«Kurši» treneris gatavs stāvēt vārtos, Bauska zaudē un ieved liepājniekus play-off

2016-02-13 21:59
 
«Elvi» florbola līgas pēdējā regulārā čempionāta spēlē florbola klubs (FK) «Bauska» savās mājās piekāpās Liepājas «Kuršiem» ļaujot pretiniekiem iekļūt izslēgšanas spēlēs.
 
Ja Bauskas komandai 13. februāra spēle praktiski neko neizšķīra, vien’ izcīnītie trīs punkti nāktu līdzi uz pārspēlēm par palikšanu virslīgā, liepājniekiem šis mačs bija uz «dzīvību un nāvi» un tikai vismaz viens izcīnīts punkts ļautu kurzemniekiem spēlēt «play-off.»
 
Pirmajos divos periodos viesiem neklājās viegli. Lai arī viņi izvirzījās vadībā ar 3:0, otrā perioda ievadā pēc baušķenieka Ģirta Laugaļa teicama metiena no gaisa rezultāts kļuva 2:3 liepājnieku labā. Mājiniekus pirmajās 40 spēles minūtēs četras reizes no vārtu zaudējuma glāba vārtu stabiņš, kamēr kurzemniekiem līdzīgā veidā paveicās divas reizes.
 
Otrā perioda vidū rezultāts mainījās ļoti ātri. Viesi divas reizes bija vadībā ar divu vārtu pārsvaru, bet Pētera Zeltiņa raidījums un Ginta Velmunska «izkaplētais» vārtu guvums ļāva «Bauskai» cīņā atjaunot līdzsvaru – 5:5.
 
Mājinieki vārtus spēlē vairāk neguva, kamēr liepājnieki baušķenieku vārtos pēdējās 20 minūtēs salādēja septiņas bumbiņas un beigās mačā svinēja pārliecinošu uzvaru ar 5:12.
 
Līdz ar šīs dienas spēli ir noslēdzies «Elvi» vīriešu florbola līgas regulārais čempionāts.
Pirmās astoņas komandas sacentīsies par iekļūšanu turnīra pusfinālā, spēlējot 1.vietai ar 8., 2. ar 7. un t.t. Pēdējās četras komandas spēlēs par palikšanu virslīgā. Tiesa, šīm pārspēlēm nozīme būs tikai tad, ja Latvijas florbola 1. līgas čempionātā uzvarēs kāds no klubiem, kura sistēmā nav pirmās komandas virslīgā.
 
Komandas «Kurši» galvenais treneris Mārtiņš Krūms par spēli.
 
Kādā noskaņojumā devāties uz Bausku?
«Gatavošanās spēlei mainījās ar to, ka pirmsspēles treniņā nebija neviena vārtsarga, līdz ar to mačam pieteicām arī mani. Saulītis mums ir gūlies uz operāciju galda, bet Rimarenko darba dēļ netika. Beigās viss nokārtojos un kaut kā ar Rimarenko darba devējiem pierunājām vārtsargu atbrīvot no darba pienākumiem.»
 
Būtu patiešām stāvējis vārtos?
«Vakardienas treniņā stāvēju, bet sapratu, ka pauze, kad nopietnā mačā stāvēju vārtos ir bijusi pārāk liela un es nebūtu vilcējs. Bet jā – sakrāmēta soma ar vārtsarga formu man uz spēli bija līdzi.»
 
Kāds bija spēles plāns?
«Spēles plāns bija noslēgt baušķeniekus no pretuzbrukumiem un noslēgt viduszonu.»
 
Tiesneši šodien izcēlās ar vairākiem neizprotamiem lēmumiem. Vai jūs to pamanījāt?
«Būsim godīgi. Ļoti interesants tiesnešu pāris. Nevar šādās spēlēs, kad izšķiras komandu likteņi, tiesāt šādi tiesneši.»
 
Pirms pēdējās trešdaļas 5:5. Kas komandai ļāva izcīnīt uzvaru?
«Spēles sākumā izdevās liels pārsvars ar 3:0. Mača vidū pretiniekiem pašiem devām izdevības gūt vārtus, arī vārtsargs nenostrādāja atsevišķās epizodēs, bet pēdējā periodā..»
 
...pārtraukšu. Vai pēc otrās trešdaļas paskatījāties, kāds rezultāts bija spēlē Ķekavā?
«Jā, es paskatījos un tieši tas ļāva mums saņemties. Spēlētājiem es neko neteicu, bet liku noprast, ka situācija ir nopietna un tikai izcīnīti punkti mūs ievedīs play-off spēlēs. Centos pacelt noskaņojumu, bet jau zinājām, ka Talsi uzvarēs buldogus. Nostrādājām labāk aizsardzībā un pēdējā periodā realizējām savus momentus. Tāpat, arī individuālajā meistarībā bijām spēcīgāki.»
 
Pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā pretī  Lielvārde. Kā vērtē komandas izredzes?
«Jā, «Lielvārde» ir stipri ieskrējusies, bet mūsu trumpis ir tas, ka vēl nevienu spēli sezonā neesam aizvadījuši pilnā sastāvā. Play-off mačos šī situācija mainīsies. Jā, apzināmies, ka «Lielvārde» ir izteikti favorīti, bet bez cīņas mēs nepadosimies. «Lielvārde» mūs vēl nav redzējusi mūsu pilnā sastāvā. Mūs gaida labs play-off.»
 
Spēlējot viesos, Bausku esat uzvarējuši pēdējās divas reizes, kaut pirms tam pēdējo reizi jums tas izdevās 2009.gadā. Kas šajās pēdējās divās spēlēs ir ļāvis jums būt pārākiem par Bausku?
«Bausku pašlaik skārušas lielas pārmaiņas. Pērn mēs priecājāmies, ka pirmā spēlē mums ir pret baušķeniekiem, jo šī komanda ir zināma ar savu «sagatavošanos» sezonai, tas pretiniekiem ir liels pluss. Bauska ir pavisam cita komanda, kad tai kaut ko vajag. Arī šodien, viņiem īpaši neko nevajadzēja, katrā ziņā- neko izšķirošu, tāpēc arī mēs bijām pārāki, jo pretēji viņiem, mums bija par ko cīnīties. Kad Bauskai obligāti vajag punktus, pretiniekiem iet ļoti smagi. Varbūt pēdējās tikšanās reizēs, Bauskai neko nevajadzēja, un tāpēc mums ir izdevies gūt šos panākumus.
Pēc zaudējumiem mēs analizējām pretiniekus. Ne mazums laika esmu tērējis, lai pētītu Bauskas spēli. Es ceru, ka Bauskā florbols nepazudīs un jaunie censoņi būs tikpat spēcīgi, cik tagadējie komandas pieredzējušākie spēlētāji. Žēl, ka vadošie spēlētāji dodas uz citām komandām, lai apvienotu darbu ar spēlēšanu vai mācībām. Bauska ir florbola pilsēta, kur fani vienmēr atbalsta savējos.»
 
Kā mūsu bijušajam komandas spēlētājam Rolandam Kovaļevskim sokas Liepājā?
«Rolands pie mums braukā tikai piektdienās uz pirmsspēles sagatavošanās treniņiem, spēles plāna izklāstu un video analizēšanu. Pārējās nedēļas dienās viņam ir izstrādāta īpaša sagatavošanās programma.
Ar Rolandu man attiecības vienmēr ir bijušas labas. Jau uzsākot sarunas, redzēju viņu savā komandā. Ne jau ar sliktu spēlētāju es uzsāktu sarunas. Ar Rolandu esam apmierināti. Viņš ir iejuties, viņam te jau ir pazīstamie no jauniešu izlases laikiem. Viņam ir līdera dotības, kuras nāk par labu komandai.»
 
Sākumā viņš spēlēja citā maiņa, tagad jau kopā ar komandas pieredzējušākajiem spēlētājiem.
«Saredzēju, ka viņš spēj uzņemties vadību, būt starp līderiem. Ieliku viņu ar Siliņu un Kostusevu. Pieredze un jaunība dod savu efektu. Gaidām nākamo gadu, kad ar Rolandu varēsim strādāt katrā treniņā. Cik viņš ir noderīgs? To jūs paši redzējāt šis dienas spēlē. Tieši viņš kopā ar maiņas biedriem ielika pamatus uzvarai.»
 
 
Vienības «Kurši» labākais spēlētājs Miķelis Krūms par spēli.
«Motivācija spēlei mums nebija nepieciešama. Visi zināja, ko nozīmē mačs. Treniņos atstrādājām cilvēks- cilvēku, jo tieši tā Bauska spēlē – agresīvi, cilvēkā. Spēles gaitā realizējām savus momentus. Pēc otrās trešdaļas sapratām, ka mums ir jāiemet pirmajiem. Bija jāgūst vārtus. Uzstādījums pēdējā trešdaļā bija neielaist pirmajiem vārtus, jo atspēlēties pret Bausku būtu ļoti grūti. Mēs esam tehniskāki un tas bija mūsu lielākais trumpis.»
 
Kā vērtē komandas izredzes pirmajā play-off kārtā pret «Lielvārdi»?
«Jāparāda tādi pat spēle kā šodien. Arī pret «Lekringu» spēlējām līdzīgi. Nevar sastrādāt muļķības un jānotur aizsardzība. Paldies Bauskai. Šodien baušķenieki mums sagādāja play-off cienīgu spēli. Arī Lielvārde spēlē tikpat agresīvi cik Bauskā.»
 
 
FK «Bauska» komandas treneris Ingus Panteļejevs par spēli.
 
«Trīs punktus mums vajadzēja izcīnīt. Tie būtu nākuši līdzi uz pārspēlēm par palikšanu virslīgā. Spēles rezultātu izšķīra pretinieku komandas individuālā meistarība. Klāt visam, mēs nespējām realizēt savus momentus. Gribējās labāku uzbrukuma iesākumu. Mums neizdevās pāriet ātrajos uzbrukumos, jo meistarība liedz pacelt galvu un paskatīties uz laukumu. Ar vienu piespēli mums jātiek pretuzbrukumā, bet nepārredzot laukumu, tas nav iespējams. Diemžēl, bet tā mēs spēlējam.»
 
Otro gadu pēc kārtas netiekat play-off.
«Salīdzinot ar pērno gadu, šogad ir objektīvi iemesli – komandu pametuši labi spēlētāji. Nav ko slēp - aizlikt kāju «Kuršiem» bija liela vēlme, bet līdz ar Rolanda aiziešanu, komandā sākās lejupslīde un uzvara šodien, tāpat kā daudzās iepriekšējās spēles izpalika.»
 
Šogad, iespējams, pārspēlēm būs nozīme.
Salīdzinot ar pērno gadu, šogad pārspēlēs situācija ir sarežģītāka un vēl nav izkristalizējies, kura komanda pametīs spēcīgāko līgu. Pērn viss jau bija skaidrs un pārspēlēm nozīmes nebija. Tiesa, vēl jāgaida, kā noslēgsies 1.līgas čempionāts. Ja uzvarēs kāds no virslīgas fārmklubiem, tad pārspēlēm jau atkal nebūs nozīmes.»
 
«Es laukumā vairs šosezon nedošos. Vai es spēju palīdzēt komandai? Nezinu, Iespējams, man vajadzēja palikt malā. Apvienot trenēšanu un spēlēšanu nav viegli, bet atskatoties uz situāciju, kad mums trūka spēlētāju, man nebija izvēles.»
 
Nākamā spēlē, pirmā no sešām paredzētajām pārspēles turnīra baušķeniekiem paredzēta 19. februārī viesos pret komandu «Ķekavas Bulldogs».
 
Rezultativitātes punktus FK «Bauska» komandas labā guva – Pēteris Zeltiņš – 1+3, Gints Velmunskis – 2+0 un labākā spēlētāj gods komandā, Ģirts Laugalis – 1+1, Nikita Maksurovs 1+0.
.
«Elvi» vīriešu florbola līgas regulārā čempionāta vietu sadalījums –
«Lielvārde» – 58 punkti (p.)
«Ulbroka» – 45 p.,
 «Mogo-RTU Rockets» – 43 p.,
«Rubene» – 42 p.,
«Lekrings» – 42 p.,
«Valmiera» – 41 p.,
«Rīga» – 33 p.,
«Kurši» – 25p.,
«Talsi» – 23 p.,
«Pārgauja» – 19 p.,
«Bauska» – 15 p.,
«Ķekavas Bulldogs» – 10 p.
 
 

Topic: «Kurši» treneris gatavs stāvēt vārtos, Bauska zaudē un ieved liepājniekus play-off

f

skatītājs no malas | 2016-02-14

Paldies Ingu par palīdzēšanu ,cepuri nost,bet vakar spēli noraki tu,tas no malas......turam buru ,elvi līgā ,par janām uzvarām...

Jauna diskusija