Ivars Zemītis labākais LBL2 līgā, basketbolisti uzsāks sešu mājas spēļu maratonu

2017-10-31 11:57
 
Latvijas basketbola līgas 2.divīzijas čempionātā (LBL 2) turpina spēlēt Buskas klubs «SC «Mēmele»/Bauskas BJSS». Mūsu basketbolisti četrās dienās spēlēja divas spēles abās ciešot zaudējumus.
 
Ivars Zemītis (ar bumbu) - labākais punktu guvējs līgā gan gūtajos punktos gan atlēkušajās bumbās. 

SC «Mēmele/ Bauskas BJSS» piektdien, 27.oktobrī Rīgā ar 88:78 viesos piekāpās «RTU», bet izbraukumā 30.oktobrī Madonā ar 74:57 nācās atzīt «Madona/BJSS» pārspēku.

Pret «RTU» Bauskas novada basketbolisti lieliski aizvadīja pirmās divdesmit minūtes, kuru laikā pirmo ceturtdaļu vienības nocīnījās neizšķirti 27:27, bet otro ceturtdaļu ar 11:21 uzvarēja viesi no Bauskas.

Spēles otrā pusē komandas samainījās sniegumiem un mājinieki trešajā ceturtdaļā uzvarēja ar 29:16, pirms pēdējām desmit minītēm iekrājot +3. Spēles beigu nogrieznī mājinieki turpināja dominēt un viesi no Bauskas galvaspilsētas klubam pēdējā ceturtdaļā zaudēja ar 21:14, bet visā spēlē ar 88:78.

Tāpat kā visā sezonā arī šajā duelī Bauskas komandā «uguņoja» vienības līderis Ivars Zemītis, kurš pretinieku grozā sameta 35 punktus un zem groziem izcīnīja 14 atlecošās bumbas. 12 punkti Arnim Simsonam, bet sešiem spēlētājiem deviņi un mazāk punkti katram.
 
SC «Mēmele»/Bauskas BJSS» komanda otro maču četrās dienās spēlēja tālajā Madonā. Baušķenieki spēli izgāza jau pirmajā ceturtdaļā, kurā zaudējums ar 24:10.Pēc otrās ceturtdaļas, kuru mājinieki uzvarēja ar 20:17, viesiem no Bauskas iekrājās jau 17 punktu deficīts. Spēles otrajā daļā kā baušķenieki tā madonieši ar lielu  rezultativitāti neizcēlās un komandas abas noslēdzošās ceturtdaļas cīnījās neizšķirti – 14:14 un 16:16.

Arī Madonā Bauskas komandu vilka Ivars, kurš guva 26 punktus un izcīnīja 22 atlecošās bumbas zem groziem. Viņš pagaidām ir labākais LBL2 spēlētājs gan gūtajos punktus - vidēji 32.4 spēlē, gan atlēkušajās bumbās - vidēji 14.


SC «Mēmele»/Bauskas BJSS» komandas treneris Juris Ojāru:

- Trauksmi pēc zaudējumiem neceļu. Spēlējam tikai izbraukumā. Daudz laika pavadām ceļā, sakrājas psiholoģisks nogurums. Ļoti gaidām mājas spēles. Savā arēnā vienmēr esam spēlējuši ļoti labi. Nākamās sešas spēles spēlēsim Bauskā. Domāju, ka uzvaras neizpaliks.
 
- Madonā nebijām gatavi spēlei visas 40 minūtes. Tas ir liels klupšanas akmens -  mēs nespējam koncentrēties cīņai visas spēles garumā. Būšu godīgs - patreiz Ivaram nav palīgu, nav līdzvērtīga spēlētāja komandā, kurš varētu viņam palīdzēt, gūt punktus un savāk atlecošās bumbas. Arī Tomam Vilkam ir sportiskā bedre. Ļoti ceru, ka viņam izdosies krīzi pārvarēt un Toms pavisam drīz atgriezīsies iepriekšējās sezonas līmenī.

- No zaudējumiem ir jāmācās. Ir labi, ja redzu, ka puiši pēc spēles pārdzīvo par zaudējumu, tātad ir ticība, ka spējam uzvarēt. Pēc spēlēm katram jāpadomā par savu spēli, ko varam uzlabot, lai uzvarētu. Protams, esam citā, labākā līgā nekā pērn, bet sezona tikko kā sākusies un viss vēl ir priekšā.

Bauskas komanda ar diviem panākumiem piecās spēles un 7 punktiem ieņem ceturto vietu C grupā. Nākamā spēle SC «Mēmele»/Bauskas BJSS» basketbolistiem savās mājās, sporta namā «Mēmele» 7.novembrī pret «RSU».

Ivars Zemītis labākais LBL2 līgā, basketbolisti uzsāks sešu mājas spēļu maratonu

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija