Īslīce uzvar Bauskas novada telpu futbola čempionātā

2015-04-07 11:35
    
Komanda "Īslīce"
 
Lieldienu brīvdienās, 4. aprīlī noslēdzās Bauskas novada atklātais telpu futbola čempionāts, kurā par čempioniem pēc deviņu gadu pārtraukuma kļuva komanda «Īslīce.»
    Čempionātā piedalījās septiņas komandas — «Īslīce,» «Veterāni,» «Uzvara,» «Policija,» «Ceraukste,» «Iecava,» un «CBS Igate» no Jelgavas novada. Pēdējās komandas futbolisti pēc pirmā apļa izspēlēm vairāk uz mačiem neieradās un tika izslēgti no turnīra.
    Salīdzinot ar pērnā gada turnīru, kad piedalījās astoņas vienības, šogad čempionātā nestartēja «Code,» «Rundāle,» un «EVA Autonams.» Pēdējo divu komandu spēlētāji apvienojās ar Īslīces komandu un pirms čempionātā jau nopietni pieteicās uz pirmo vietu, bet daži Codes komandas spēlētāji startēja pie citām vienībām.
    «Īslīce» sacensībās uzvarēja deviņās no desmit cīņām un kā izteikti līderi aizvadīja visu turnīru. Vienīgo zaudējumu čempionātā «Īslīce» piedzīvoja pēdējā mačā, kad ar rezultātu 1:6 piekāpās komandas «Veterāni» spēlētājiem, tiesa, jau pirms cīņas īslīcieši bija nodrošinājuši pirmo vietu. Visa turnīra garumā rezultatīvi spēlēja komandas uzbrucēji Raimonds Ivenkovs un Edgars Ružello. Pirmais kļuva par turnīra rezultatīvāko spēlētāju ar 16 vārtiem un četrām piespēlēm (16+4), bet Edgaram labāko snaiperu sarakstā dalīta otrā vieta ar 8+11, bet komandas trešais un turnīra piektais labākais snaiperis bija Emīls Dzenis, kuram 8+6. «Īslīce» pārliecinoši ar 9:0 un 12:2 uzvarēja «Iecavu» un arī «Uzvara» pirmajā aplī sakauta ar 6:1, tiesa otrajā spēlē līdzīgākā cīņā panākums ar 3:1. Līdzīgi īslīcieši izrēķinājās ar «Cerauksti.» Pirmajā aplī panākums ar 6:3, bet otrajā vien mača izskaņā izrauta uzvara ar 1:0. Arī «Policija» nespēja sodīt «Īslīci.» Pirmajā negaidīti līdzvērtīga rezultāts 4:6, bet jau atbildes spēlē «likuma kalpi» bija bezspēcīgi un kapitulēja ar 2:9. Vienīgais zaudējums čempioniem pret komandas «Veterāni» spēlētājiem, kurus pirmajā tikšanās reizē izdevās uzvarēt ar 4:3, bet otrā apļa spēle zaudējums ar 1:6.
    Otrajā vietā čempionātā ierindojās komanda «Veterāni,» kuriem uz papēžiem līdz pat turnīra beigām mina «Uzvara.» Bronzas medaļas liktenis tika izlemts tikai pēdējā mačā, kurā pateicoties uzvarai pār «Īslīci» ar 6:1 seniori nodrošināja sev otro vietu, vien par diviem punktiem apsteidzot «Uzvaru.» Pirmajā šo komandu tikšanās reizē īslīcieši bija pārāki ar 4:3. Par lielāko pārsteigumu čempionātā parūpējās tieši «Veterāni,» kuri neskatoties uz pirmā apļa pārliecinošajai uzvarai ar 8:4 pret čempionāta pastarīšiem komandu «Iecava,» otrā apļa ietvaros pamanījās viņiem zaudēt ar 2:4. Lai arī pirmajā tikšanās reizē «Veterāni» uzvariešus sakāva ar 6:1, otrajā aplī viņi atzina pretinieka pārākumu ar 1:2. Čempionāta turpinājumā «Veterāni» samala «Policiju» ar 18:3 un 4:1, izrēķinājās ar «Cerauksti» uzvarot abas spēles ar 4:2. Komandas labākie punktu guvēji bija Ingus Šekavs, kurš arī turnīra trešais rezultatīvākais spēlētājs ar astoņiem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm (8+9), Agris Grandovskis 10+4, kā arī pa 12 punktiem izcīnīja Sindijs Smalkais 8+4, Juris Kopilovs 10+2 un Raivis Miļūns 6+6.
    Trešās vietas ieguvēji «Uzvara» abās tikšanā reizēs kapitulēja čempioniem ar 1:6 un 1:3. Pret «Veterāniem» panākumi dalīti uz pusēm. Interesanti, bet vienīgā čempionāta cīņa kura noslēdzās neizšķirti bija komandu «Uzvara» un «Policija» duelis ar rezultātu 4:4. Pirmajā tikšanās reizē uzvarieši likuma kalpus uzvarēja ar 6:2. Bronzas medaļas ieguvēji abas tikšanās reizes bija pārāki pār «Cerauksti» ar 5:3 un 4:2, kā arī izrēķinājās ar iecavniekiem, uzvarot abus mačus ar 4:2 un 1:0. Uzvariešu labākais snaiperis bija Jēkabs Perševics, kuram septiņi vārti un sešas piespēles (7+6), Kasparam Priedolam 7+2, bet Edmundam Bērziņam 4+3.
    Ceturtajā vietā palika komanda «Policija.» Viņi par punktu apsteidza pērna gada trešās vietas ieguvējus «Cerauksti.» Likuma kalpi uzveica «Iecavu» ar 3:2 un 7:3, kā arī reizi ceraukstiešus ar 5:4.Policistu rindās precīzākais sitējs bija Rihards Dervins, kurš arī turnīrā labāko punktu guvēju sarakstā ieņēma ceturto vietu ar astoņiem vārtiem un sešām piespēlēm (8+6), Juris Ručkanovs 9+4 un Jānis Veiss ar 9+2.
    Ceraukstieši guva panākumus pret Iecavas komandas futbolistiem uzvarot tos abās tikšanās reizēs ar 6:1 un 5:1, kā arī reizi pārspēta «Policija» ar 4:3. Tuvu panākumam šajā duelī bija policisti, taču pēdējo četru minūšu laikā «Ceraukste» guva trīs bezatbildes vārtus un no bezcerīgā 1:3 prata izraut uzvaru ar 4:3. Ceraukstiešu labākais vārtu guvējs bija Artūrs Zomerovskis, kurš ieņēma dalīto otro vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā visā turnīrā ar deviņiem vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm (9+10), Artūrs Dulbe guva astoņu vārtus, bet Matīss Kučinskis atzīmējās ar 5+2.
    «Iecava» izcīnīja vienu, bet grandiozu uzvaru pār «Veterāniem» ar 4:2. Komandā rezultatīvākais bija Jevgēnijs Rozumnijs ar četriem vārtiem un trim piespēlēm (4+3), Aleksandrs Babuškins 3+3 un Oļegs Junolainens 4+1.  
Labākais čempionāta vārtsargs - Nauris Smaļķis (Īslīce)
 
Rezultatīvākais čempionāta spēlētājs - Raimonds Ivenkovs (Īslīce)
 
Foto: Elīna Gruncka
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

Īslīce uzvar Bauskas novada telpu futbola čempionātā

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija