Kvēle/SC Mēmele izrauj uzvaru

2013-01-15 21:38

Kvēle / SC Mēmele šodien izcīnīja lielisku uzvaru savu skatītāju priekšā, spēles beigās atspēlējoties no -7 punktu deficīta, uzvarēja ar 82 : 81 pieveicot BK Ventspils augstskola. Uzvarētāju rindās neapturams bija Armands Seņkāns, kurš guva 38 punktus un izcīnīja 17 atlēkošās bumbas. Bauskai šī spēle ļoti svarīga. Iepriekšējā tikšanās reizē Ventspilī bija izcīnīta uzvaru, lai pacīnītos par labāku pozīciju tabulā, šodien tas bija jāatkārto arī mājās zālē, kas arī lieliski izdevās.

 

Pirmo un otro ceturtdaļu komandas spēlēja punkts punktā, kas arī izpaudās rezultātā - pēc puslaika neizšķirts. Pirmajā ceturtdaļā rezultāts 24-24 un otrajā 21-21.

Sākoties otrajam puslaikam, trešā trešdaļa mājiniekiem izvērtās nepatīkama. Pretinieks meta precīzāk un rezultāts pirms izšķirošās ceturtdaļas 63-70 par labu Ventspilniekiem.

Pēdējās desmit minūtēs Bauska pārņēma spēli savās rokās. Ceturtdaļu uzvarot ar 19-11, atspēlējot 7 punktu deficītu izdodas izcīnīt lielisku uzvaru ar +1. Beigu rezultāts 82-81 par labu Kvēle/ SC Mēmele. 

 

 

Kristaps Zeids, Kvēle/ SC Mēmele treneris pēc spēles komentāros.

"Pirms spēles zēniem teicu, ka katra nākamā spēle var būt izšķirošā. Centos maksimāli noskaņot uz uzvaru, protamas, arī rehabilitējoties par iepriekšējo zaudējumu mājās. Domāju, ka šodien skatītājus atalgojām, un uzvara spēles beigās ar +1 sniedza neaprakstāmas sajūtas’’

Pēc puslaika liku uzsvaru uz aizsardzību, jo ielaidām 45 punktus. Sākumā tas neizdevās, bet atkārtojot un uzsverot lietas par aizsardzību zēni saņēmās un lieliski nostrādāja aizsardzībā.

Grūtas uzvaras satuvina komandu. Šodien visi cīnījās, protams, Armands Seņkāns noplosījās laukumā iemetot 38 punktus.

Nākamā spēle ceturtdien pret VEF skolu. Ļoti gribās rehabilitēties par zaudējumu iepriekšējā spēlē. Komanda taktiskā ziņā spēlē līdzīgi  kā Ventspilnieki, tamdēļ jācenšas noturēt šodienas iesāktais - jāuzvar."

 

Sazinājāmies ar Armandu Seņkānu, šīs dienas galveno varoni BK Kvēle/ SC Mēmele komandas sastāvā.

Iepriekšējās spēlēs Armand, tev neizdevās parādīt to labāko sniegumu. Kas šodien notika?

"Jā. Pagājušās spēles nebija no tām veiksmīgākajām. Daudz metu garām, vienkārši negāja. Šodien pirms spēles ļoti noskaņojos. Domāju tikai par uzvaru, tikai par to, kā gūstu punktus un komanda nospēlē lieliski. Kā sacīt jāsaka - domām liels spēks un šodien tas viss piepildījās’’

Kā vērtē komandas sniegumu kopumā šodien?

‘’Malači, uzvarējām. Ar +1, bet uzvara paliek uzvara. Šodien darbojāmies, kā viens motors. Visi strādāja un gājām uz priekšu. Visi cīnījās, darīja ko varēja. Jāuzteic pašaizliedzīgā spēle aizsardzībā. ‘’

Ceturtdien pret Rīdziniekiem. Nepieciešama uzvara.

‘’Jā, uzvarēt vajadzētu. Cerams, ka komandā saglabāsies šis emocijas pēc šis spēles un uz šādas nots jāturpina arī spēlēt Ceturtdien. Rīgā spēli atdevām otrajā puslaikā. Jādara viss lai nostrādātu visu spēli maksimāli kā uzbrukumā tā aizsardzībā. Ir viena diena starpā, domāju, ka emocijas nepazudīs un uz laukuma iziesim ar pārliecību un cīnīsimies tikai par uzvaru’’

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe