Jaunais gads iesākts ar uzvaru pagarinājumā

2014-01-02 22:56

SN „Mēmele” pirmo spēli šajā gadā šovakar, 2.janvārī, aizvadīja basketbola komanda „Bauskas BJSS” ,kura svinēja uzvaru pār SK „ Rūjiena” vienību ar rezultātu 84-77 ,izcīnot 9. uzvaru turnīrā aizvadītajās 13 spēlēs.

Spēles sākumā komfortablāk uz laukuma pēc Jaunā gada svinībām jutās viesi ,kuriem izdevās pirmo ceturtdaļu uzvarēt ar 18-27. Spēles otrajā ceturtdaļā komandas turpina nedaudz piesardzīgāk, sevišķi „Bauska”, darbojoties laukumā, uzsvaru liek uz aizsardzību. Pēc puslaika 34-43 viesu labā.

Spēles gaitu baušķeniekiem izdodas lauzt trešajā ceturtdaļā, kura tiek uzvarēta ar 21-8. Aizsardzība baušķeniekiem ceturtdaļā rāda pārliecinošu sniegumu, neļaujot pretiniekiem brīvi mest no groza apakšas.

Spēles beigu ceturtdaļā baušķenieki nenosargā 6 punktu pārsvaru un nākas spēlēt pagarinājumu.

Pagarinājuma piecās minūtēs baušķenieki lieliski strādā aizsardzībā, ļaujot pretiniekiem gūt vien 5 punktus. „Bauska” liek pretī 12 punktus un tiek svinēta uzvara pagarinājumā ar rezultātu 84-77.

Laukumā teicamu sniegumu kā allaž demonstrēja Ivars Zemītis (attēlā), kuram šovakar 34 punkti un 20 izcīnītas atlecošās bumbas  zem groziem.

Foto : E.Gruncka

    Arnis Simsons 17pts., 9 atl.b.; Dāvis Kravalis 14 pts., 6 atl.b.; Renārs Rupkus  14 pts., 6 atl.b.; Toms Vilks 3 pts., 4 atl.b., 5 piesp.; Mārtiņš Rūgums 2 pts.

Foto : E.Gruncka

Līga Rimševica, (attēlā) „Bauskas BJSS” galvenā trenere par spēli.

„Sākums ļoti miegains. Brīžiem likās, ka zēniem pat tā īsti negribas spēlēt. Toties, vēlāk saņēmās un spēle aizgāja.”

Maiņas šodien ļoti maz.

„Sākumā pamainīju, bet pēc tam spēlēja pamatpiecinieks. Ir puiši, kurus uzlaižot uz laukuma, viņi vienkārši nevar iekļauties spēlē.Pamats jau arī velk to spēli, kas arī viņiem ir jādara. Iesākām spēli ļoti slikti. Nokļūstot iedzinējos ,metāmies visu laiku pakaļ, un šādās situācijās jāspēlē labākajiem.”

„Spēle kā pa viļņiem. Tad +10, tad -10 un vēl pagarinājums. Aizsardzībā vēl netiekam galā. Nav sapratne, nav nostiprinājusies komunikācija. Bet ar laiku iestrādāsim. Daudz maz, pamazām veidojas šis spēles modulis, sapratne, labāk izjūt spēlētāji komandas biedrus un ar laiku viss tikai uzlabosies. ‘’ turpina trenere.

„Pretinieks bija labs. Divas vietas zem mums, bet spēle ļoti līdzīga. Priecē, ka ir daudz spēles ,kuras tiek aizvadītas līdzvērtīgi, ka nav šie potenciāli vājākie vai stiprākie pretinieki, kur spēles iznākums, kā teikt, jau skaidrs pirms spēles. Priecē, ka LBL3 pamatā visas komandas ir līdzvērtīgi konkurenti viens otram. Katra spēle ir neprognozējama,” tā Līga Rimševica.

Foto : E. Gruncka

Komandas saspēles vadītājs Toms Vilks (attēlā) par spēli.

„Ļoti grūti bija saņemties. Pēc svētkiem visi pieēdušies un grūti pakustēties (smejas). Pirmajā puslaikā neviens nevarēja iejusties spēlē, vajadzēja puslaiku noslēgt daudz labāk. Viņi daudz izspēlēja ātras kombinācijas, netikām līdzi. Tā arī salaidām punktus pa daudz. Otrajā puslaikā mēs sagaidījām pretiniekus jau viņu laukuma pusē, ko nedarījām pirmajā puslaikā. Iespējams, tieši tāpēc viņi ātrāk piekusa un sapelnīja vairāk piezīmes. ”

Otrajā puslaikā cita spēle komandas izpildījumā.

„Tas tāpēc, ka trenere ģērbtuvēs sadeva pa mizu. Aizsardzībā izdarījām to, ko vajadzēja jau izdarīt pirmajā puslaikā.Runājot par pagarinājumu, tur pretinieks sapelnīja piezīmes. Nogāja kādi 3 vai 4 spēlētāji un tad jau atlika vien līdz galam nospēlēt un viss.”

 

„Bauskas BJSS” komandai šobrīd 13 spēlēs iekrātie 22 punkti dod 4. pozīciju turnīra tabulā.

Nākamā spēle baušķeniekiem  pret komandu „Pārdaugava” 9.janvārī SN „Mēmele” plkst. 19:00. Pretinieki šobrīd ieņem 12.vietu turnīra tabulā 14 komandu konkurencē.

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe

Jaunais gads iesākts ar uzvaru pagarinājumā

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija