Bez aizsardzības florbolā uzvar Bauska

2013-04-03 22:55

 

S/N Mēmele šovakar ikvienam bija iespēja vērot florbolu Bauskas jauniešu izpildījumā. Vispirms laukumā devās U14 vecuma grupa, kur savā starpā tikās ‘’Bauskas BJSS” komanda pret ‘’Kurši’’ komandu un pēc šis spēles U18 ‘’Bauskas BJSS’’ pret FK ‘’Rīga’’ U18.

U14 spēle beidzās ar Bauskai nelabvēlīgo 1-2. Vienīgos vārtus mājinieku labā guva Ronalds Bēmanis.

U18 savstarpējā spēlē starp Bauskas un Rīgas komandām valdīja līdzvērtīga spēle. Tikai pašās spēles beigās mājiniekiem izdevās iekrāt trīs vārtu pārsvaru un uzvarēt visā spēlē ar 15-12. Bauskai vairākkārt atrodoties iedzinējos, šovakar nācās bieži atspēlēties, tiesa, arī pēc tam pārņemt vadību. Vārdu sakot spēles kvalitāte nebūt nebija tā augstākā, taču intriga, kurš uzvarēs saglabājās līdz pēdējām minūtēm.

Bauskas BJSS” komandas galvenais treneris Ingus Panteļejevs atdzina, ka komanda aizsardzībā demonstrēja vāju sniegumu. „Spēle bez aizsardzības, tā to var nosaukt. Sametām 15 vārtus, kas norāda, kad ar uzbrukumu viss ir kārtībā, kaut arī tik par vēl vajadzēja iemest. Ielaidām 12 vārtus, kas norāda par caurumiem aizsardzībā.”

Spēle ar augumu, korpusu zēniem nepadevās.

„Es pat gribētu teikt, ka šodien spēle ar augumu nebija vispār. Nav jau tā, ka viņi nezin, kā būtu jāspēlē ar augumu, tikai šodien viņi epizodēs, kur būtu jāizcīna bumbiņa ar augumu, to nedarīja. Viens no iemesliem kāpēc tika zaudēti vārti.”

Vārtsargam sniegums švaks.

„Jāpiekrīt, ka šī dienā vārtsargam nebija tā labākā, bet iespējams, savā ziņa to var norakstīt uz nogurumu. Viņš bija U19 izlases kandidātu nometnē.”

Ne viņš vienīgais.

„Bez vārtsarga bija vēl 5 puiši , kuri pavadīja divas dienas nometnē”

Tie ir kandidāti uz izlasi?

„Tieši tā. No šiem 6 spēlētājiem esmu drošs par 99,9 % ka uz izlasi tiks izsaukts Toms Niedre. Par pārējiem es nemāku teikt, kurus izvēlēsies un vai vispār izvēlēsies.”

Konkurence liela?

„Nu pašlaik ir 30 kandidāti, bet būs vēl pāris klāt, un tad no šiem atkal izvēlēsies. Katrā ziņā visi kandidāti ir spēcīgi, un uz izlasi tiks tikai stiprākais. Esmu informēts no izlases trenera par katru spēlētāji, kā viņiem gāja un kā uz viņiem raugās.”

Bez Niedres pārējie ir U16 grupas spēlētāji, bet ja viņus izsauc uz U19, tas liecina par to, ka ar viņiem rēķināsies nākotnē.

„Tieši tā. Viņus aicina spēlēt uz izlasi, kur ir divus līdz trīs gadus vecāki puiši. Nākotnē ar viņiem noteikti rēķināsies. Vēl ir daudz un smagi jāstrādā, gan pie tehnikas, gan fiziskā, bet domāju, ka tie, kas darīs, tie arī sasniegs augstus rezultātus.”

 

U19 izlases kandidāti no „Bauskas BJSS” komandas.

Reinis Kirilko- vārtsargs

Edgars Liepa- aizsargs

Dinārs Vaitaitis- aizsargs

Toms Niedre- uzbrucējs

Valdis Vāvers- uzbrucējs

Rolands Kovaļevskis- uzbrucējs

 

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe