «novācāmies» ļoti labi. Liela nozīme ir maiņām. Ja būs maiņas, būs rezultāts. Mums katrā spēlē bija vairāki rezervisti, tāpēc varējām pilnvērtīgi aizvadīt visu turnīru,» tā Raivis. Viņš uzskata, ka komandai pietrūka saspēles. «Sanākam kopā tikai uz turnīriem, nekur netrenējamies kopā. Par spīti tam, ka pirmais treniņš mums bija pirmā spēle, mēs nospēlējām ļoti labi,» stāsta Raivis. 
 
Juris Kopilovs, komandas «Bauska/Veterāni» spēlētājs par čempionātu. «Diemžēl, otrā vieta. Spēlēs, kurās zaudējām punktus, nespējām realizēt savus momentus, kas arī noveda pie likumsakarīga iznākuma. Iespējams, pietrūka meistarība un sapratne. Problēmas sagādāja arī sastāvs – divas maiņas ir par maz,» uzskata sudraba medaļas ieguvējs.
 
Bronzas medaļas ieguvējs, Juris Ručkanovs, uzteic komandas biedrus par izaugsmi un norāda uz nepilnībām, kuras varēja novērts. «Spēlējam nemainīgā sastāvā aptuveni trīs gadus. Esam saspēlējušies, labāk saprotamies laukumā. Prieks, ka beidzot ir izdevies iekļūt trijniekā. Jāuzteic dažu komandas biedru izaugsme, kuras dēļ rezultāti uzlaboja,» tā Juris. Viņš ir pārliecināts, ka komanda var nospēlēt vēl labāk. «Lai arī skatoties uz rezultātiem, mēs Bauskai zaudējām pārliecinoši, uzskatu, ka varējām nospēlēt tieši pret viņiem labāk. Pietrūka veiksmes. Vajadzēja prasmīgāk izmantot savas izdevības un mazāk pašiem kļūdīties, kas noveda pie vārtu zaudējuma,» tā trešās vietas ieguvējs.
 
Čempionāta individuālās balvas ieguva
Labākais vārtsargs – Nauris Smaļķis («Īslīce»)
Labākais aizsargs – Ingus Šekavs («Bauska/Veterāni»)

Rezultatīvākais spēlētājs – Raivis Miļūns («Bauska/Veterāni»)
 

Vērtīgākais spēlētājs – Emīls Dzenis («Īslīce»)
 
Rezultatīvākie spēlētāji:
Raivis Miļūns – 20 vārti (v.), («Bauska/Veterāni),
Edgars Ružello – 14 v., («Īslīce»),
Emīls Dzenis – 9 v., («Īslīce»),
Juris Ručkanovs – 9 v., («Policija»),
Jānis Dunkulis – 9 v., («Brunava»).
 
 
Rakstu sagatavoja: Artūrs Dulbe

 

Īslīce uzvar 7x7 futbola čempionātā, Policijai pirmā medaļa

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija