Baušķenieks Lauris Kaufmanis labo 17 gadus vecu Latvijas rekordu

2017-02-07 13:43
 
Sestdien un svētdien Kuldīgas Vieglatlētikas manēžā risinājās junioru (U20) un jauniešu (U18) ziemas svarīgākās sacensības – Latvijas čempionāts abās šajās vecuma grupās. Sacensībās piedalījās arī mūsu novada jaunieši no Bauskas. Mūsējais kāpa ne tikai uz augstākā pjedestāla pakāpiena, bet arī laboja 17 gadus vecu rekordu.
 
Sacensības abās vecuma grupās notika 52 disciplīnās, pirmo reizi arī 2000 m šķēršļu skrējienā telpās. Sacensībās piedalās spēcīgākie valsts sporta skolu jaunieši. Šogad pārspēti divi Latvijas junioru rekordi telpās. No tiem vienu laboja mūsējais, Bauskas Bērnu un jauniešu sporta skolas (BJSS) audzēknis Lauris Kaufmanis, kurš 6 kg smago lodi aizgrūda 18,07 metrus tālu labojot līdz šim Mārim Urtānam  kopš 2000.gada piederošo rekordu – 17,27 m.

Foto – Latvijas vieglatlētikas savienība
Lauris Kaufmanis (centrā) apbalvošans cermonijā


Lauris Kaufmanis pēc sacensībām:

- Par telpu rekordu iepriekš īsti nezināju, tāpēc uz konkrētu rezultātu nekoncentrējos. Fantastiskai sasniegums gūts pateicoties labam sagatavošanās posmam. Visu ziemu esmu kārtīgi trenējies, ieguldījis daudz darba un treniņos centies no visas sirds. Paldies Dievam nav bijušas ne traumas vai slimošanos. Pirms sacensībām bija laba nojauta. Zināju, ka rezultāts būs labs, bet ka uzstādīšu personisko un līdz ar to Latvijas rekordu...par to īsti nedomāju.
 
- Šogad ceru lodi aizgrūst vēl par metru tālāk. Jūtos lieliski. Fiziski esmu gtavs, vēl tikai jāpiestrādā pie tehnikas un es ceru, ka šosezon izdosies lodi aizgrūst vismaz 19 metrus tālu. Jātrenējās un tad jau viss izdosies.
 
- Šonedēļ piedalīšos Rīgas čempionātā, nākamnedēļ būs pieaugušo čempionāts, bet pēc trim nedēļām došos uz Minsku, kur notiks sadraudzības turnīrs. Sacensības nāk tikai par labu. Pēc mačiem būs pauze, bet tad došos uz treniņnometni Spānijā.
 

Juniorēm 2000 m šķēršļu skrējienā BJSS sportiste Sendija Jakobsone sasniedza Latvijas pirmrekordu – 7:57,28 sekundes pārliecinoši triumfējot sacensībās.

Bez šiem diviem spilgtajiem sasniegumiem labus rezultātus uzrādīja arī citi mūsu  jaunie sportisti.

Jaunietēm BJSS sportiste Amanda Savicka 60 metru distanci ātrāk veica kvalifikācijā nevis finālskrējienā. Amandai šoreiz 7.vieta. Augstāku rezultātu izdevās sasniegt 60 metru barjerskrējienā – 5.vieta.

Tāllēkšanā BJSS sportiste Amanda Skultaite 4.47 metrus tāls lēciens deva 19.vietu 36 dalībnieku konkurencē.

Junioru sacensībās 60 metru distancē Emīls Rūgums no BJSS ar rezultātu 7,36 sekundes palika astotais.
Emīlam labāk veicās 60 metru barjerskrējienā – viņam ceturtā vieta, bet cits baušķenieks Dāvis Kutra –  sestais. 
 
Tāllēkšanā junioriem ceturtā un piektā vieta Bauskas sportistiem. Dāvis Kutra ceturtais ar 6.40 metru tālu lēcienu, bet piektais, tikai par centimetru atpaliekot no Dāvja palika Emīls Rūgums.

Juniorēm 800 metru distancē devītā palika BJSS sportiste Sendija Jakobsone.

 

Baušķenieks Lauris Kaufmanis labo 17 gadus vecu Latvijas rekordu

i

u | 2017-05-08


j

Jauna diskusija