Ivars Zemītis turpina bombardēt, komandai otrais panākums pēc kārtas

2016-10-15 13:14

Ivars Zemītis jau otro maču pēc kārtas bija SC «Mēmele/Bauskas BJSS» komandas rezultatīvākais spēlētājs. Šoreiz viņa kontā 29 punkti.


Lieliski Latvijas basketbola 3.līgas čempionātā turpina spēlē SC «Mēmele/ Bauskas BJSS» komanda, kas guvusi otro panākumu tikpat spēlēs.

Bauskas komanda 14.oktobra vakarā viesojās Cēsīs, kur tikās ar vietējo basketbola klubu «Dārznieks/Cēsu sporta skola». Viesi no Zemgales spēles sākumā veica lielisku izrāvienu ar 22:5, bet jau atkal, gluži kā pagājušajā mačā, iekrāto pārsvaru gandrīz izsēja. Viss tomēr beidzās laimīgi un baušķenieki svinēja uzvaru ar 62:59.

Savu otro no piecām pēc kārtas izbraukuma spēlēm SC «Mēmele/Bauskas BJSS» basketbolisti iesāka vareni pirmās desmit minūtēs uzvarot ar 22:7.

Arī otrajā ceturtdaļā laukumā dominēja viesi. Pateicoties sakārtotai aizsardzībai baušķeniekiem izdevās neitralizēt pretinieku komandas līderus, kamēr pašiem uzbrukumā veicās ļoti labi. Puslaika izskaņā pēc Toma Vilka realizēta divpunktu metiena Bauskas komanda izvirzījās vadībā ar 36:16, bet pēc divām ceturtdaļām rezultāts bija 37:20 baušķenieku labā.

Viesu komandas nedienas sākās jau trešās ceturtdaļas laikā. Vairākiem komandas līderiem – Ivaram Zemītim, Tomam Vilkam un Mikam Karlovam bija četras piezīmes. Aizsardzībā vairs nevarēja darboties tik agresīvi un vairākās situācijās, lai nesaņemtu piezīmes, pretspēlētājiem tika dota iespēja pārāk viegli gūt punktus.

Mājinieki situāciju ātri vien izmantoja. Arī no brīviem trīs punktu metieniem izdevās gūt deviņus punktus pēc kārtas. Pirms izšķirošajām desmit minūtēm zemgaliešiem bija 11 punktu pārsvars.

Pēdējā ceturtdaļā Bauskas komanda guva tikai astoņus punktus, kamēr pretinieki atbildēja ar 16. Kritiska situācija baušķeniekiem izveidojās vairāk nekā divas minūtes pirms spēles beigām, kad cēsnieki pietuvojās līdz viena punkta starpībai.

Spēles izskaņā veiksme atkal bija «Mēmele/Bauskas BJSS» komandas pusē. Mikus Karlovs un Ivars Zemītis katrs realizēja vienu no diviem soda metieniem, kamēr pretinieki neveiksmīgi meta no trīs punktu atzīmes. Spēles izskaņā Ivars uz soda līnijas stājās vēl trīs reizes, realizēja 50% metienus un nokārtoja savai komandai laimīgu uzvaru ar 62:59.
 

SC «Mēmele/Bauskas BJSS» komandas treneris Juris Ojāru par spēli.

Cīņu iesākāt lieliski.
- Jā, izdevās realizēt lielāko daļu izmestos metienus, īpaši pirmajā ceturtdaļā. Mums spēles sākumā gāja no rokas, kamēr pretiniekiem neveicās ar metienu realizāciju.
 
Jau otro maču pēc kārtas lielo pārsvaru, šoreiz 20 punktus, izsējat.
- Atkal pie vainas piezīmju norma. Spēles sākumā aizsardzībā darbojāmies agresīvi un pārliecinoši, pretiniekam neļaujot gūt punktus. Spēles izskaņā vairākiem spēlētājiem bija jau četras piezīmes, līdz ar to bija jāspēlē piesardzīgi aizsardzībā. Pretinieks situāciju izmantoja un sameta savus punktus.
 
Lai arī saspringta spēles galotne, ar rezultātu, noteikti, esi apmierināts.
-Jā, protams. Uzvara ir uzvara. Protams, mierīgāk būtu, ja izdotos tik strauji lielu pārsvaru neizsēt, bet pagaidām viss notiek labi un esam izcīnījuši divas uzvaras tikpat spēlēs. Cēsis pērn bija 2.vietā, šogad pastiprinājušies ar diviem LBL2 līgas spēlētājiem. Uzvarējām spēcīgu komandu.
 
Izskatās, ka iekrāt un pazaudēt tik lielu pārsvaru, bet beigās tomēr uzvarēt ir komandas šīs sezonas taktiskais zīmējums.
- Tā laikam izskatās. (smejas) Bet tas viss tikai piezīmju dēļ. Jācenšas tās tik ātri nesavākt, ko pret spēcīgiem pretiniekiem ir grūti izdarīt. Lielu darbu paveica Elmārs Arcimovičs. Viņš neitralizēja komandas līderus. Arī visi citi spēlētāji darbojās pašaizliedzīgi. Mikus Karlovs vēl nav atradis savu metienu, bet ceru, ka drīz ari viņam spēle ies no rokas. Arī Niks Gaigalietis vēl taustās. Ir spēlētāji, kuri vēl nav pierādījuši sevi. Iespējams, kad tas notiks, nebūs vajadzība spēlēt uz piezīmju normām, jo būs arī citi spēlētāji, kuri iemetīs. Protams, prieks par Ivaru, kurš ir labā formā un lieliski pilda līdera pienākumus.
 
Vēl trīs izbraukuma spēles.
- Nākamajās divās cīņās plānoju laukumā laist vairāk jauniešus. Pretinieki ir potenciāli vājāki. Protams, negribu izdarīt pāragrus secinājumus, bet pret šīm komandām jauniešiem būtu sevi jāpierāda.
 
Rezultativitātes statistikā SC «Mēmele/Bauskas BJSS» komandas labā izcēlās –
Ivars Zemītis – 29 punkti (p.), 12 atlēcošās bumbas (a.b.), Arnis Simsons – 11 p., 8 a.b., Toms Vilks – 11 p., Elmārs Arcimovičs – 8 p., 8 a.b., Mikus Karlovs – 3p. 3 a.b.
 
Nākamā spēle SC «Mēmele/Bauskas BJSS» komandai 18.oktobrī Saulkrastos.
 
 

Ivars Zemītis turpina bombardēt, komandai otrais panākums pēc kārtas

KREDIT

ELINA | 2022-07-05

KREDIT 500000 EUROS
Contact

EMAIL ADRESS/ elina.credit@gmail.com

a

vaska | 2016-10-16

busim godigi visa ta bauskas komanda turas uz ivara un ivars ir galvas tiesu paraks gandriz par jebkuru taja liga! veselibu ivaram un jurim spekus uzaudzinat pasam tadus speletajus!

Jauna diskusija