Kvēle/SC Mēmele buksē

2013-02-06 23:23

 

Šovakar tika aizvadīta kārtējā Kvēle/SC Mēmele spēle LBL2 čempionāta ietvaros. Diemžēl, ļoti svarīgā spēlē, nācās atdzīt Rīga/Rīdzene LU komandas pārākumu ar rezultātu 75 - 66.

Spēle iesākās uz pozitīvas nots. Pirmā ceturtdaļa 14 - 17 par labu baušķiniekiem. Atlikušajās trijās ceturtdaļās pakāpeniski Rīdzene pārņēma vadību un visas spēles garumā pārsvaru pakāpeniski palielinot izcīnīja uzvaru ar 75 - 66.

Kvēle/SC Mēmele komandas treneris Kristaps Zeids par spēli.

Pirmā ceturtdaļa veiksmīga, taču turpinājumā pakāpeniski Rīdzene pārņēma spēles vadību.

“Manuprāt, mēs pat neiesākām labi, jo komanda demonstrēja ne uz pusi tādu spēli, kādu viņi prot spēlēt un kādu spēli viņiem vajadzētu spēlēt.”

Problēmas komandas iekšienē?

“Treniņos smagi strādājam, trenējamies. Man ir ļoti žēl, ka zēni šādās spēlēs palaiž vējā ieguldīto darbu treniņos. Laukumā nav komunikācijas, pēkšņi pazūd viss, ko esam mācījušies un treniņos iestrādājuši. Šodien laukumā bija nevis komanda, bet gan 10 spēlētāji.”

Šodien palīdzēt nevarēja Seņkāns un Endzens.

“Abi spēlētāji saslimuši. Protams, žēl. Seņkāns neapšaubāmi ir līderis, bet komanda nesastāv no viena vai diviem spēlētājiem. Jāprot uzvarēt arī bez līderiem.”

Pamatsastāva spēlētāji sameta 32 puntus, rezervisti 34.

“Šī statistika ir tikai uz papīra. Mums nav sadalījumi pa maiņām. Manā rīcībā ir 10 spēlētāji, kuri patstāvīgi rotē un veido komandu. Ir divi spēlētāji, kurus speciāli sākumā nelaižu laukumā, pataupu, lai tad, kad iesaistīsies viņi spēlē, viņi saasinātu spēli un pastiprinātu komandu, iesaistoties spēlē no soliņa.”

Nākamā spēle pret Jelgavu-2.

“Šajā turnīrā vāju komandu nav. Mums personīgi trūkst komunikācija komandā, un tā ir problēma. Šī spēle ir svarīga. Jelgavai zaudējām, taču neuzvaramu komandu nav un darīsim visu, lai cīnītos par uzvaru. ‘’

Pēc šī zaudējuma lejasgala komandai, nebūs grūti savākties, pret šobrīd trešajā vietā esošo Jelgavu?

“Pirms treniņa būs sapulce. Parunāsim par attieksmi un motivāciju. Domāju, būs labi.”

Par hokeju. Latvija brauks uz Olimpiādi?

“Brauks. Viennozīmīgi brauks. Uz papīra pretinieki vājāki. Šodien tieši palasīju par šo visu un jāsaka, ka ažiotāža maza, protams, neskaitot Sandi Ozoliņu, kurš atgriezies. Komanda, treneris, arēna, reklāmas ir palikušas Ozoliņa ēnā. Izskatās, ka šobrīd šis ir stiprākais sastāvs, kāds Latvijai pieejams. Bet uz Sočiem brauksim noteikti.”

 

Rakstu sagatavoja - A.Dulbe