Karlovam 19 atlēcošās bumbas, jaunie spēlē, Bauska uzvar

2014-11-21 00:46

Sesto uzvaru Latvijas basketbola trešās divīzijas čempionātā, 20.novembra spēlē izcīnīja «Bauskas BJSS» basketbolisti, kuri sporta namā «Mēmele» ar rezultātu 81:59 uzveica BK«Krāslava» komandu.

Pirmajā tikšanās reizē, 10. oktobrī baušķenieki viesos tikai spēles izskaņā nodrošināja uzvaru ar rezultātu 68:72, bet šajā cīņā, jau no paša spēles sākuma viesiem no Krāslavas bija maz izredžu uz uzvaru.

Mājinieki nokļuva iedzinējos ar 6:10 un 8:12, bet Ivara Zemīša un Mikus Karlova realizētie soda metieni, kā arī Arņa Simsona gūtie trīs punkti vadībā jau izvirzīja «Bauska» basketbolistus. Kopumā veiktais izrāviens ar 14:0 ļāva pārņemt vadību ar 22:12, bet visa ceturtdaļa uzvarēta ar 24:15.

«Bauskas BJSS» basketbolisti turpināja krāt pārsvaru arī otrajā ceturtdaļā, kurā uzvarēts ar rezultātu16:14.

Praktiski nekas nemainījās arī spēles otrajā puslaikā. Pakāpeniski tika palielināts pārsvars pār pretinieku, uzvarot trešo ceturtdaļu ar 18:15, bet ceturto ceturtdaļu ar 23:15. Visā spēlē gūta pārliecinoša uzvara ar rezultātu 81:59.

 

«Bauskas BJSS» komandas spēlētāju rezultāti spēlē — Mikus Karlovs 21 punkts (p), 19 atlēcošās bumbas (ab), Arnis Simsons 16 p., 14 ab., Ivars Zemītis 14 p., 12 ab., Renārs Rupkus 13p., 2 ab., Ivars Puļķis 3 p., 3 rezultatīvas piespēles (rp), 4 ab., Sandis Balodis 2 p., 3 ab., 10 rp., Toms Vilks 4 p., 3 ab., 5 rp.

 

Ļoti labi spēlē prata iesaistīties komandas rezervisti. Miks Cepure trīs minūšu laikā guva četrus punktus. Mārtiņš Ābele atvēlētajās nepilnās piecās minūtēs guva divus punktus, izcīnīja vienu atlēcošo bumbu un divreiz rezultatīvi asistēja komandas biedriem, bet Robertam Ceram divi punkti un trīs atlēcošās bumbas.

 

Roberts Cers, „Bauskas BJSS” komandas basketbolists par spēli.

„Laukumā jutos ļoti labi. Sāku spēlē drošāk ar lielāku pārliecību, nevis kā pirmajās spēlēs, kad bija satraukums. Tagad uzejot laukumā tik daudz nenervozēju.”

 

Ko pats saki par to, ka atvēlētais spēles laiks, labākajā gadījumā ir pāris minūtes spēlē?

„Kā ir tā, ir. Ja trenere tā ir izlēmusi, tad tā ir jābūt. Katrā ziņā es eju uz visiem treniņiem, lai sevi pierādītu un man tiktu dota iespēja doties laukumā.”

 

«Bauskas BJSS» komandas trenere Līga Rimševica par spēli.

 

Jaunajiem basketbolistiem beidzot iespēja uzspēlēt kaut cik sakarīgas minūtes.

„Jaunie malači. Nenospēlēja sliktāk kā pamatsastāvs. Nenobijās. Noteikti psiholoģisko spriedzi atviegloja rezultāts uz tablo. Esot vadībā, viņi jūtas drošāki uz laukumā, ko varēja šovakar redzēt – nekautrējās iet garām, mest pa grozu.”

 

Viesos +4, mājās +20

„Visi izdarīja to, kas no viņiem tika gaidīts. Laba spēle. Ātras piespēles, ātrs basketbols, nepārturējām bumbu.”

„ Protams, pretiniekus iespaidoja īsais rezervistu soliņš, arī treneris nebija kopā ar viņiem. Ir grūti komandai nospēlēt labi, ja nav no malas kas pakoriģē. Esot laukumā, pats spēlētājs bieži vien neredz savas kļūdas un nespēj atbilstoši rīkoties, lai uzlabotu spēli.”

 

Trīspunktu metienu precizitāte drausmīga, tikai 5/30, savukārt atlēcošās trijiem spēlētājiem vairāk par 12.

„Par metienu precizitāti grūti ko spriest, vien varu teikt, ka katastrofāls sniegums. Patiesībā, jābrīnās, kā ar tādu metienu precizitāti var uzvarēt (smejas).”

„Pretinieki nebija no tiem īsākajiem. Labi nocīnījāmies zem groziem. Bumbas mums vācās labāk tad, kad sedzām cilvēks cilvēkā. Spēlējot zonas aizsardzību, bumbas tik daudz nevācās. Domāju, arī turpmāk šādi spēlēsim.”

 

 

Mikus Karlovs, «Bauskas BJSS» basketbolists par spēli.

21 punkts, 19 atlēcošās.

„Šodien jutos ļoti labi, jo pirms spēles mazliet pagulēju (smejas). Kopumā, vienkārši aizgāja spēle, metieni arī. Bija labi.”

 

Ko vari pateikt par jaunajiem komandas biedriem?

„Prieks, ka atvēlētajās minūtēs viņi nospēlē ļoti labi. Daudz uzbruka uz groza, veica ātras piespēles. Domāju, ka šodien ikviens, kurš no viņiem devās laukumā, līdzvērtīgi aizvietoja jebkuru basketbolistu, kuru nomainīja.”

 

«Bauskas BJSS» komanda pēc šīs uzvaras pakāpusies uz otro vietu turnīra tabulā B grupā, ar sešām izcīnītajām uzvarām un diviem zaudējumiem.

 

Nākamā spēlē «Bauskas BJSS» komandai izbraukumā, 26.novembrī pret «BS Rīga/Rīdzene/Turība2» vienību.

Turnīra tabula

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

Karlovam 19 atlēcošās bumbas, jaunie spēlē, Bauska uzvar

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija