Mēnesis bez uzvarām

2014-03-14 16:09

Vakardien, 13. martā, „Bauskas BJSS” basketbolisti SN „Mēmele” uzņēma viesus, komandu „Carnikava”. Tieši spēles dienā apritēja vesels mēnesis, kopš izdevās uzvarēt pēdējo reizi. Par nožēlu – šo neveiksmju sēriju pārtraukt neizdevās, un nācās piedzīvot 5.zaudējumu pēc kārtas ar rezultātu 67-90.

Lai arī piedzīvotais zaudējums ar -23 punktiem liecina par sagrāvi, baušķenieki pirmo un otro spēles ceturtdaļu aizvadīja pārliecinoši un bija pārāki pār pretiniekiem, demonstrējot kvalitatīvāku un saturīgāku spēles stilu.

„Bauskas BJSS” vienība izraujas vadībā ar 20:9, pateicoties precizitātei no trīs punktu līnijas, kuru demonstrēja I.Zemītis, T.Vilks, J.Ojāru un A.Simsons. Viesi atspēlējas līdz 20:20, tomēr baušķenieki spēj atjaunot pārsvaru, šoreiz ar +5 uzvarot pirmo ceturtdaļu (25:20).

Otro spēles ceturtdaļu komandas aizvada sīvi un rezultātā „Bauska” notur pārsvaru, šoreiz +6 (44:38)

„Bauskas” nedienas sākās 25. spēles minūtē, gūstot 60 punktu atzīmi. Tobrīd rezultāts kļuva 60:51. Pēc šī gūtā groza, baušķenieki punktus nespēja gūt 8 minūtes, ļaujot pretiniekam pārņemt spēles vadību un panāk 60:72, kad spēlētas 33 minūtes.

Mainīt ko uz labu, „Bauskai” neizdodas, un nākas piedzīvot kārtējo zaudējumu, šoreiz ar 67:90.

Ivars Zemītis „Bauskas” labā guva 25 punktus, izcīnīja 3 atlecošās bumbas un atdeva 4 rezultatīvas piespēles.

Toms Vilks 9 punkti, 4 atl.b., 9 piesp.; Juris Ojāru 9 punkti, 2 atl.b.; Edgars Markūns 8 punkti, 6 atl.b.; Arnis Simsons 8 punkti, 5 atl.b., 2 piesp.; Rinalds Ņikaņins 4 punkti, 7 atl.b.; Elvis Simanovičs 3 punkti, 1 atl.b.; Eliss Upenieks 1 punkts, 2 piesp.

 

Juris Ojāru, „Bauskas BJSS” spēlējošais treneris, par spēli.

 

Labs sākums, katastrofālas beigas. Kas notika?

„Iesākām spēli ļoti labi, visi metieni gāja no rokas, bumba kustējās uz riņķi, viss notika. Mēs spēli vadījām līdz 3 ceturtdaļas 2.minūtei, kad „Carnikava” panāca lūzumu. Sodīja mūs pēc tam, kad bijām kļūdījušies vai aizmetuši garām. Viņi guva punktus visos uzbrukumos pēc kārtas. Mums spēle salūza, paši spēlētāji salūzām.”

„Citi spēlētāji 3. ceturtdaļā spēlēja labi, bet 4. ceturtdaļā sāka mest tādus metienus, kādus nemeta spēles sākumā. Bumbas kustība apstājās, garām neviens negāja. Pietika spēka tikai pirmajām 3 ceturtdaļām. Soliņš arī biju pa īsu,” turpina Juris.

Drīz nebūs, kas spēlē.

„Daudzi nevarēja spēlēt. Kravalim joprojām trauma. Rūgums arī notraumējies, nav zināms, vai vispār vēl spēlēs. Lietavietis darba apstākļu dēļ netika. Bija jāspēlē jaunajiem, kas ir ļoti labi. Daudz minūtes vien sanāca Rinaldam, bet visi, kas bija atnākuši,tika laukumā un spēlēja. Priekš jaunajiem bija labi, vismaz šie dabūju pagrūstīties. Cits 2 minūtes, cits vairāk. Paspēlēt 2 min pret lieliem vīriem ir tas pats, kas jaunatnes līgā 25 minūtes spēlēt, tāpēc jaunajiem būs tur vieglāk.”

„Ļoti labi nospēlēja Rinalds, kurš iegāja spēlē, cīnījās par bumbām. Tieši viņš izcīnīja visvairāk bumbas mūsu komandā. Labs rūdījums Rinaldam, jo „Carnikavai” izteikts pārsvars bija zem groza. Pietrūka tas, ka Ivars spēlēja tikai uz 50%, sakarā ar gūto mikrotraumu futbola turnīrā. Nevarēja palēkt un pacīnīties par bumbām.” tā Ojārs.

 

Pirmspēdējo regulārā čempionāta spēli „Bauskas BJSS’ komanda aizvadīs izbraukumā 18. martā plkst. 20:00 pret turnīra vicelīderiem „Saulkrasti” komandu.

 

Rakstu sagatavoja - A.Dulbe

Mēnesis bez uzvarām

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija