J.Ojāru: "Esam bedrē, no kuras jātiek laukā"

2014-02-22 14:29

    21.februārī „Bauskas BJSS” basketbola komanda devās uz Alūksni, kur tos uzņēma komanda „STASIS Alūksne”. Komandā šobrīd problēmas ar sastāva nokomplektēšanu, jeb sakarā ar pāris pamatspēlētāju nespēlēšanu, komandas sniegumu atspoguļo rezultāts. Alūksnē baušķeniekiem pamatīgs zaudējums ar 105-75.

Baušķenieki spēli iesāka ar Zemīša diviem gūtajiem soda metieniem, kas arī bija vienīgā reize spēlē, kad „Bauska” vienība bija vadībā. Mājinieki atbild ar izrāvienu 12:2 un visā ceturtdaļā ar 24:15 pārāki ir alūksnieši. Arī otrajā ceturtdaļā grūti iet baušķeniekiem, kuri zaudē ar 33-23 un pēc puslaika 57-38 „Alūksne” labā.

Vājākā no ceturtdaļām baušķenieku izpildījumā tieši trešā ceturtdaļā, kurā izdodas gūt vien 11 punktus. Metienu neprecizitāte šajā ceturtdaļā bija galvenais iemesls neveiksmīgajam sniegumam. No 17 metieniem precīzi vien divi!!! Katastrofāls sniegums ceturtdaļā. (precīzs 2 un 3 punktu metiens). Pārējie ceturtdaļas 6 punkti gūti no soda metienu izspēles. Pēc trešās ceturtdaļas 78-49.

Pirms pēdējās ceturtdaļas  spēles uzvarētājs jau bija skaidrs, vien atlika baušķeniekiem nepieļaut pārlieku lielu sagrāvi. Pēdējā ceturtdaļa noslēdzas ar 27-21 alūksniešu labā un visā spēlē „Alūksne” uzvar „Bausku” ar 105-75.

Labākais Bauskas BJSS rindās Ivars Zemītis, kuram 32 punkti un 9 atlecošas bumbas.

Rinalds Ņikaņins 15 punkti, 5 atl.b.; Arnis Simsons 11 punkti, 5 atl.b.; Elvis Simanovičs 5 punkti, 1 atl.b.; Toms Vilks 3 punkti, 3 atl.b., 3 piesp.; Oskars Skuja 2 punkti, 4 atl.b.; Matīss Gulbis 2 punkti.

 

 

Juris Ojāru(attēlā), spēlējošais „Bauskas BJSS” treneris, par situāciju, kura izveidojusies komandā.

„Sezonas sākumā visi gribēja spēlēt un bija gatavi. Tagad, kad atlikušas svarīgākās spēles, mūsu komandas sastāvs ir palicis šķidrāks.”

Kas notiek ar Rupku? Runā, ka nevar sadalīt kaut ko ar komandas biedriem! Kur pārējie- Kravalis, Markūns, Lietavietis, Rūgums, Žabovs?

„Rupkum ir domstarpības ar komandas līderi pēc Mēmeles kausa fināla spēles, kurā viņi abi bija pretējās komandās, un vēlme uzvarēt bija spēcīgāka par faktu, ka abi pārstāv LBL3 vienu komandu. Mēs ar viņu rēķinājāmies un paļāvāmies uz viņu, taču, lūk, kā beigās sanāca. Kravalis ir traumēts. Nav zināms, kad atgriezīsies. Markūnu neapmierināja viņam atvēlētais spēles laiks, un viņš paziņoja, ka vairs nespēlēšot. Mārcis Žabovs ir devies prakses gaitās sakarā ar mācībām. Lietavietim arī savi personiskie iemesli. Rūgumam bija sacensības Kuldīgā.”

Ko gaidīt turpmāk?

„Saliekot šīs nianses kopā, mēs esam sākuši spēlēt sliktāk, kā sezonas sākumā. Pašlaik komandā ir 4 spēlētāji, tā teikt ar lielāku pieredzi un 6 jaunie, kuri, tā teiksim, ir pamesti zem tanka. Tuvojas svarīgākās spēles, jaunajiem viegli nebūs.Viņiem jāparāda labākais sniegums , lai komandai būtu lielākas izredzes uzvarēt. Grūti būs ar 4 pamata spēlētājiem cīnīties. Protams, komanda tika veidota, lai jaunajiem ir, kur spēlēt, lai iegūst pieredzi un rūdījumu, kas noderēs viņiem turpmāk. Ja jaunie spēlētu 20-30 minūtes, tad uzvarēt būtu grūtāk. Sezonas sākumā spēlēja visi, un jaunajiem tika atvēlētas 10-15 minūtes, kas ir pietiekami, lai viņi sevi pierādītu un komanda varētu konkurēt par uzvaru spēlēs,” stāsta treneris.

„Pašlaik esam bedrē ,un ir jādomā kā no tās izkļūt. Katrā ziņā viela pārdomām mums visiem ir, jo esam zaudējuši vājākām komandām. Atlikušās spēles ir ar potenciāli spēcīgākiem pretiniekiem, pret kuriem būs smagi.”

Mazliet par spēli.

„Vakar spēlēja visi, kuri bija aizbraukuši. Tas ir pozitīvi. Sāpīgi bija tas, ka spēli tiesāja alūksniešu divi tiesneši, kuri mājiniekiem pavilka spēli. Alūksnei līdz ar to aizgāja spēle, bet mēs bijām gar zemi. Rinalds ļoti labi nospēlēja, cīnījās par bumbām. Tika vairākkārt „sists” ,taču nepadevās un aizvadīja labu spēli,” stāsta treneris.

„Katrā ziņā cīnīsimies par vietu 1/8 finālā. Nokļūt tur pirmajā gadā jau būtu liels sasniegums,” tā Juris Ojāru.
 

Nākamā spēlē baušķeniekiem 27.februārī, SN „Mēmele” plkst. 19:00 pret komandu „Dārznieks/ Cēsis”
 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe

J.Ojāru: "Esam bedrē no kuras jātiek laukā"

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija