Komandas sniegumā kritums. Bauska pārliecinoši zaudē Rubenei

2014-01-04 21:22

Aizvadot otro spēli divās dienās, šovakar SN „Mēmele” mājinieki, FK „Bauska” ,uzņēma viesu komandu „Rubene”. Laukumā visos spēles elementos dominēja ciemiņi, kuri arī diezgan pamatīgi nopēra baušķeniekus ar rezultātu 6-14.

Jau 18. spēles sekundē viesi atklāj rezultātu. Rolands Kovaļevskis izlīdzina rezultātu 1-1, tomēr viesi ātri panāk 1-3. Baušķenieki cīnās pretī un pēc Edgara Liepas un Pētera Zeltiņa metieniem rezultāts kļūst 3-3. Perioda beigu daļā viesi nomētā baušķenieku vārtus un pamazām attālinās no baušķeniekiem. Pēc trešdaļas 3-6.

Nekas labs mājiniekiem nenotika arī otrajā trešdaļā. Patiešām vāji spēlējot pie bortiem, zaudējot divcīņas un vienkārši nevarot paskriet ,uzvaru neizcīnīt. Viesi turpretī diezgan labi jutās, vairākkārt bīstami uzbrūkot, izkombinējot uzbrukumus. Kopsummā trešdaļā baušķenieki prata gūt 3 vārtus, ar ko viesi atbildēja ar 7 precīziem raidījumiem.

Spēles beigu daļā abas komandas tā īsti iespēt neko nevarēja. Bauska vairāk centās uzbrukt, pāris bīstami metieni, taču vārtus tā arī gūt neizdevās. Viesiem viens precīzs raidījums pretuzbrukumā un visā spēlē „Bauska” piedzīvo zaudējumu ar 6-14.Otrs smagākais zaudējums šajā sezonā aiz spēles pret Lielvārdi, kad mājās zaudēts tika ar 4-13.

Viesu komandas galvenais treneris Ainārs Zelcš par spēli.

„Godīgi sakot, nemāku teikt, kāpēc tāds rezultāts. Tiekamies jau tikai divas reizes gadā un es tagad centos atpazīt „Bauska” spēlētājus. Teikšu tā, daži redzēti ir. Daudz jaunas sejas. Šodien nebija „Bauskas” vārtsarga diena. Mums jāsaka, ka sanāca praktiski viss. Pamanīju, ka baušķenieku sastāvā nav neviena, kurš spēlētu uz to saukto otro pusi, tāpēc viegli bija atšifrēt, uz kuru malu virzās spēle.”

 

Ingus Panteļejevs, FK „Bauska” galvenais treneris, kārtējo reizi uzsver komandas fizisko sagatavotību, vai pareizāk būtu sacīt- nesagatavotību.

Vakar labi izskrējāties. Šodien vairs nevar.

„Priekš tam jau ir tā fiziskā, plānveidīgā sagatavošanās, lai varētu izturēt divās spēlēs. Noskriet varam lejasgala komandas. Tagad redzam, ka pret top komandām kārtējo reizi fiziski nespējam tikt līdzi. Protams, sezonas sākumā bija cita aina, tad bija viss kārtībā. Tagad liels kritums.”

„Es teikšu kā ir. 90% divcīņas zaudējām šovakar. Un ko tad tur var tālāk gribēt? Tas viss ir uz fiziskā rēķina,” turpina treneris.

Vārtsargiem šodien negāja. Nedz vienam, nedz otram.

„Jā. Tas tiesa. Abi nebija vilcēji. Bet varu teikt arī to, ka nebija tie saucamie ķuļkas goli, bet neko jau arī neizvilka. Pretinieks meta precīzi.”

„Komanda ir palaidusies. Tas ir fakts. Tagad, sākot ar rītdienu, gatavosimies tā, kā sezonas sākumā. Plāns viss ir. Ir tikai jādara. Ticiet man, ja šis plāns tiks pildīt, un viņi nāks un darīs, tad mēs būsim tik pat labi, kā sezonas sākumā,” stāsta treneris.

Saprotams, amatieru sporta veids un tā tālāk, bet nu, tiešām, ja esam virslīgā, tad arī attiecīgi vajadzētu pastrādāt treniņos, nedaudz attieksmi pieslīpēt. Skatītāji nāk, jūt līdzi, atbalsta, bet pretī saņem bezzobainu cīņu un pagalma pastaigas laukumā.

„Man brīžiem liekās, ka vienam otram šim viss ir par daudz. Vienkārši nav gatavs spēlēt tik daudz. Saproti, viņi ir pieraduši tā tīri uzskriet, amatieru līmenī paspēlēt, uzspēlēt florbolu, bet ar to virslīgā nepietiek. Ja tiešām gribam sasniegt uzstādīto mērķi, tad ar vienu treniņu nedēļā nekas nesanāks. Vajadzīgs ir kaut kas vairāk.”

Soda izspēlēs mums arī laikam tikai viena veida kombinācija. Treniņos nestrādājiet pie izspēlēm, uzbrukuma kombinācijām, vairākuma izspēlēm  utt.?

„Problēmas ir. Īpaši ar uzbrukumu iesākšanu un visu ko minēji. Treniņos visu var noslīpēt, piestrādāt, bet ,ja atnāk tik uz spēli, tad par ko iet runa? Atnācām uzspēlēt. Tas arī viss. Protams, mums smagākais ir uzbrukuma iesākšana, kad nespējam ieiet pretinieka zonā un bīstami uzbrukt. Pārsvarā seko virzība uz vārtu pusi un metiens. Uz visām šīm problēmām ir viens atrisinājums- treniņi!”

Labākais spēlētājs FK „Bauska” rindās - Edgars Liepa (attēlā)

Foto: E.Gruncka

Rezultativitātes punktus guva-

Pēteris Zeltiņš 1+2

Rolands Kovaļevskis, Gints Velmunskis, Edgars Liepa, Uģis Ritvars Jirgensons 1+0

Toms Niedre, Toms Rozentāls, Dinārs Vaitaitis 0+1

 

Baušķenieki saglabā 6.vietu tabulā ar 37 punktiem.

Nākamā spēle mājās, SN „Mēmele”, sestdien,11.janvārī, plkst. 18:00. Tiks uzņemta komanda no Cēsīm „Lekrings”. Šo abu komandu dueļi vienmēr ir bijuši aizraujoši un sīvi. Pirmajā sezonas spēlē viesos baušķenieki svinēja uzvaru ar 2-3. Vai mājās iespēsim ko līdzīgu, redzēsim sestdien.

 

Rakstu sagatavoja-A.Dulbe

Komandas sniegumā kritums. Bauska pārliecinoši zaudē Rubenei

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija