Latvijas jaunatnes florbola čempionātā Bauskai sudrabs

2015-05-12 16:37
Nedēļas nogalē Lielvārdē, ar fināla spēli starp mājiniekiem un Bauskas BJSS komandas florbolistiem noslēdzās Latvijas Jaunatnes florbola čempionātas U18 vecuma grupā. Izšķirošajā mačā baušķenieki piekāpās saviem pretiniekiem ar rezultātu 6:3.
 
Latvijas Florbola jaunatnes čempionātā U18 vecuma grupā «Bauskas BJSS» florbola komanda uzvarēja desmit no 11 regulārā čempionāta spēlēm, kā arī pārliecinoši pārspēja komandu «Kurši» ceturtdaļfināla mačos. Pirmajā spēlē Liepājā baušķenieki pārspēja savus pretiniekus ar 14:6, bet spēlējot mājās, Bauskas komanda atkārtoti pārspēja savus pretiniekus ar rezultātu 16:9 divu spēļu summā triumfējot ar 30:15.
 
Pusfinālā Bauskas florbolisti sacentās ar «FS Masters/ Ulbroka» komandu, kura regulārajā čempionātā tika sakauta ar 9:2, bet kā jau zināms, tad izslēgšanas spēlēs valda cita atmosfēra un komandas spēku samēri allaž izlīdzinās, kas tā arī notika. Pirmajā cīņā Ulbrokā spēle noslēdzās neizšķirti 3:3. Atbildes mačs Bauskā bija īsta bauda katram florbola cienītājam. Iesākumā mājinieki izrāvās vadībā ar 4:1, bet zaudējuši koncentrēšanos, baušķenieki izlaida spēli no savām rokām un ļāva pretiniekiem pārņemt vadību ar 4:5. Laukuma saimnieki prata rezultātu izlīdzināt, bet jau atkal vadībā izvirzījās viesi, pēc neveiksmīgas epizodes, kurā bumbiņu savos vārtos raidīja Bauskas komandas spēlētājs. Tiesa, pēdējais vārds tik un tā piederēja mājiniekiem. Pateicoties Valda Vāvera vārtu guvumam, tika panākts neizšķirts, bet jau mirkli vēlāk, divas minūtes pirms mača beigām, savus trešos vārtus, ļoti skaistā epizodē izrēķinoties ar visiem pretinieku vienības aizsargiem guva Rolands Kovaļevskis nodrošinot Bauskas florbolistiem vietu finālā.
 
Čempionāta finālā Bauskas pretinieki bija Lielvārdes komanda, kura mēroja tik pat smagu ceļu uz finālu kā baušķenieki. Viņi pirmajā spēlē viesos cieta zaudējumu ar rezultātu 5:4 pret «CPSS Lekrings» komandu, bet mājās pamatlaikā uzvarēja ar 8:7, kas divu spēļu summā deva neizšķirtu. Pagarinājumā «Lielvārde» neizmantoja lielisku iespēju gūt vārtus ar soda metienu, taču beigās vārti tomēr tika gūti un vieta finālā nodrošināta.
 
Regulārās sezonas cīņā «Bauskas BJSS» komanda Lielvārdi pārspēja ar 8:6. Diemžēl finālā, atkārtoti sezonā panākumu pret šo pretinieku mūsējiem gūt neizdevās. Spēles ievadā viesus no Bauskas izvirzīja vadībā Uģis Ritvars Jirgensons, taču mājinieki ļoti ātri panāca izlīdzinājumu, tieši pēc Uģa noraidījuma. Spēles otrajā periodā trīs bezatbildes vārtus guva laukuma saimnieki panākdami 4:1 nostādot viesus neapskaužamā situācijā.
 
Trešajā periodā ļoti tuvu izlīdzinājumam pietuvojās «Bauskas BJSS» vienība. Pēc Rolanda Kovaļevska un Ņikitas Maksurova piespēlēm divus vārtus guva Valdis Vāvers, samazinot starpību līdz minimumam — 4:3, bet jau atkal mājinieki ļoti ātri spēja vienus vārtus atgūt, atjaunojot divu vārtu deficītu Bauskas komandai. Spēles laiks tuvojās beigām un viesi nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, kas šoreiz rezultātu nedeva. Izskaņā zaudēti vēl vieni vārti un atskanot tiesneša svilpei «Bauskas BJSS» U18 florbola komandai 2014./2015. gada sezonā izcīnīta sudraba medaļa.
 
«Bauskas BJSS» komandas galvenais treneris, Ingus Panteļejevs par finālu.
 
«Puiši cīnījās. Protams, visi darīja ko varēja, bet nav noslēpums, ka lielākie vilcēji visas sezonas garumā bija pirmā maiņa ar uzbrukuma trio — Rolnadu, Valdi un Aivi. Jau pusfinālā teicu, ka no viņiem būs daudz kas atkarīgs. Savu darbu, viņi cīņā pret Ulbroku paveica lieliski, prata uzņemties atbildību, parādīt raksturu un novest spēli līdz laimīgām beigām. Finālā, tam, manuprāt pietrūka spēka. Viņi daudz laika pavadīja laukumā, kas prasīja daudz spēka, kas pietrūka izšķirošajos brīžos.»
 
Otrajā periodā zaudējāt ar 0:3.
 
«Jā, mēs nespējām gūt vārtus. Pretinieks lieliski darbojās vairākumā, realizēdami divas no trim iespējām, kamēr mēs neizmantojām nevienu no diviem skaitliskajiem vairākumiem. Pretiniekam, godīgi sakot, sakrita tādi vārti, kuriem nevajadzēja būt. Ne no kā viņi iemeta, kamēr mēs nespējām realizēt savas, nebaidīšos teikt, lieliskās izdevības.»
 
«Puišiem neko nevaru pārmest. Visi cīnījās. Sezona bija laba. Žēl, ka vienīgais zaudējums finālā.»
 
 
«Bauskas BJSS» komandas spēlētājs Rolands Kovaļevskis par finālu.
 
Aizvadīji savu pēdējo maču jauniešos. Kā vērtē šo sezonu?
 
«Sezona bija laba. Protams, žēl, ka vienīgais zaudējums bija finālā, bet neko darīt. Kopumā, visa čempionāta garumā demonstrējām stabilu, ļoti labu sniegumu.»
 
Par finālu. Kāpēc, tavuprāt, zaudējāt?
 
«Mūs iegāza noraidījumi. Viņi mums vairākumā sameta, bet mēs neiemetām nevienu. Grūti arī bija spēlēt, jo atradāmies iedzinējos 1:4 un šādā situācija sezonas gaitā vēl nebijām nokļuvuši. Katrs sākām spēlēt pārāk individuāli, katrs gribēja izvilkt spēli. Mēs pārstājām spēlēt kā komanda. Bet pārmest, ne sev, ne komandas biedriem neko nevaru. Visi darīja, ko spēja. Šoreiz nepaveicās. Neko darīt.»
 
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe
 
 
 

Latvijas jaunatnes florbola čempionātā Bauskai sudrabs

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija