K.Jakubonis spēles izskaņā nodrošina uzvaru, Bauskai trešā uzvara pēc kārtas

2016-03-04 18:48

Latvijas basketbola 3.līgas (LBL) čempionāta otrajā posmā turpina spēlēt «Bauskas BJSS/SC Mēmele» komanda, kas guva trešo panākumu pēc kārtas.


LBL3 čempionāta otrajā posmā «Bauskai» septiņās aizvadītajās cīņās gūti pieci panākumi. Vienīgie zaudējumi piedzīvoti pret Iecavas «Dartiju» un «Daugavpils novads» komandām. Tieši pret daugavpiliešiem «Bauska» 3.martā spēlējot mājās revanšējās ar 83:78.

Spēle bija līdzīga. Viesi savu varēšanu apliecināja jau cīņas sākumā, kad veica izrāvienu ar 0:8. Pamazām mājinieki atspēlējās un jau ceturtdaļas vidū pēc Ivara Zemīša un Kaspara Jakuboņa tālmetieniem rezultāts kļuva 12:14, bet visā ceturtdaļā viesiem minimāls pārsvars ar 19:20. Arī otrajā ceturtdaļā komandas spēlēja līdzīgā manierē, tikai šoreiz par punktu vairāk iemeta mājinieki un pirms pārtraukuma neizšķirts – 42:42.
 
Mazāk rezultatīvās trešās ceturtdaļas ievadā pirmo izrāvienu atkal veica viesi, bet pateicoties Ivara Zemīša, Toma Vilka un Oskara Liepiņa pūlēm vadību mačā atguva baušķenieki. Spēlē vadības maiņa notika ļoti bieži. Tuvojoties pirmspēdējās ceturtdaļas izskaņai vadībā izrāvās viesi, tomēr šoreiz mājiniekus glāba Vilka un Mika Karlova trīspunktu metieni, bet pārsvaru ceturtdaļas beigās palielināja Māris Skrējāns, realizējot vienu no diviem soda metieniem. Pirms izšķirošajām 10 minūtēm – 59:55 «Bauskas» labā.
 
Spēles beigu daļā abas komandas turpināja spēlēt ļoti sīvi. Vispirms daugavpilieši atspēlējās un pat izvirzījās vadībā, kad spēlēt atlikušas bija trīs minūtes, bet mājinieki saņēmās. Pēdējo trīs minūšu laikā «Bauska» guva 15 punktus, kamēr viesi tikai astoņus. Iespaidīgo atspēlēšanos uzsāka Ivars Zemītis ar realizētu divpunktu metienu un Mikus Karlovs ar «trīnīti», bet spēles galotnē galvenais uzvaras kaldinātājs mājinieku rindās bija Kaspars Jakubonis – viņš iemeta 8 no komandas pēdējiem desmit punktiem, sagādājot «Bauskai» trešo panākumu pēc kārtas.
 
«Bauskas BJSS/SC Mēmele» komandas spēlētājs Kaspars Jakubonis par spēli.
 
Kā raksturo spēli?
«Uzvara nenāca viegli. Abas komandas spēlēja līdzvērtīgi. Viesos daugavpiliešiem zaudējām, gribējām atspēlēties. Mājās spēlējam labi un arī šī spēle nebija izņēmums.»
 
Pēdējās trijās spēlēs uzvaras nākušas smagi.
«Spēlējam otro posmu, kurā visas komandas grib uzvarēt un tikt pēc iespējas izdevīgākā pozīcijā sākoties izslēgšanas mačiem. Katra komanda «sitās» par sev vēlamo pozīciju.»
 
Uzvaru nodrošinājāt pašās spēles beigās un tieši Tu biji tas, kurš uzņēmās iniciatīvu. Treneris lika uz tevi spēlēt vai pats sajuti, ka vari iemest?
«Mača beigās jutu, ka varu iemest, tāpēc uzņēmos atbildību uz saviem pleciem un tiecos gūt punktus. Prieks, ka komanda uzvarēja un pašam vispiemērotākajā brīdī sanāca nodemonstrēt labu sniegumu. Galvenais ir uzvarēt.»

«Bauskas BJSS/SC Mēmele» komandas treneris Juris Ojāru par spēli.

Pastāsti par spēli.
«Spēlējām pret labu komandu. Viņiem sastāvā ir pāris «veči», kuri punktus gūst iestumjot pretinieku zem groza un ar «āķīti» iemet grozu. Problēmas sagādā zonas aizsardzība, pie tās mums vēl jāpiestrādā, bet kopumā aizvadījām labu maču ar augstu divpunktu metienu precizitāti. Prieks, ka pratām revanšēties komandai, kurai izbraukumā zaudējām.»
 
Jaunie basketbolisti nespēlēja. Vai nevajadzētu viņiem dot iespēju spēlēt tagad, jo play-off spēlēs iespēja tikt laukumā būs vēl mazāka. Otrā posma mačos viņus varētu sagatavot gadījumam, ja izslēgšanas spēlēs būs nepieciešama viņu palīdzība.
«Jā, piekrītu, taču uz spēli ieradās praktiski visi pamatsastāva spēlētāji, izņemot Gaigalieti. Patlaban mēs cīnāmies par sev izdevīgāku pozīciju, lai izslēgšanas spēlēs mums pretī nāktu vēlamais pretinieks. Ir neparocīgas komandas, pret kurām nāktos spēlēt, ja tiktu piedzīvots kaut viens zaudējums. Pērn, tieši viena zaudēta spēle mūs saveda kopā ar ļoti nevēlamu pretinieku. Nevēlos, lai šogad situācija atkārtotos. Jaunie spēlētāji spēlē izbraukuma mačos, kad palīdzēt nevar vairāki pamatsastāva spēlētāji un citi līderi.»
 
 
Spēles beigās izšķīrās mača uzvarētājs. Lieliski nospēlēja Jakubonis.
«Jā, viņam labs mačs. Prieks par viņa precizitāti. Arī Ivars, kā jau pēdējā laikā, spēlē tā, kā viņam jāspēlē. Arnis mums ir «pazudis». Viņam nekrīt. Ceram, ka uz play-off Arnim spēle aizies no rokas.»
 
 
«Bauskas BJSS/SC Mēmele» komandas spēlētāju statistikas rādītāji mačā pret «Daugavpils novads» komandu.
Ivars Zemītis – 26 p., 16 a.b., Kaspars Jakubonis – 26 p., 6 a.b., Mikus Karlovs – 10 p., 4 a.b., Toms Vilks – 8 p., 4 a.b., Oskars Liepiņš – 6 p., 4 a.b., Māris Skrējāns – 4 p., 6 a.b., Arnis Simsons – 3 p., 7 a.b.
 
LBL3 čempionāta otrā posma spēlēs Bauskas pilsētas komanda ieņem 3. vietu. Nākamā spēle baušķeniekiem 7.martā Jaunpilī.
 

K.Jakubonis spēles izskaņā nodrošina uzvaru, Bauskai trešā uzvara pēc kārtas

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija