Kovaļevskim 6+3, Vāveram 2+5, Niedrem hat-trick zaudējumā pret Pārgauju

2015-03-14 00:04

Izbraukuma sēriju turpina florbola kluba «Bauska» spēlētāji, kuri 13. marta vakarā viesos piekāpās SK «Pārgauja» komandai ar rezultātu 14:12.

Pēc kārtas trešajā izbraukuma spēlē baušķenieki cieta pirmo zaudējumu sezonā pret pārgaujiešiem, kuriem tas bija pirmais šī sezonas panākums pret Bauskas komandu četrās tikšanās reizēs.

Pirmajā trešdaļā tika gūti desmit vārti. Par nelaimi, viesiem, septiņus no tiem guva mājinieki. Spēles sākumā divas reizes fiksēts neizšķirts 1:1 un 3:3 taču atlikušo astoņu minūšu laikā četrus bezatbildes vārtus guva komandas «Pārgauja» spēlētāji, izvirzoties vadībā ar 7:3.

Viesi no Bauskas otrajā trešdaļā pietuvojās līdz 5:7, bet tad divus vārtus guva mājinieki. Bauska neatkāpjas un atkārtoti raida divas bumbiņas pēc kārtas pretinieku vārtos, pietuvojoties līdz divu vārtu deficītam,9:7

Pārliecinoši trešo periodu iesāka pārgaujieši, kuri guva trīs vārtus pēc kārtas. Bauska atbild ar trim raidījumiem un pirms pēdējām trim minūtēm rezultāts 13:10 mājinieku labā.

Izglābties gandrīz izdevās, bet tikai gandrīz. Pēdējā minūtē divi vārti Bauskas florbolistu kontā un vairs tikai vienu vārtu starpība par labu komandai «Pārgauja.»

FK «Bauska» spēlētāji pūliņi izlīdzināt rezultātu neizdevās un mājinieki pēdējā sekundē raida bumbiņu viesu vārtos izcīnot uzvaru ar 14:12.

Kārtējo reizi savas punktu vākšanas «mašīnas» dotības nodemonstrēja Bauskas komandas spēlētājs Rolands Kovaļevskis, kurš piedalījās deviņu vārtu gūšanā un izcēlās ar sešiem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm. Nekur tālu neatpalika arī komandas biedrs Valdis Vāvers, kuram divi precīzi raidījumi un piecas rezultatīvas piespēles, no kurām visas piecas atdotas R. Kovaļevskim. Tomam Niedrem hat-trick, jeb trīs gūti vārti. Elvis Holsts, Bauskas komandas vārtu vīrs atvairīja 21 no 35 pretinieku komandas metieniem.

 

Ingus Panteļejevs, FK «Bauska» komandas galvenais treneris par spēli.

Ļoti vāja pirmā trešdaļa.

«Uz maču ieradāmies laicīgi, stundu iepriekš. Izlēmu spēlētājiem neko neteikt, pārliecināties, vai viņi paši spēj sagatavoties spēlei. Diemžēl, nevar. Nenopietni gatavojoties mačam, nekas labs nevar sanākt. Arī pretinieku komandas treneris stāvēja klusi, bet viņa padotie normāli un ar nopietnu attieksmi iesildījās.»

 

«Jā, nozīmes šiem mačiem nav, bet spēlētājiem pašiem jāsaprot, ka tā ir goda lieta. Nespēlējam pirmo gadu, draugu lokā kaut kur pagalmā. Esam augstākajā florbola savienībā Latvijā. Te ir jāizrāda cieņa pret komandas biedriem, treneri, pilsētu un pašu čempionātu. Ar šādu attieksmi, kāda ir spēlētājiem grūti ko iesākt. Tas viss ir atrunāts. Ir jāsaprot un jāizpilda. Visu nosaka attieksme pret to, ko un kā tu dari.»

 

Izdevās pietuvoties pretiniekam līdz minimumam. Kas pietrūka, lai izlīdzinātu rezultātu vai izcīnītu uzvaru?

«Pēc pirmā trešdaļas pacēlu pret spēlētājiem balsi. Tas laikam nedaudz palīdzēja. Otrā trešdaļa bija laba, bet tad atkal trešajā spēles izpildījums bija ļoti vājšs. Pietrūka meistarība apvadīšanā viens uz vienu. Laukums tur ir mazāk, tāpēc šis elements ir ļoti svarīgs. Tiklīdz kādu apvadi, tā komanda iegūst skaitlisko pārākumu uzbrukumā. Ja apvadīt nevar, tad tiek pieļauta kļūda un uzbrukumā jau dodās pretinieks. Epizodiski zaudējām svarīgos momentos, kuri izšķīra spēles uzvarētāju.»

 

«Lai arī komandai motivācijas nav, uzskatu, ka lielākie grēkotāji sājā situācijā ir jaunieši. Ir iespēja spēlēt, sevi pilnveidot, attīstīt. Viņi to neizmanto, bet gan slinko un grēko. Viņiem taču viss vēl priekšā gan savos vecuma turnīros, gan izlasēs gan arī turpmākie gadi šajā čempionātā.»

 

Lai arī zaudējums, bet Rolanda 6+3 un Valda 2+5 ir atzīstams sniegums. Valda visas piespēles atrada Rolandu. Šos spēlētājus centies iespēlēt kopā apzināti, gatavojoties U18 play-off?

«To jau daru vairākas spēles, bet jā, tāda doma ir. Lai jau pierod vienā maiņā, saspēlējas. Protams, ir prieks, ka spēlētāji saprotas, bet tas notiek atsevišķos mačos. Šovakar, šos individuālos rezultātus noēno komandas zaudējums un vājais sniegums laukumā. »

 

Vai tev ir bažas, ka ar šādu spēli un attieksmi pārspēlēs var paklupt pret Jelgavu?

«Regulārajā čempionātā es par savu komandu nešaubītos, bet šobrīd, šajā situācijā, kad ir sastāva problēmas un spēlei nav absolūti nekādas cenas, neesmu drošs. Iespējams ir viss, bet domāju, ka tik zemu nekritīsim.»

 

FK «Bauska» komandā labākais spēlētājs mačā — Rolands Kovaļevskis.

Rezultativitātes punktus FK «Bauska» komandas labā guva

Rolands Kovaļevskis 6 + 3

Valdis Vāvers 2+5

Toms Niedre 3+0

Dinārs Vaitaitis 1+0

Edgars Liepa, Aivis Barkovskis 0+1.

 

Piecās aizvadītajās spēlēs par palikšanu «Elvi» florbola līgā Bauskas florbolisti izcīnījuši trīs uzvaras, bet divas reizes piedzīvots zaudējums. Čempionātā baušķeniekiem atlikušais vairs tikai trīs spēles.

Nākamais mačs Bauskas komandai jau šodien viesos pret vienību «Jelgavas novads.»

Kovaļevskim 6+3, Vāveram 2+5, Niedrem hat-trick zaudējumā pret Pārgauju

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija