Izlieto ūdeni nesasmelsi

2013-03-03 23:13

 

Otro reizi play-off savā starpā šovakar tikās florbola klubs Cēsu Lekrings un FK Bauskas florbolisti. Uzvaru šovakar ar 7-6 izcīnīja Lekrings, visā sērijā panākot 2-0.

Pirmajās piecās minūtēs abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem. Vispirms Andis Levītis vadībā izvirzīja Bausku, taču vēlāk Lekrings rezultātu izlīdzināja. Pēc pirmajām 20 minūtēm 1-1.

Otrajā periodā iemeta tikai Lekrings, pie tam, divreiz. 3-1.

Trešajā periodā spēle izvērtās rezultatīva. Gints Velmunskis vispirms samazināja vārtus starpību līdz 3-2, taču Lekrings atsitās. Komandām, tupinot mest, rezultāts 2 minūtes līdz beigām 7-4 Lekringa labā. Bauska nomaina vārtsargu, pret sesto laukuma spēlētāju. Īsā laika periodā izdodas starpību samazināt līdz 7-6, taču laika nepietika un beigu rezultāts 7-6.

Labākais spēlētājs Bauskas rindās – Gints Velmunskis

Labākais Cēsu Lekrings komandā- Jānis Rajeckis

Bauskas komandā rezultatīvākie spēlētāji šovakar bija-

Andis Levītis 3+1

Gints Velmunskis 2+2

Ģirts Laugalis 0+2

Spēles protokols pieejams šeit - 7-6

 

Pēcspēles intervija ar Lekringa galveno treneri Arti Malkavu.

 Rezultāts 7-6, kas varbūt neatspoguļo to spēles patieso gaitu.

"Rezultāts man nav tik svarīgs. Svarīga ir uzvara un pēc iespējas mazāk patērēt spēkus laukumā. Nav vajadzības lieki skriet un agresīvi spēlēt, ja pretinieks to nespiež darīt."

Bauskas komanda zināms pretinieks, bet sagatavošanās process šodien atšķīrās ar iepriekšējām tikšanās reizēm?

"Šai spēlei speciāli negatavojāmies. Pirmajai spēlei mēs gatavojāmies, un šodien nekas nemainījās."

Sērijā 2-0.

"Jādomā kādus pārsteigumus Bauska sagatavos mājās. Protams, ka viņi mēģinās ko mainīt, lauzt sērijas gaitu."

Dodoties uz Bausku, kaut ko mainīsiet?

"Redzēs kā spēlēs Bauska mājās. Ja pretinieks neko nemainīs, tad mums ar nekas nav jāmaina, jo pagaidām kā vis norit, tas mums der."

 

Lai arī minimāls zaudējums ar 7-6 pret Lekringu, Bauskas galvenais treneris Ingus Panteļejevs atdzīst, ka rezultāts ir neatbilstošs tam, kas notika laukumā.

"Spēlētājiem ir jāsaprot viena lieta - kā var uzvarēt, ja nemet pa vārtiem? Metieni šodien kopā 15! Kā var uzvarēt, metot periodā pa pāris reizēm? Nevar gūt vārtus, ja nemet pa vārtiem. Tas nu ir jāsaprot."

Nākamā spēle Bauskā. Ko mainīsiet, lai lauztu sēriju?

"Ir vienkārši jāiet un jāmet. Jāsaprot, ka Lekrings nav tā komanda, kuru mēs apspēlēsim individuāli vai izspēlēsim uz tukšiem vārtiem. Ir jāiet laukumā un pie izdevības jāmet. Tā mēs varam uzvarēt. Tas jāsaprot mūsu uzbrucējiem."

Pēc spēlētāju snieguma laukumā, izskatījās, ka spēlētāji nebija gatavi šodien doties laukumā.

"Vienu spēli nav gatavi, otru nav gatavi. Tagad jau trešā spēle. Šeit ir play-off. Cīnies un uzvari vai zaudē un brauc mājās. Spēlētājiem jāsaprot, kas ir likts uz spēles."

Komandā nesaprašanās?

"Tur čaļiem jāsaiet kopā un jāizrunājas. Vai tur apvainojušies, ka piespēles nedod, vai kas cits, bet domāju, ka ir pienācis laiks saprast to, kāpēc esam florbolā. Nevar iziet laukumā vienkārši paskraidīt. Nevar. Trīs spēles no pirmā uzbrucēju trijnieka nav nekā. Jā, fiziski esam noguruši, Lekrings arī ir spēcīgāki, bet nemetot jau neuzvarēsim tik un tā, lai arī cik fiziski kāds būtu pārāks."

Iepriekšējās spēlēs nerealizēti momenti, taču tagad nav kas momentus uztaisa. Bauskā būtu šis tas jāpamaina.

"Spēlēsim mēs mājās. Mājas sienas vienmēr palīdz. Domāju, ka momenti būs, un vārtus iemetīsim. Neticu, ka nevaram iemest. Iepriekš metām vairāk par 6-8 goliem, un tagad nevaram? Pēdējās trīs spēles nemetam iekšā. Pietiek. Jāiemet, lai būtu pārliecība. Ja vadošais trijnieks sāks atkal mest, tad komanda būs uz viļņa."

Ja Bauskā zaudēsiet, tad viss beidzies.

"Mēs nezaudēsim. Vispirms tā ir jādomā. Iesim, un sitīsimies. Es esmu pārliecināts, ka zēni saņemsies. Neko neizdomās, bet vienkārši spēlēs florbolu, metīs iekšā un uzvarēs. Mēs kaut grauzīsim grīdu, bet cīnīsimies. Tāpēc, arī ļoti ceru, ka mūsu atbalstītāji, kuri vienmēr ir tik kuplā skaitā, sestdien, 9. martā būs īpaši skaļi, jo tieši skatītāju atbalsts ir tas, kas dzen komandu uz priekšu pretī lielām un svarīgām uzvarām."

Nākamā spēle FK Bauskai sestdien, 9. Martā pulkst. 18.00. Pašlaik sērijā rezultāts ir 2-0 par labu Lekringam. Sērija beigsies, tiklīdz viena komanda uzvarēs trīs savstarpējās spēles. Zaudējuma gadījumā Bauskas komandai sestdien sezona būs beigusies. Lai tas nenotiktu, arī sportsbauska.lv mudina līdzjutējus sestdien no sirds atbalstīt savu komandu un kopīgiem spēkiem cīnīties par uzvaru!

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe