Lieliska pirmā trešdaļa nodrošina uzvaru Liepājā

2013-10-12 21:17

Trešo spēli Latvijas florbola Virslīgas ietvaros, šovakar aizvadīja „ FK Bauska” komanda, kura ar rezultātu 8-11 uzvarēja „Kurši” komandu, no Liepājas.

Garais ceļš, iespējams, ne vienu vien spēlētāju iemidzināja, taču laukumā mūsējie devās mundri un gatavi cīņai.

Spēles sākums fenomenāls padodas „Bauska” komandai, kura pirmo trešdaļu uzvarēja ar 6-0, nopietni piesakoties uz uzvaru spēlē. Rezultātu ar precīzu metienu atklāja Ģirts Laugalis, kuram sekoja Rolands Kovaļevskis un Pēteris Zeltiņš ar diviem precīziem raidījumiem katram. Arī Valdis Vāvers met precīzi un pievienojas vārtu guvēju pulciņam.

Otrās trešdaļas sākumā savu pirmo, un cerēsim ne pēdējo hat-trick šosezon, sev nodrošina Rolands Kovaļevskis, kurš met precīzi pēc Pētera Mazika piespēles. Pēc mirkļa precīzs Ģirts Laugalis, panākot komfortablo 8-0 „Bauskai”. Zeltiņa nerealizētais soda metiens, dod cerības staru „Kuršiem”, kuri trešdaļas vidū atgūst divus vārtus. Pēteris labojas, un otrās trešdaļas izskaņā iemet, panākot 9-2, par labu baušķeniekiem.

Pēdējās divdesmit minūtes „Bauska” zaudēja ar rezultātu 2-6, taču tas neliedza visā spēlē gūt uzvaru ar 8-11 un pievienot turnīra tabulai trīs punktus. Trešdaļā precīzs Toms Niedre un Pēteris Zeltiņš. Jāpiemin tas, ka Pēterim šajā spēlē „pokers”, četri gūti vārti.

 

Pēcspēles intervija ar „FK Bauska” galveno treneri, Ingusu Panteļejevu.

 

Pretiniekam četrās spēlēs, četras uzvaras. Tev, kā trenerim, papildus slogu tas neradīja?

„Godīgi, tad nē. Speciāli negatavojāmies. Zinājām, ka komanda ieskrējusies, bet nē, papildus neko nemainījām. Uzteicu vien to, ka, ja nebūs tie muļķīgie noraidījumi, tad uzvarēsim. ”

Sākums vienreizējs.

„Jā, sākums padevās ļoti labs. Rezultāts tāds tikai tāpēc, ka spēlētāji izpildīja dotos norādījumus. Spēlēja tā, kā bijām runājuši un plānojuši. Jāuzteic precizitāte un izmantotās iespējas, kas ļāva iegūt lielo pārsvaru.”

Pie šāda pārsvara nedaudz atslābāt.

„Otrajā trešdaļā vēl ne tik izteikti, bet jā. Trešā trešdaļa par to runā pati par sevi.”

Kas, tavuprāt, lika pretiniekiem sasparoties?

„Lai arī cik tas jocīgi neizklausītos, tad mūs iegāza vairākums. Tieši tā, vairākums. Mēs neko neizveidojām, drīzāk pat ļāvām pretiniekam mazākumā izskriet 1 vs 1, kas deva viņiem papildus motivāciju turpmākai cīņai.”

Spēlētāji sāka palaisties?

„Jā, nedaudz. Sāka izdomāt savu spēli, atrodoties drošā vadībā. Sāka spēlēt pa savam un izgudrot jaunu ēru, līdz ar to attālinājāmies no spēles plāna”

Trešā trešdaļa zaudēta ar 2-6.

„Jā, trešā trešdaļa ne tā veiksmīgākā. Pretinieks vismaz pēdējās piecas minūtes spēlēja bez vārtu sarga, šajā laikā gūstot četrus vārtus.”

Vārtos Reinis. Kāda situācija šobrīd valda vārtsargu „korpusā” ?

„Jā, Reinis šodien sargāja mūsu vārtus. To, ka Elvis nebūs, uzzināju tikai Trešdien, lai gan, es jau pirms tam biju izlēmis par to, kurš sargās vārtus šovakar. Holsts vārtos stāvēja pirmās divas spēles, taču, uzsveru to, ka Reinis šobrīd ir tik pat labā gatavībā. Šobrīd ir tā, ka abu iespējas stāvēt vārtos ir 50/50.”

Rītdien spēle Talsos. Komandai ne tas labākais sākums. Piecās spēlēs, pieci zaudējumi.

„ Tas tiesa, bet tas nav rādītājs. Komanda spēlē virslīgā, un ir spēcīga. Rezultāti visās spēlēs blīvi. Rītdienas spēle parādīs to, cik daudz esam gatavi tieši fiziski. Divās dienās, divas izbraukuma spēles ir daudz. Skatīsimies, cik fiziski esam gatavi šādam grafikam.”

 

Labākā spēlētāja gods "FK Bauska" komandā -  Reinim Kirilko

 

„FK Bauska” komandas rindās pie rezultativitātes punktiem šodien tika-

Pēteris Zeltiņš 4+1

Ģirts Laugalis 2+3

Rolands Kovaļevskis 3+0

Toms Niedre 1+2

Gints Velmunskis 0+2

Valdis Vāvers 1+0

Pēteris Maziks, Andis Levītis 0+1

 

 

Nākamā spēle jau rīt, Svētdien, plkst. 18:00, Talsos, kur pretī stāsies vietēja „Talsi- Triobet” komanda.

 

Rakstu sagatavoja- A. Dulbe