Konkurenti uzvar, Bauskai zaudējums pret Rīgu

2015-02-12 11:30

«Elvi» vīriešu florbola līgā florbola klubs (FK) «Bauska» turpina cīņu par iekļūšanu labāko astotniekā. Lai arī pēc pirmā perioda vadībā atradās baušķeniekiem, spēles beigās piedzīvots bezcerīgs zaudējums pret FK «Rīga» komandu ar rezultātu 12:5.

Lai arī spēle notika Lielvārdes novada sporta centrā, mājinieku lomā rīdzinieki.

Pirmajā periodā baušķenieku komandas spēlētājs Pēteris Zeltiņš panāca 0:2. Turpinājumā mājinieki vienus vārtus atgūst un pārtraukumā «Bauska» dodas vadībā ar vienu vārtu pārsvaru.

Viesiem no Bauskas katastrofāls izrādījās otrais periods, kurā komanda zaudēja ar 9:1! Vēl perioda sākumā rezultātam esot 3:2 vienības «Rīga» labā, soda metienu nerealizēja Pēteris Zeltiņš. «Bauska» veic vārtsargu maiņu, Elvja Holsta vietā vārtos devās Reinis Kirilko. Neveiksmes turpināja vajāt baušķeniekus. Spēles otrajā trešdaļā divas reizes «Bauska» spēlēja vairākumā, taču neveiksmīgi, jo divas bumbiņas mazākumā baušķenieku vārtos raidīja rīdzinieki. Pēc otrās trešdaļas, rezultāts 10:3 mājinieku labā.

Spēles liktenis praktiski bija izlemts. Trešajā periodā komandas apmainījās ar diviem precīziem raidījumiem katra un skanot spēles beigu signālam, rezultāts vēsta 12:5 mājinieku labā.

FK «Bauska» komandas vārtsargiem spēle neveiksmīga. Vidēji, katrs no viņiem ielaida katru trešo metienu — Elvis Holts kapitulēja 7 reizes, no pretinieka 20 raidītajiem metieniem, bet uz Reiņa Kirilko sargātajiem vārtiem tika mests 15 reizes, viņam ielaižot piecas bumbiņas.

 

FK «Bauska» komandas galvenais treneris Ingus Panteļejevs par spēli.

Otrajā periodā katastrofa. Zaudēts ar 9:1!

«Otrajā periodā, laukumā devās tās pašas komandas, kuras tur atradās arī pirmajā trešdaļā. Nekādi pārcilvēki, vai meistarīgāki spēlētāji kā iepriekš, pretiniekiem laukumā nedevās. Pirms spēles spēlētājiem teicu, ka šī spēle pierādīs, vai brīdī, kad situācija ir ļoti saspīlēta un pēc uzvaras pār « Lielvārdi» spēsim nodemonstrēt stabilu sniegumu pret spēcīgu pretinieku. Kā mums tas izdevās, redzat paši. Spēlē pieļautas daudz rupjas kļūdas.»

 

Vairākumā ielaisti divi vārti. Par ko tas liecina?

«Tas liecina par to, ka treniņos nevaram savākties un izkombinēt vairākuma izspēli, nav organizācijas un sapratnes laukumā starp spēlētājiem. Tiek pieļautas kļūdas un zaudēta bumbiņa. Šajos treniņos, kuri bijuši pēc mača ar «Lielvārdi», redzējis esmu vien dažus spēlētājus, protams, pieci no tiem bija turnīrā Polijā.»

 

Kas ar Rolandu Kovaļevski?

«Viņam muguras savainojums. Pret maču ar «Lekringu,» iespējams būs ierindā. Pietrūka viņš mums šovakar. Biju spiest pamainīt virknējumus. Cerēju, ka Ģirts Laugalis, Pēteris Zeltiņš un Toms Niedre uzņemsies līderu lomu, bet nekā. Viņiem, neskatoties uz diviem gūtajiem vārtiem, bija lielākais negatīvais lietderības koeficents komandā. »

 

Vārtsargiem arī melnā diena — katrs trešais metiens gols.

«Jā. Vilcēji arī viņi šovakar nebija. Arī viņus treniņos, kopš «Lielvārdes» spēles neesmu redzējis. Te arī rezultāts.»

 

Jau piektdien viesos spēle pret «Cēsu alus/Lekrings» komandu. Punktus izcīnīt būs grūti, bet atliek mačs pret buldogiem. Kā vērtē situāciju tabulā?

«Ļoti svarīgas divas spēles, lai gan svarīgas spēles ir bijušas jau pēdējās piecas. Punkti bija jāvāc raitāk, bet kāda situācija ir, tāda tā ir. Teorētiski, konkurenti punktus var arī vairs nepaņemt, jo pretī viņiem stāsies spēcīgas komandas. Šāda scenārija gadījumā, mums noteikti jāuzveic «Ķekavas Bulldogs». Kā būs realitātē, to noskaidrosim jau šajā nedēļas nogalē.»

 

Par labāko FK «Bauska» spēlētāju atzīts - Pēteris Zeltiņš.

 

Rezultativitātes punktus Bauskas komandas labā guva -

Kristaps Namiķis 1+2

Pēteris Zeltiņš 2+0

Dinārs Vaitaitis 1+1

Valdis Vāvers 1+0

Ņikita Maksurovs 0+1.

 

Šajā, čempionāta 23.kārtā, baušķenieku tiešie konkurenti cīņā par play-off izcīnīja uzvaras. «Pārgauja,» uzvarēja «Ķekavas Bulldogus» ar 6:5, (33 punkti, 9. vieta,) bet «Valmiera» sasita talsiniekus ar 11:2, (34 punkti, 8. vieta)

Bauskas florbolisti ieņem 10. vietu ar 32 punktiem.

Regulārajā čempionātā FK «Bauska» komandai atlikušas divas spēles, rīt viesos pret pašreizējajiem čempioniem «Cēsu alus/Lekrings» florbolistiem, bet svētdien mājās tiks uzņemta turnīra pastarīte, komanda «Ķekavas Bulldogs»

.

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

Konkurenti uzvar, Bauskai zaudējums pret Rīgu

pingpong

aklais | 2015-02-13

Vai tad kas ir mainījies komandā kā Jūs pie stūres nekas jauns, viss vecais,ne jaunu kombiņu ,nu nekā ,pat spēles laikā nevarat muti atvērt un kādu skarbāku vārdu pateikt,un tad raudiet ka nenāk uz traniņiem. nu kaut kā tā,manas domas......Lai Jums veicas .

Re:pingpong

.... | 2015-03-07

Vai tad komandas spēlētāji mazi bērni ir ,uz kuriem jābļauj ? Man šķiet,ir pienācis vecums pašiem saprast un izvēlēties nākt uz treniņiem vai nē! Tā ir viņu pašu izvēle. Treneris nenodarbojas ar pakaļskriešanu pieaugušiem cilvēkiem!

Jauna diskusija