LBL3 derbijā Bauska mājās spēles beigās zaudē Iecavai

2015-02-13 12:07

Ceturtdien, 12. februārī Latvijas basketbola līgas trešās divīzijas otrā posma otrajā spēlē «Bauskas BJSS» komanda mājas zālē, sporta namā «Mēmele,» uzņēma Iecavas basketbolistu komandu BK «Dartija.» Aizraujošā, atklātā basketbola spēlē mača galotnē veiksmīgāki izrādījās iecavnieki, kuri pārspēja baušķeniekus ar rezultātu 106:101. Jāpiebilst, ka šī izrādījās rezultatīvākā spēlē līdz šim LBL3 2014./2015. gada sezonā, kad kādā no komandu dueļiem tiek gūti vairāk nekā 200 punkti.

Komandu savstarpējās spēles vienmēr izraisījušas papildus interesi kā skatītājiem tā pašiem spēlētājiem, ne tikai tāpēc, ka tiekas kaimiņu novada vienības, bet arī tāpēc, ka spēlētāji savā starpā ir labi pazīstami un vēlme noskaidrot spēcīgāko šajā duelī vienmēr ir bijusi pastiprināta kā citās spēlēs.

Rezultatīvā spēle ritēja punkts punktā. Pirmajā ceturtdaļā vadībā ar 7:4 izrāvās Bauska, tad fiksēts neizšķirts 17:17, bet mazu izrāvienu atkārtoti veic baušķenieki panākot 21:17. Pašā ceturtdaļas izskaņā 28:28, bet četras sekundes pirms ceturtdaļas beigām iecavnieki izrauj vadību ar 28:31.

Punktus tikpat ražīgi kā pirmajā ceturtdaļā, komandas vāca arī otrajā un nevienai no vienībām drošu pārsvaru iekrāt neizdodas. Otrās ceturtdaļas sākumā neizšķirts 37:37, bet vidū jau 46:47 iecavnieku labā. 45 sekundes līdz ceturtdaļas beigām kārtējais neizšķirts spēlē, šoreiz 57:57, bet atlikušajā laikā precīzāki ir viesi no Iecavas, kuri pēc pirmā puslaika izvirzās vadībā ar 57:61.

Veiksmīgākā no trešdaļām Bauskai izrādījās trešā, kurā uzvarēts ar 27:19. Trešdaļas sākumā iecavnieki ieguva līdz šim spēles lielāko pārsvaru ar rezultātu 59:68, taču mājinieki veiksmīgi meta no trīs punktu līnijas, veicot izrāvienu ar 16 punktiem, un pārņēma vadību ar 75:68. Ceturtdaļas izskaņā kārtējais neizšķirts, 79:79, bet beigu fāzē precīzāki baušķenieki un pirms izšķirošajām 10 minūtēm, viņiem vadība ar 84:80.

Liktenīgie spēles pavērsieni norisinājās pēdējā ceturtdaļā. Tās sākumā 10 punktu pārsvars mājiniekiem, 92:82, taču iecavnieki lēni un pacietīgi pārsvaru sadeldēja, divas minūtes līdz spēles beigām rezultāts atkal neizšķirts, 99:99.

Atlikušajā dueļa daļā viesi nospēlē veiksmīgā, izvirzoties vadībā ar 99 pret 105 un visā spēlē svin uzvaru ar 101:106.

Spēlē lieliski darbojās abu komandu līderi. «Bauskas BJSS» sastāvā Ivaram Zemītim 42 punkti un 20 atlecošās bumbas, Arnim Simsonam 22 punkti un 8 rezultatīvas piespēles, bet Renāram Rupkusam 21 punkts un 100% precizitāte visos sešos izmestajos divu punktu metienos.

BK «Dartija» komandā rezultatīvākais spēlētājs spēlē Gatis Justovičs, kuram 41 punkts un 9 rezultatīvas piespēles, Gundaram Bričkam, sezonas rezultatīvākajam komandas spēlētājam šajā mačā 23 punkti un izcīnītas 8 atlecošās bumbas, bet Kristapam Veresčaginam 15 punkti. Pieticīgāka spēle vienam no komandas līderiem Ģirtam Haukam, kuram šoreiz 12 gūti punkti.

«Bauskas BJSS» komandas galvenā trenere Līga Rimševica par spēli.

 «Žēl, ka neizdevās noturēt iekrāto pārsvaru. Pašās spēles beigās izlaidām uzvaru no rokām. Pieļāvām kļūdas aizsardzībā un netikām galā mača izskaņā ar pretinieku komandas līderiem.»

«Komanda nospēlēja ļoti labi, katrs spēlētājs centās un varēja redzēt, ka laukumā ir komanda, nevis viens vai divi tās līderi. Prieks, par cīņu kā tādu, bet vilšanās ir rezultātā. No sportiskās puses mums vienkārši nepaveicās.»

 

«Dartija» komandas galvenais treneris Voldemārs Pārums par spēli.

«Paskatoties uz rezultātu, varu teikt, nenospēlējām savu spēli aizsardzībā, jo pārāk daudz ielaidām. Laukumā valdīja atklāts basketbols. Kā viena tā otra komanda ļāva pretiniekiem izdarīt daudz metienus.»

 

Ļoti labi ziniet Bauskas līderi Ivaru. Pirms spēles prātojāt, kā viņu neitralizēt?

«Jā, ar Ivaru rēķinājāmies, bet godīgi sakot, mums neizdevās ar viņu tikt galā. Viens netika viņam līdzi kājās, bet Bričkam pilnvērtīgi liedz darboties savainojums un spēka divcīņās ar Zemīti ir grūti tikt galā.»

 

Spēles beigās komandai izdevās izraut uzvaru.

«Par to liels prieks. Puiši nesalūza, nepadevās, bet atspēlēja desmit punktu deficītu. Izšķirošajos brīžos par labu nāca veiktās maiņas. Neviens neizkrita no spēles, visi pilnvērtīgi darbojās laukumā, kas nesa panākumu. »

 

Šo maču dēvē par abu komandu derbiju. Pirms spēles ir kādas savādākas izjūtas, nekā dodoties uz citiem mačiem?

«Daudzi jau saka, ka nekas savādāk neesot, bet es tam nepiekrītu. Visi labi zina un saprot, ka šai spēlei ir savādāka piegarša. Pirmkārt, tiekas labi pazīstamas, kaimiņu novada komandas, kurā spēlētāji viens otru labi pazīst. Otrs, šo komandu duelī ikviens vēlas uzvarēt pastiprināti, apliecinot pārākumu pār draugu, kurš spēlē otrā komandā. Tā tas ir. Laukumā draugu nav, bet mačam beidzoties, atkal viss ir pa vecam. Spēlējot mājās, Bauskai pret mums vienmēr spēle ir aizgājusi, viņi demonstrē labāku spēli kā pret citām komandām.»

 

Kā sezona kopumā?

«Vēl jau viss tikai priekšā. Jā tiekam līdz galam, tad tikai maijā viss beigsies. Esmu apmierināts, protams, ir lietas, kuras jāuzlabo, bet komandas sniegums ir stabils un pārliecinošs.»

«Novēlu baušķeniekiem veiksmi, lai izdodas demonstrēt stabilāku un pārliecinošāku sniegumu arī pret citiem pretiniekiem, ne tikai pret mums.»

 

«Bauskas BJSS» komandā punktus guva — Toms Vilks 10 punkti un 8 rezultatīvas piespēles, Juris Ojāru 4 punkti, Roberts Cers 2 punkti.

Patlaban «Bauskas BJSS» komanda ieņem 8. vietu turnīrā ar izcīnītajiem 13 punktiem.

Nākamā spēle «Bauskas BJSS» komandai viesos, 20. februārī pret BK «Salacgrīva»

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

LBL3 derbijā Bauska mājās spēles beigās zaudē Iecavai

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija