Latvija zaudē Čehijai, R.Kovaļevskis turpina spēlēt rezultatīvi

2016-12-05 12:27

Latvijas florbola izlase savu otro pasaule čempionāta spēli «Arēnā Rīga» spēlēja 4.decembrī pret Čehiju. Neveiksmīgais spēles sākums liedza latviešiem pacīnīties par uzvaru, tomēr baušķenieks Rolands Kovaļevskis bija rezultatīvs arī otrajā čempionāta spēlē.
 
Pirms cīņas izlases galvenais treneris baušķenieks Normunds Grunckis stāstīja, ka pret čehiem izdosies «aizķerties» tikai tad, ja latvieši maksimāli spēs realizēt savas vārtu gūšanas izdevības un notiks ātra pāreja no aizsardzības uzbrukumā. Diemžēl, bet latviešiem no iecerēta maz kas sanāca un čehi jau pirmajā periodā izirzijās vadībā ar 6:1 praktiski nokārtojot  uzvaru. Jāsaka, ka ļoti neveiksmīgu spēli aizvadīja izlases vārtsargs Andis Blinds, kurš iepriekšējā mačā pret Zviedriju bija galvenais vilcējspēks.

Bauskas bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēknis baušķenieks Rolands Kovaļevskis, tā pat kā praktiski jebkurš viņa komandas biedrs pirmajā periodā ar bīstamiem momentiem pie pretinieku vārtiem neizcēlās. Baušķenieks pirmo reālo vārtu gūšanas momentu izveidoja 2.prioda 13.minīutē, kad čehu vārtu priekšā notika cīņa. Bumbiņa nokļuva pie Rolanda, kurš atrodoties ar muguru pret vārtiem  pagriezienā veica sarežģītu metienu pēc kura bumbiņa ielidoja čehu veterāna 38 gadus vecā Tomašu Kafku ķermenī. 
 
Bez punktiem Rolnads nepalika arī otrajā čempionāta spēlē. Tieši pēc baušķenieka piespēles vārtu priekšā Latvijas komandas otros vātus 36. minūtē guva Artis Raitums. Spēles trešajā periodā Latvijas izlase spēlēja divās maiņās. Vieta pirmajā virknējuma atradās arī Kovaļevskim. Tieši Rolands 49.spēles minūtē nosedza vārtu priekšu, liedzot čehu vārtsargam redzēt Artūra Jurševska rezultatīvo metienu.

Foto – Elīna Gruncka
Rolands Kovaļevskis spēlē pret Čehiju izdarīja rezultatīvu piespēli

 
Mača pēdējās minūtes N. Grunckis vārtsarga vietā laukumā sūtīja sesto spēlētāju, tomēr vārti tā arī vairs netika gūti un mājiniekiem zaudējums pret iepriekšējā čempionāta bronzas medaļniekiem čehiem ar 3:9.
 

Čehijas komandas viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem čempionātā Toms Ondruseks spēlē Zviedrijas klubā «Warberg.» Viņš spēlē pret Latviju guva divus vārtus un vienreiz rezultatatīvi asistēja komandas biedram.

Kā jūties pēc spēles?
- Par uzvaru esam priecīgi. Uzvarējām svarīgāko spēli grupā. Mums jābūt priecīgiem par uzvaru pret Latviju, jo mājiniekiem atbalsts no tribīnēm ir neaprakstāms. Atmosfēra arēnā ir fenomenāla.
Padevās varnes spēles sākums. Pret Norvēģiju bija kas līdzīgs. Iemest daudz un spēles ievadā ir trenera uzstādījums?
- Tā varētu teikt. Pēc pirmā perioda iegūtais 6:1 pārsvars bija maksimāli labākais spēles ievads kāds varēja būt. Mēs koncentrējāmies spēles sākumam, pilnībā novērtējām latviešus. Domāju, ka mājinieki netika galā ar spiedienu un šī situācija mums nāca par labu. Viņi nospēlēja labu spēli pret zviedriem, cerēja to pašu izdarīt pret mums, bet mēs bijām tam gatavi un jau no spēles sākuma neļāvām latviešiem kontrolēt notikumus laukumā. Aizsardzībā nospēlējām organizēti.
Spēles otrajā un trešajā periodā daudz spēlējāt aizsardzībā.
- Protams, pēc iegūtā pārsvara iesēdāmies aizsardzībā un otrajā un trešajā periodā mājinieki bija tie, kuri diktēja spēli, tomēr daudz vārtu gūšana momenti viņiem nebija un mēs noturējām pārsvaru. Mēs lieliski kontrolējām savu aizsardzību.
Pirmdiena jums brīvdiena. Ko darīsiet?
- Domāju, ka atpūtīsimies. Ko darīsim, jājautā trenerim. Varbūt būs kāds viegls treniņs, pastaiga. Pēc uzvaras izbaudīsim panākumu, gūsim emocijas un prieku. Atmosfēra komandā pēc uzvaras pār Latviju ir lieliska.


Rolands Kovaļevskis pēc spēles ar Čehiju.

- Mums pret zviedriem bija laba spēle un, iespējams, mums likās, ka mēs varam čehus uzvarēt. Nespējām sakoncentrēties spēles sākumam, kas izrādījās nozīmīgākais spēles posms. Spēles pirmajā periodā neizpildījām mača plānu, trenera dotos norādījumus. Nenospēlējām organizētu aizsardzību, vairākkārt izlecām pretī pretspēlētājiem zaudējām pozīciju.
Esi rezultatīvs arī otrajā spēlē čempionātā. Kā raksturo savu siegumu un ar kuru no partneriem spēlējot kopā jūties viss labāk?
- Esmu iejuties komandā. Ļoti patīk spēlēt kopā ar Arti Raitumu. Ar viņu saspēlēties un saprasties laukumā ir ļoti viegli. Viņš spēlē pilnīgi savādāk, kā citi mūsu komandas florbolisti. Es no viņa cenšos mācīties. Raitis neliedz padomu, māca mani, dod vērtīgus norādījumus, kurus es ar prieku uzklausu un cenšos ņemt vērā. Viņš ir viens no līderiem, kurš arī ģerbtuvēs runā. Komandā es jūtos lieliski.
 

Čehijas izlases galvenais treneris Radims Cepeks pēc spēles.

- Bijām labi sagatavojusies mačam ar Latviju. Mums izdevās lielisks spēles sākums, kaut turpinājums nebija tik viegls. Nācās daudz aizstāvēties. Atmosfēra arēnā bija fantastiska. Uzvara pār Latviju bija svarīgākā spēle grupā. Grupu spēlei pret Zviedriju vairs nav lielas nozīmes.
 

Čehijas komandas labākais spēlētājs Matejs Jendrisaks pēc spēles

- Cīņa pret Latviju bija svarīgākā grupā. Esam priecīgi par panākumu. Cīnīties pret komandu, kuru atbalsta pieci tūkstoši skatītāji ir ļoti grūti. Izdevās fantastisks spēles sākums, kas arī izšķīra mača uzvarētāju.


Latvijas izlases galvenais treneris Normunds Grunckis

- Mača sākumā tika izliets pārāk daudz ūdens, kuru spēles turpinājumā bija ļoti grūti sasmelt. Pēc ļoti neveiksmīga pirmā perioda, otrajā un trešajā periodā spējām pieņemt pareizus lēmumus, lai atgrieztos spēlē. Pietrūka gūti vārti vairākumā un slikti nospēlējām mazākumā. Centāmies spēli veidot agresīvu un uzvarēt divcīņas. Izdevās bloķēt daudz pretinieku metienus.
 
- Mēs zaudējām spēli, bet turnīrs nav beidzies. Gribējām iet vieglāko ceļu un uzreiz spēlēt 1/4finālā.
 
- Andis Blinds stāvēja vārtos, jo mačā pret Zviedriju viņs komandai sagādāja lieliskas emocijas. Šajā spēlē, diemžēl, Andis nepavilka. Praktiski, katrs metiens rāmī bija zaudēti vārti. Jānis Salcēvičs ļoti grūtā brīdi ļoti labi iejutās spēlē. Viennozīmīgi tikai Andi vainot pie zaudējuma mēs nevaram. Noteikti nē. Komanda kopumā aizsardzībā nospēlēja slikti.
 
- Savā aizsardzības zonā spēlējām ļoti pasīvi. Jau no paša spēles sākuma neizpildījām spēles plānu. Neiesaistījāmies divcīņās un atdevām pārāk daudz brīvas vietas čehiem mūsu aizsardzības zonā.
 

Latvijas izlases labākais spēlētājs Artis Raitums.

- Pie tik liela skatītāju atbalsta komanda izgāza pirmo periodu. Iespējams, neesam gatavi uzvarēt TOP4 komandas, jo pirms čempionāta neaizvadam pārbaudes mačus pret spēcīgākām izlasēm. Piekrītu trenerim, ka pēc pirmā perioda atguvāmies un aizvadījām labus divus periodus. Turnīrs tikko kā sācies, nekas slikts nav noticis. Spēles, kuras mums ir jāuzvar vēl tikai sekos.
 
 

Latvija zaudē Čehijai, R.Kovaļevskis turpina spēlēt rezultatīvi

to

kju | 2016-12-10

Viens tur ierpriekš kaut kur rakstīja {ka tik neapķellē pakaļkājas},tasnība ,lūk rezultāts,un vairs neviens neraksta par stipro LV izlasi.................................................................hm

Jauna diskusija