M. Karlovs, T. Vilks un J. Ojāru par līdz šim šosezon paveikto LBL3

2016-01-23 15:19

 

Pateicoties uzvarai savā pēdējā spēlē Latvijas basketbola 3. līgas (LBL3) regulārajā čempionātā «Bauskas BJSS/SC Mēmele» komanda pamatturnīru noslēdza pirmajā vietā B grupā.
 
Baušķenieki regulāro čempionātu noslēdza ar spēli mājās, 21.janvārī pret basketbola klubu (BK) «Krāslava». Divkaujā uzvarēja mājinieki ar 75:62. Tieši krāslavieši bija viena no tām trim komandām, kura sezonas laikā spēja pārspēt «Bauskas BJSS/SC Mēmele» komandu. Toreiz, novembra beigās, baušķenieki, spēlējot izbraukumā «Krāslavai» piekāpās ar 80:78.
 
Šoreiz, mazāk par spēli, bet vairāk par «Bauskas BJSS/SC Mēmele» komandas trenera Jura Ojāru un spēlētāju – Mika Karlova un Toma Vilka spriedumiem par līdz šim paveikto čempionātā un viņu prognozes par to, kā komandai veiksies pret otras grupas piecām spēcīgākajām vienībām.
 
Pēdējai regulārā čempionāta spēlei bija liela nozīme, jo tikai uzvaras gadījumā baušķenieki finišētu pirmie grupā. Viesi no Krāslavas iemeta pirmos divus punktus un tā mačā bija pēdējā reize, kad krāslavieši atradās vadībā. Spēles turpinājumā, un līdz pat tā beigām, notikumus un rezultātu laukumā diktēja mājinieki. Pāris reizes «Krāslava» baušķeniekiem pietuvojās līdz minimālam punktu deficītam, bet tiklīdz «Bauskas» komandas spēlētāji sajuta pretinieka dvašu pakausī, tā ātri vien veica vairāku punktu izrāvienu, padarot pretiniekus bezspēcīgus cīņā par uzvaru. Rezultatīvākais mājinieku komandā Ivars Zemītis, kuram mačā 28 punkti, bet Mikum Karlovam 16 atlēcošās bumbas zem groziem.
 
«Bauskas BJSS/SC Mēmele» komandā otro gadu spēlē Mikus Karlovs. Viņš dalījās pārdomās par komandas sniegumu, spēlētājiem un iespējām čempionātā.
 
Komandā spēlē jau otro gadu. Kā jūties?
«Esmu atradis savu vietu komandā. Jau pērn vienībā mani pieņēma kā savējo, bet šogad saliedētība ir kļuvusi spēcīgāka. Bauskā jūtos ļoti labi.»
 
Kuri ir tavi labākie «čomi» komandā?
«Visi spēlētāji man ir «čomi», bet viss labāk saprotos ar Arni Simsonu un Ivaru Zemīti. Laikam tāpēc, ka viņi ir vecākie un pieredzes bagātākie spēlētāji komandā.»
 
Kā vērtē līdz šim komandas iespēto LBL3 čempionātā?
«Esam aizvadījuši16 spēles, no kurām tikai trijās esam zaudējuši. Komandas spēle ir uzlabojusies, pateicoties darbam treniņos un pirmssezonas fiziskajām nodarbībām. Šajā sezonā daudz vairāk strādājam aizsardzībā, mazāk slinkojam. Arī jaunie spēlētāji ir kļuvuši nobriedušāki. Viņi var iemest, izprot spēli un strādā treniņos.»
 
Kas, tavuprāt, vēl jāuzlabo komandas spēlē, lai jūs izcīnīti medaļas?
«Mums jāpiestrādā pie ātrajām piespēlēm un jāuzlabo spēle pret zonas aizsardzību. Domāju, ka šogad varam cīnīties par pjedestālu.»
 
 
 
Toms Vilks, ilggadējais «Bauskas» komandas saspēles vadītājs par sezonu līdz šim.
 
Nosauc, tavuprāt svarīgākos iemeslus, kāpēc komandai šogad labāki rezultāti kā pērn?
«Ir pienākuši klāt daži labi, ļoti spēcīgi spēlētāji. Tāpat, panākumi meklējami rotācijas iespējās un saliedētībā. Mums maiņā ir labi spēlētāji, kuri uzejot laukumā spēj noturēt vai pat uzlabot pamatsastāva sniegumu. Tāpat, esam kļuvuši saliedētāki, draudzīgāki. Viens ar otru saprotamies labāk gan laukumā, gan ārpus tā.»
 
Kā vērtē komandas iesējas cīnīties par medaļām?
«Par medaļām mums ir jācīnās obligāti, citu variantu nav. Otras grupas piecas komandas ir spēcīgas. Ierasti, principiāls duelis būs ar Iecavas «Dartiju». Esmu pārsteigts par «Jaunpils» un «Vidzemes augstskolas» komandu labo sniegumu. Domāju, ka spēles būs aizraujošas un sīvas.»
 
Jauno spēle apmierina?
«Jā, prieks par jaunajiem. Viņi mums ir maz, bet uz doto brīdi labākie, kādi ir. Anrijs Janševskis un Roberts Cers ir malači. Pateicoties Anrija labajam snieguma spēles beigās, mēs uzvarējām Alūksni. Nikam Dibetam un pārējiem jauniešiem vēl jākļūst drošākiem un arī viņiem spēle aizies.»
 
 
«Bauskas BJSS/SC Mēmele» komandas treneris Juris Ojāru par sezonu līdz šim.
«Zaudējām tikai trīs spēles, no tām divas pagarinājumā. Tas, kā veiksies pret otras grupas piecām spēcīgākajām komandām, lielā mērā būs atkarīgs, vai izdosies spēlētājiem «novākties» uz visām spēlēm, tad rezultāti neizpaliks.»
 
Kas komandas spēlē sezonas laikā ir uzlabojies?
«Esam vairāk koncentrējušies uz spēli aizsardzībā, bet vēl jāuzlabo «ekstra» piespēles. Tas nozīmē, ka spēlētājiem jāiemācās atdot to pēdējo piespēli uz brīvu vietu, nevis mest sarežģītu metienu. Prieks par Tomu Vilku, kurš strādā individuāli un viņa sniegums šogad ir krietni augstākā līmenī, nekā tas bija pērn. Arī Karlovs, Zemītis, protams Simsons ir komandas triecien spēks. Tāpat Kaspars Jakubonis ieskrienas un no viņa vēl gaidu to, ko viņš prot vis labāk – salādēt punktus pretinieku grozā. Arī pārējie, praktiski, jebkurš šogad komandā spēlē ļoti labi un rezultāti ir pateicoties komandas sniegumam, nevis atsevišķiem spēlētājiem. Arī jaunajiem basketbolistiem – Anrijam, Robertam un Nikam var uzticēties.»
 
Pjedestāls šogad būs?
«Domāju, ka tas ir iespējams. Šogad jāmērķē uz pirmo trijnieku, citu variantu nevar būt.»
 
Baušķeniekiem pirmā spēle čempionāta otrajā kārtā būs izbraukumā  pret «SK Ezerzeme/ Rēzekne» basketbolistiem 29.janvārī. Rēzeknieši A grupā palika ceturtie uzvarot 10 no sezonas 17 spēlēm.
 
 
 
 

 

M. Karlovs, T. Vilks un J. Ojāru par līdz šim šosezon paveikto LBL3

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija