Jēkabsons iznīcina Bausku

2013-02-16 20:35

 

FK Bauska šovakar zaudēja ļoti svarīgā spēlē. Rubenei varbūtība iekļūt play-off ir ļoti niecīga, taču tieši viņi krietni sarežģīja situāciju par iekļūšanu play-off.

Vadībā pirmie izvirzās Bauska, kad precīzs Pēteris Zeltiņš. Perioda turpinājumā Rubene pārņēma spēles grožus savās rokās un rezultāts pēc trešdaļas 2-5. Abi vārti Bauskas labā Zeltiņa kontā.

Nākamās divdesmit minūtēs izvērtās skatītājiem ļoti aizraujošas. Rubene izvirzījās vadībā ar 2-6. Bauska sešās minūtes guva 4 vārtus un izlīdzināja rezultātu. Bauska turpina lieliski un periodam beidzoties Bauskai divu vārtu pārsvars 9-7.

Trešā trešdaļa atkal īsta drāma. Rubene vispirms izlīdzina rezultātu, bet pēc tam jau pārņem vadību. No labvēlīgā 9-7 rezultāts 9-11. Niedre nerealizē soda metienu, taču Bauska izmanto vairākumu un 3 minūtes līdz spēles beigām rezultāts 10-11. Vārtu sargu maiņa pret sesto laukuma spēlētāju nebija sekmīga. Rubene met bumbiņu tukšos vārtos un beigu rezultāts 10-12.

Spēles protokols pieejams šeit - 10-12 

Bauskas komandā labākais spēlētājs- Pēteris Zeltiņš

Rubenes komandā labākais spēlētājs- Ivars Jēkabsons

 

Ainārs Zelčs, Rubenes galvenais treneris dalās savos komentāros par spēli.

"Šajā jomā man pieredze ir jau 18 gadus un šādas spēles nevar saukt par ‘’normālām’’, jā, skatītājiem īsta ‘’konfekte’’, taču spēlētājiem un treneriem es domāju, ka ne pārāk veselīgi. Pēdējā laikā spēlēm ir sīvi rezultāti un galvenais - daudz iemesti vārti, kā piem. 9-10, 10-11 utt.’’

Spēles sākums izdevās.

"Spēlējām atbrīvoti. Raugoties uz situāciju tabulā zinājām, ka varbūtība tikt play-off ir ļoti niecīga, tamdēļ atļāvāmies spēlēt atbrīvoti."

Pēc tam, kā pa kalniem.

"Otrajā trešdaļā, kaut kas neizdevās, nezinu vai nospēlēja iekrātais vārtu pārsvars un līdz ar to atbrīvojāmies. Pārsvaru izsējām, taču tad atkal spēlējām daudz brīvāk, kas deva to pašu rezultātu, spēles gaitu kā pirmajā trešdaļā."

Par sezonu kopumā.

‘’Paaudzes maiņa, šī ir tā lieta, kas šos rezultātus maina un ar to saskaras teju katra komanda, kaut par piemēru tā pati Bauska vai Lielvārde. ‘’

..bet tas labi. Izaugs, būs kas spēlē.

"Protams, ka labi. Jaunie gūs pieredzi, apgūs smagākus treniņus nekā pie jauniešiem, līdz ar to jaunie spēlētāji Virslīgā gūst norūdījumu. Pagaidām, pēc spēles kvalitātēs un spēlētāju vecumiem Virslīga atgādina tādu jauniešu čempionātu."

Jaunie gūst pieredzi spēlējot Virslīgā. Jūsuprāt, kad pienāk brīdis, kad jaunie spēlētāji kļūst par komandas kodolu, pamatu un jaunajiem līderiem?

‘’Manuprāt tas brīdis ir tad, kad jaunie komandā ir aizvadījuši divas sezonas. Tās ir aptuveni 50 spēles un tas ir pietiekoši, lai izvērtētu spēlētāja spējas, protams, ņemot vērā viņa vecumu. Taču, uzskatu, kad pēc divām sezonām spēlētājam ir ‘’jāsprāgst’’ ārā.’’

Ģeogrāfiskais stāvoklis arī ir šķērslis, lai optimāli trenētos.

"Spēlētāji, līdz brīdim, kad mācās tur kur spēlē, spēj apmeklēt treniņu maksimāli, taču, kā pienāk studentu gadi, tā daudzi dodas uz citām pilsētām. Taču, mums regulāri divas reizes nedēļā sanāk savākties optimālajā sastāvā. Liels šķērslis ir attālums, kurš jāveic, lai tiktu uz treniņiem."

Nākamā sezonā. Kas padomā?

"Domājam, ka divi vai trīs aizies projām, sakarā ar skolu un jauna dzīves cikla sākšanos. Dzīve ir nežēlīga jebkurā jomā, spiežot cilvēkiem pieņemt dažādākos lēmumus. Noteikti varētu atgriezties Stepāns no Norvēģijas. Vēl no pirmās līgās varētu divus līdz trīs pieaicināt, lai grozās šajā sabiedrībā, un iegūst pieredzi, kaut spēles laiks ir mazs."

 

Ingus Panteļejevs, FK Bauskas galvenais treneris par spēli.

Spēles sākums tāds stīvs.

"Spēlētāji iesāka spēli ļoti miegaini, mazkustīgi. Manuprāt, šis sliktais spēles sākums arī iespaidoja visu spēli, arī tieši trešo trešdaļu."

Vārtu sarga sniegums.

‘’Kā nospēlēja, tā nospēlēja. Tik cik iepriekšējā spēlē izvilka, tik šodien ielaida. Protams, veiksme nebija mūsu pusē, pāris vārti iemesti ar veiksmes palīdzību, taču tas nav attaisnojums. ‘’

Šis zaudējums pamatīgi visu sarežģī.

"Protams, ka ar šo zaudējumu viss ir stipri sarežģījies. Krietni sarežģījām situāciju. Tik cik labvēlīga situācija bija pirms šīs spēles, tik tagad viss ir sarežģījies par iekļūšanu play-off."

Nākamās spēles.

"Nākamās spēles ar tiešajiem konkurentiem Ulbroku par iekļūšanu play-off, un tad vēl pret Pārgauju. Tiesa, ar šādu spēli, kā šodien, play-off nav ko darīt."

Uzbrukums.

"Jā, uzbrukums mums strādā, metam iekšā. Protams, bija situācijas, kad varēja iemest vēl, bet pietrūka precizitāte un veiksme, taču samesti 10 vārti ir labs rādītājs uzbrukumam."

Komandas sniegums.

"Spēle sastāv no epizodēm. Šodien arī, teikšu, ka komanda nezaudēja kā kopumā, taču, atsevišķās epizodēs, kaut kas pietrūka. Iemest arī varējām vairāk, taču pārkombinējam, aizmetām tukšiem vārtiem garām, aizsardzībā kļūdas, tas viss savācās no šīm epizodēm un izveido to spēles rezultātu."

Individuālā meistarība.

"Šovakar pieci vai seši spēlētāji nospēlēja krietni zem savām spējām, kādas viņiem būtu jārāda uz laukuma. Pietrūka precizitāte, kvalitāte piespēlēs. Kā jau minēju sākumā, daudz ko iespaidoja šis miegainais spēles sākums."

 

Nākamā spēle FK Bauskas florbolistiem Svētdien, 17.02.2013, kad viesos spēkiem mērosies ar Ulbrokas/FS masters komandu, kuri ir viss sīvākie konkurenti par iekļūšanu play-off zonā. Tieši ar šo komandu jāaizvada vēl divas savstarpējās spēles. Bauskai 23 punkti un 10 vieta, kamēr Ulbrokai 24 punkti un 8 vieta. Rubene atrodas 9 vietā ar 24 punktiem, taču ir aizvadījusi divas spēles vairāk nekā Ulbroka un Bauska, tamdēļ varbūtība nosargāt vietu play- off zonā ir ļoti niecīga. 

 

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe