Kvēle/ SC Mēmele uzvar ar +5 viesus no Rīgas.

2012-11-29 22:21

LBL2 čempionāta ietvaros savā starpā šodien S/C Mēmele tikās Kvēle/ SC Mēmele - Rīga Rīdzene/ LU. Spēles sākums mājiniekiem padevās fantastisks, izrāviens ar +14. Pirmās 5 minūtes aizvadītas un viesi vēl nebija guvuši punktus. Turpinājumā arī viesi spēja iemest bumbu grozā un pēc pirmās ceturtdaļas rezultāts 23-12 Kvēle/SC Mēmele labā. 

Spēle otrās ceturtdaļas sākumā izvērtās nervoza. Vairākas kļūdas uzbrukumā un aizsardzībā abu komandu izpildījumā. Otrā ceturtdaļā kopā, baušķinieki iemeta tikai 14 punktus, savukārt rīdziniekiem izdevās punktiem bagātākas 10 minūtes. Sametot otrajā ceturtdaļā 21 punktu, viesiem izdevās samazināt starpību līdz četriem punktiem. Rezultāts 37-33 Kvēles/SC Mēmele labā. 

Trešajā ceturtdaļā spēle ritēja līdzvērtīgi. Apmainoties ar precīziem tālmetieniem un skaistām izspēlēm, rezultāts vēsta 61-50 mājinieku labā. 

Pēdējās spēles desmit minūtes izvērtās elpu aizraujošas un nervozas. Kvēlei nepadevās tālmetieni, pāris kļūdas uzbrukumā un Rīdzene jau pietuvojusies, līdz vairs tikai četru punktu deficītam. Līdz spēles baigām 1,20 min. un rezultāts pavisam blīvs 74-70. Atlikušajā laikā bumbu uzbrukumā zaudēja Kvēles spēlētāji, dodot iespēju izpildīt tālmetienu rīdziniekiem. Metiens neprecīzs, atlēkošo bumbu izcīna Armands Seņkāns, pret kuru nevilcinoties tiek izdarīts pārkapums. Viens no diviem sodiem precīzs. Atlikušajās sekundēs viesi nespēja izpildīt sekmīgu metienu, Kvēlei prasmīgi darbojoties aizsardzībā. 

Spēles beigu signāls vēsta 75-70 Kvēle/SC Mēmele labā! Svarīga uzvara izcīnīta un punktu papildinājums tabulā. 

Rezultatīvākie spēlētāji - Kvēle/SC Mēmele - Armands Seņkāns 17 pts., 14 atlēkošās bumbas.

                                    Rīga Rīdzene/ LU - Artūrs Lūsis 17 pts. 

Pēcspēles sarunā ar Armandu Seņkānu, Kvēle/SC Mēmele vienu no līderiem, viņš minēja par pirms spēles plāna norādījumiem, kurus deva treneris, "Treneris teica, ka jāspēlē ātri, agresīvi aizsardzībā, izmantojot auguma priekšrocības tieši zem groziem." Par nākotnes mērķiem Armands izteicās sekojoši ,"Protams, mērķis ir uzvarēt katrā spēlē. Galvenais sezonas mērķis ir iekļūt izslēgšanas spēlēs un tālāk jau cīnīties par godalgotām vietām. '' Neskatoties uz to, ka Armands guva 17 punktus, un izcīnīja 14 atlēkošās bumbas, viņš noteica: '' Spēlē bija grūti iejusties. Nebiju spēlējis nedēļu, savainojuma dēļ. Nevarēju spēlēt par visiem 100%, jo kāja lika par sevi manīt. Taču, domāju, ka drīzumā izveseļošos un varēšu iziet laukumā ar maksimālu atdevi un pārliecību par saviem spēkiem.''