Kovaļevskis turpina uguņot arī pret čempioniem

2014-11-29 22:00

Sporta namā «Mēmele» 29.novembrī Latvijas florbola virslīgas čempionāta ietvaros savā starpā tikās FK «Bauska» un «Cēsu alus/ Lekrings» komandas. Aizraujošā un skatāmā spēlē pārāki ar rezultātu 4:5 bija viesi no Cēsīm.

Spēles rezultātu pirmās trešdaļas vidū atklāja viesi, bet Rolanda Kovaļevska neatvairāmais metiens tuvajā vārtu stūrī atjauno spēlē līdzsvaru.

Spēles vidū cēsnieki pamodās un parādīja savu varēšanu ,gūstot četrus vārtus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 1:5.

Sākoties noslēdzošajai spēles ceturtdaļai, komandā «Bauska» valdīja kaujiniecisks noskaņojums, ko nevarēja nepamanīt.

Ļoti ātri baušķeniekiem izdevās gūt divus vārtus, abās reizēs esot precīzam Rolandam Kovaļevskim. Turpinājumā baušķenieki izniekoja divas reālas vārtu gūšanas iespējas, tiesa, cēsnieki arī nesnauda un atbildēja ar bīstamiem uzbrukumiem.

Minūti līdz spēles beigām ar lielisku tālšāvienu ceturtos vārtus spēlē guva R. Kovaļevskis, samazinot rezultātu līdz 4:5. Atlikušajā laika sprīdī rezultāts vairs nemainījās, un baušķenieki ļoti skatāmā, aizraujošā cīņā piekāpās viesiem no Cēsīm.

 

Rolands Kovaļevskis ir virslīgas labākais vārtu guvējs. Baušķenieks vārtsargus pārspējis 26 reizes šajā sezonā, tuvākajam sekotājam 19 vārtu guvumi. 

Pēdējās četrās spēlēs Rolands ir guvis divus hat-trick un divus pokerus, jeb parastajiem cilvēkiem tulkojot- divos mačos guvis trīs vārtus katrā no tiem, un divos mačos četrus vārtus katrā. 

 

Labākais spēlētājs FK „Bauska” rindās - Rolands Kovaļevskis.

Rezultativitātes punktus FK „Bauska” labā guva –

Rolands Kovaļevskis 4+0

Ģirts Laugalis, Gints Velmunskis, Pēteris Zeltiņš 0+1

 

Artis Malkavs ,«Cēsu alus/Lekrings» komandas galvenais treneris, par spēli.

 

Uz Bausku atbraucāt vien 14 vīru sastāvā, lai arī iepriekšējās divās spēlēs komandai pieejami bija 19 un 17 spēlētāji.

„Traumu mums nav. Katram ir savas lietas. Lielākoties esam koncentrējušies uz Pasaules čempionātu un virslīga, godīgi sakot, ir palikusi mazliet novārtā.”

 

Tieši arī to vēlējos jautāt. Kā spēlēšanu virslīgā ietekmē tas, ka uz Pasaules čempionātu dodas 8 komandas spēlētāji?

„Vairāk domājam par izlasi. Puiši ir uztraukušies par startu Pasaules čempionātā, ar vienu kāju esam jau Zviedrijā.”

 

Virslīga uz doto brīdi nav aktuāla?

„Neapzināti, bet tā tas laikam ir. Pretinieks mūs pagaidām nevar motivēt. Esam spēcīgi, bet visu spēli nevarējām normāli nospēlēt. Sākām ielaisties nevajadzīgos asumos, runāt ar pretiniekiem un skatīties uz tiesnešiem.”

 

Nekas no jūsu iepriekš teiktā neatbilst komandai Lekrings.

”Tieši tā. Pārsvarā mēs darbojamies ar prātu, disciplinēti. Domāju, ka pēc čempionāta viss sakārtosies, un vecais labais Lekrings atgriezīsies. Svarīgākais bija trīs punkti tabulā.”

 

Atgriežamies pie šīs dienas spēles. Kas sakāms?

„Palaidāmies jau otrajā periodā, kad tik viegli sakrita vārti. Puiši atslēdzās. Spēle aizgāja uz vieniem vārtiem un uzreiz atslābinājāmies.Tā kā saslima Ingus Laiviņš, tad šodien pajuka vairākuma izspēles uz kurām vakardien gatavojāmies. Jāsaka godīgi, ka ar tiesnešu palīdzību novedām spēli līdz laimīgām beigām.

 

Ingus Panteļejevs, komandas «Bauska» galvenais treneris, par spēli.  

 

Kas sakāms par komandas jaunpienācēju – Kristapu Namiķi?

„Nospēlēja ļoti labi. To jau uzreiz var redzēt, ka viņam ir laukuma redzējums, uz dullo piespēles nekur nedod. Pieturēja bumbiņu, atdeva piespēles, bija savi momenti. Viss kārtībā. Mazliet klibo individuālā meistarība, taču turpinot strādāt tādā pat garā kā līdz šim, domāju, ka arī tā viņam uzlabosies.”

 

Otrā trešdaļa pašu paviršības pēc zaudēta, vai tomēr, tas ir Lekrings?

„Pārāk brīvi ļāvām viņiem spēlēt. Viņi savas iespējas izmantoja. Pārāk daudz atlaidām,un tas jau principā nosvēra tos spēles kausus viņiem par labu. Pret tādu līmeņa komandu atspēlēties ir praktiski neiespējami.”

 

Gandrīz jau izdevās.

„Cepuri nost savu vīru priekšā. Ko tādu sen nebiju redzējis. Atdeve, emocijas, kvalitatīva spēle. Noskaņojās viņi un izgāja laukumā gatavi kaut ar zobiem ķerties grīdā. Beigās mazliet pietrūka veiksmes, lai izlīdzinātu.”

 

Kovaļevskis šovakar lielisks.

„Jā, samest četrus vārtus čempioniem ir jāmāk. Diemžēl viņš šovakar bija vienīgais, kuram izdevās pārspēt pretinieku. Izdevības bija arī citiem. Pietrūka Toms Niedre.”

 

Rolands Kovaļevskis tika atzīts par spēles labāko spēlētāju FK „Bauska” komandā.

 

„Nenokoncentrējāmies otrajā periodā. Par daudz palaidām pretinieku pa priekšu, kas arī mūs iegāza. Viņi golus sameta uz mūsu kļūdām. Bet komandas spēlētāji malači. Nocīnījāmies. Piemēram, pret Lielvārdi, kad bijām iedzinējos, tad neticējām paši sev, necīnījāmies. Šodien bija savādāk. Noskaņojāmies, gājām laukumā. Beidzot bija komandā emocijas, vienotība. Rīt jāturpina tādā pat garā,un uzvara nekur neizpaliks.”

 

FK „Bauska” rindās virslīgas pirmo spēli šovakar aizvadīja Kristaps Namiķis.

 

Kā pirmā spēle virslīgā?

„Jutos labi. Pirms spēles bija mazs satraukums. Fiziski arī nebija nekādu problēmu, jau diezgan ilgi esmu kopā ar komandu un trenējos.”

 

Pirmā spēlē un uzreiz pret čempioniem.

„Par cik pirmā spēle vispār, tad nezinu, kā justos, ja spēlētu pret kādu citu komandu. Gan jau mazāk satraukums būtu, nezinu.”

 

Vismaz viens moments tev bija.

„Jā (nopūšas). Varēju iemest. Nezinu, kas notika. Biju ļoti labā pozīcijā, brīvs metiens, bet garām vārtiem. Nekas. Nākamreiz.”

 

Nākamā spēle FK „Bauska” komandai svētdien, viesojoties pie „Ķekavas buldogs” komandas. Spēles sākums plkst. 19:00

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe.

 

 

Kovaļevskis turpina uguņot arī pret čempioniem

Pokers

Neparastais | 2014-11-30

Pēdējās četrās spēlēs Rolands ir guvis divus hat-trick un divus pokerus, jeb parastajiem cilvēkiem tulkojot...
Kas rakstīja šo rakstu Pāvests? Parastajiem cilvēkiem tulkojot, nopietni? Nebija iespējams labāk uzrakstīt? Piemēram, saprotamā valodā, vai arī tulkojot no sporta terminaloģijas... Bet ne jau parastajiem cilvēkiem.

Jauna diskusija