Jaunajiem futbolistiem mērķis viens – spēlēt Latvijas pieaugušo izlasē

2016-04-04 20:30


Renāte Gaugere 

Ritvars Briedis

 
Renāte Gaugere no Bauskas iekļauta Latvijas U – 17 sieviešu komandas sastāvā, savukārt baušķenieks Ritvars Briedis piedalījies šīs pašas vecuma grupas izlases spēlētāju kandidātu nometnē.
 
Jauniete ir dzimusi 2001.gadā un ir licencēta futbola kluba «Iecava» spēlētāja, taču tas viņai netraucē un neaizliedz spēlēt sieviešu futbola 1.līgas komandā «Olaine.» Renāte vēl trenējas un spēlē kopā ar Bauskas Bērnu un jauniešu sporta skolas (BJSS) puišu komandu, ar kuru kopā savā vecuma grupā šajā sezonā uzvarēja Zemgales čempionātā.
 
FK «Iecava» meiteņu komandas treneris Jevgēnijs Gedertsons par Renāti.
 
«Meitene ir ļoti centīga un prasmīga. Viņa ir neatlaidīga, treniņos smagi strādā un vietu izlasē ir nopelnījusi.»
 
«Renāte gādā par savas komandas vārtu drošību spēlējot centra aizsarga pozīcijā. Viņa ziemas periodā piedalījās pārbaudes turnīros, sevi parādot no labākās puses. Konkurence ir liela. Pārbaudes turnīros viņa spēlēja ar divus līdz trīs gadus vecākām spēlētājām, bet tas netraucēja viņai izpelnīties izlases treneru uzmanību. Priekšā vēl daudz spēles, tai skaitā Baltijas kauss.»
 
Renāte Gaugere par spēlēšanu U-17 izlasē.
 
«Kopš mācos skolā, starpbrīžos kopā ar zēniem spēlēju futbolu. Esmu gara auguma, tāpēc mamma un tētis teica, lai pievēršos basketbolam, bet man vairāk patika futbols, tāpēc sāku trenēties pie puišiem. Grūtāk ir - lielāka slodze. Vēlāk man piedāvāja pievienoties meiteņu komandai Iecavā. Arī tā bija jauna pieredze - meitenes spēlē daudz mierīgāk nekā zēni. Treneris mani motivēja un mudināja tiekties uz pēc augstākajiem mērķiem un sapņiem. Un tā arī notika - es pārstāvu valsts izlasi. Nākotnē vēlos turpināt attīstīties vēl augstākā līmenī. Trenējoties viss ir iespējams.»

Jāteic, ka Latvijas sieviešu pieaugušo izlasē jau spēlē viena baušķeniece – Elīza Spruntule.

Vīriešu U – 17 izlases kadidātu treniņnometnē piedalījās baušķenieks Ritvars Briedis. Futbola skolas (FS) «Metta» futbolists vēl mācoties Mežģaļu pamatskolas 1.klasē savu karjeru sāka Bauskā, trenera Raimonda Aleksandrova vadībā, bet jau piecus gadus viņš trenējās «Bauskas BJSS» trenera Artura Kupčiuna paspārnē. Nedēļas nogalē viņš treniņus aizvada Rīgā, FS «Metta» sastāvā. Puisis līdz šim aizvadītajās trijās spēlēs trīs reizes izgājis komandas pamatsastāvā Latvijas futbola virslīgas dublieru, jeb otro komandu čempionātā. Uz U –17 izlases treniņnometni futbolistus izvēlējās bijušais Latvijas izlases spēlētājs, U – 17 komandas galvenais treneris Igors Stepanovs.


 «Bauskas BJSS» komandas treneris Arturs Kupčiuns par Ritvaru.

«Ritvaram ir visas iespējas kļūt par labu futbolistu pieaugušo līmenī.Viņš atbilst visiem kritērijiem, lai kļūtu par izlases spēlētāju. Baušķenieks ir fiziski spēcīgs un ļoti talantīgs. Treniņos viņam jāturpina smagi strādāt, jāattīsta tehnika. Arī attieksme Ritvaram ir laba, kaut citreiz prasītos, lai viņš sevi vēl vairāk spētu pamocīt un treniņā izlikties maksimāli. Vēlu viņam veiksmi un ceru kādu dienu šo puisi ieraudzīt pieaugušo izlases kreklā.»
 
Ritvars pastāstīja, ka izlases kandidātu nometne bija ļoti interesanta. No 30.marta līdz 1.aprīlim dažādās nometnes nodarbībās spēlētāji demonstrēja savu tehniku, driblu,spēku, piespēles, un sitienus. 
 
«Emocijas bija fantastiskas, kad uzzināju, ka esmu izsaukts uz treniņnometni. Tad sapratu, ka esmu tuvu, lai iekļūtu komandā un man ir jātrenējas vēl vairāk. Manuprāt, šīm treniņnometnēm ir liela nozīme. Trenerim ir jāredz vai esmu atbilstošā līmenī, lai spēlētu izlasē. Aizbraucu uz sasaukumu ar domu, ka man ir jāparāda savas labākās īpašības un jāstrādā ļoti smagi, lai tiktu komandā. Konkurence ir milzīga. Spēlēju kopā ar ļoti prasmīgiem futbolistiem. Guvu neatsveramu pieredzi.  Kā man veicās, rādīs laiks. Jebkurā gadījumā, pat ja arī netikšsu izlases sastāvā, es turpināšu censties un tiekties uz savu mēŗki – pārstāvēt savu valsti kādā no izlases komandām.»


Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

 

Jaunajiem futbolistiem mērķis viens – spēlēt Latvijas pieaugušo izlasē

....

... | 2016-04-04

Artūrs atkal kluda

Re:....

Artūrs Dulbe | 2016-04-04

Kāda?

Jauna diskusija