Madonā uzvara ar jauniešu sastāvu, vairākiem spēlētājiem traumas.

2014-01-04 13:39

Vakardien, 3.janvārī, pirmajā spēlē šajā jaunajā 2014. gadā laukumā devās Latvijas florbola virslīgas komanda FK”Bauska”, kuri viesos pārspēja „Madona” komandu ar rezultātu 9-7.

Uz spēli baušķenieki devās teju U18 komandas sastāvā. Uz Madonu komandai līdzi nedevās Andis Levītis, kurš turpina veseļoties pēc savainojuma, Ģirts Laugalis, kuram rokas trauma un Pēteris Maziks.

Jau spēles pirmajā trešdaļā, baušķenieki izvirzījās vadībā ar 1-3, vārtus gūstot Pēterim Zeltiņam, Tomam Niedrem un Edgaram Liepam.

Otrās trešdaļas sākumā „Bauska” palielināja pārsvaru līdz četru vārtu starpībai, panākot 1-5. Šāds spēles pavērsiens lika aktivizēties arī „Madona” komandai, kura sāka spēlēt daudz aktīvāk, iespiežot viesus no Bauskas aizsardzībā. Mājiniekiem izdevās pietuvoties līdz rezultātam 4-5, taču divu vārtu pārsvaru atjaunoja Kovaļevskis. Pēc otrās trešdaļas 4-6 par labu FK”Bauska” vienībai.

Pēdējās trešdaļas sākumā „Madona” atkal pietuvojas līdz 5-6, gūstot vārtus vairākumā. Lai arī baušķenieki turpina spēlēt izteikti no aizsardzības, par uzbrukumu netika aizmirsts. Rolands Kovaļevskis iemet vairākumā un mirkli vēlāk precīzs arī Toms Rozentāls, panākot 5-8. Atlikušajā spēles daļā viesi met precīzi divreiz ,uz ko „Bauska” atbild ar vienu precīzu raidījumu Zeltiņa izpildījumā, kuram spēlē trīs vārti, jeb hat-trick.

Kā pastāstīja Ingus Panteļejevs, FK „Bauska” treneris, tad galvenais klupšanas akmens spēlē bija darbības aizsardzībā.

„Sākums labs. Spēle arī beidzās labi. Uzvara un trīs punkti, taču ar pašu spēli apmierināts neesmu. Protams, jāņem vērā, ka uz spēli devāmies teju jauniešu sastāvā, kas arī izskaidro vājo sniegumu aizsardzībā. Individuāli daudz kļūdas, pazaudējam spēlētājus, netiekam līdzi un nopelnam noraidījumus, kuriem nevajadzēja būt. No aizsardzības ļoti vāji iesākām uzbrukumu. Netikām pietiekoši ātri no zonas ārā, kas neļāva izveidot uzbrukumu.”

Uzvara teju ar U18 komandas sastāvu, protams, ar izņēmumiem. Pirmajā spēlē zaudējums ar krietni spēcīgāku sastāvu.

„Pirmajā tikšanās reizē zaudējām, jo nenovērtējām pretinieku. Mana kļūda. Likās, ka uzvarēsim tāpat vien. No kļūdām esam mācījušies un šajā spēlē noteikti bija nepieciešama uzvara. Spēlējām piesardzīgi, no aizsardzības uz pretuzbrukumiem. Izmantojām savas izdevības, tiesa par daudz noraidījumu.”

Spēlē pret Madonu komandas savainoto spēlētāju saraksts palielinājās. Šovakar pret Rubeni. Kāds plāns?

„Nav jau daudz variantu. Spēlēsim no aizsardzības. Pacietīgi, uz pretuzbrukumiem. Traumēti mums ir daudz spēlētāji. Vakardienas spēlē traumu guva Toms Rozentāls, kuram problēmas ar roku. Vai viņš spēlēs, vēl nemāku teikt. Lūpu pamatīgi spēlē pret „Madonu” pāršķēla Reinis Paegle, kura dalība spēlē arī ir uz jautājuma zīmes. Un traumu guva arī Gints Velmunskis, kuram cirkšņa problēmas. Vēl arī Maziks ,iespējams, nespēlēs. Un tad paliek Levītis, kuram joprojām rokas trauma. Andis varētu atgriezties tuvākajās spēlēs. Ģirts arī šovakar nespēlēs traumas dēļ. Pamatīgi robi komandā, daudz traumas. Viegli neies, tas nu skaidrs.”

Labākais spēlētājs spēlē FK „Bauska” rindās- Toms Niedre (attēlā)

Foto E.Gruncka

Rezultativitātes punktus guva-

Pēteris Zeltiņš 3+1

Toms Niedre 1+3

Gints Velmunskis 0+3

Rolands Kovaļevskis 2+0

Edgars Liepa, Toms Rozentāls, Reinis Paegle 1+0

Elvis Holsts 0+1 (atvairīja 42 no 49 pretinieka metieniem)

 

Nākamā spēle jau šovakar, 4.janvārī ,SN „Mēmele” pulksten 18:00. Uzņemsim Rubeni, komandu, kurai pirmajā spēlē šosezon piekāpāmies ar 4-8.

Patreiz FK”Bauska” ieņem 6.vietu tabulā ar 37 punktiem. Tuvākā sekotāja „Rīga” ar 31 punktu. Šī vakara pretinieks „Rubene” ieņem 4.vietu ar 42 punktiem.

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe

Madonā uzvara ar jauniešu sastāvu, vairākiem spēlētājiem traumas.

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija