Mežotnes volejbolisti uzvar Entuziastu 2. līgā

2015-04-30 10:51
foto: riga.evl.lv
 
Rīgas atklātais amatieru čempionāts volejbolā, jeb kā pirmo gadu to dēvē — «Entuziastu volejbola līga» ir amatieriem izveidots turnīrs, kurā par čempioniem 2. līgā aizvadītājā nedēļas nogalē tika kronēti Bauskas novada Mežotnes pagasta komanda.
 
«Entuziastu volejbola līga» ir spēcīgākā amatieru līga Latvijā, kura sastāv no 1. un 2. līgas. Lieliskus rezultātus savā trešajā sezonā čempionātā sasniegusi Mežotnes pagasta vienība, kura kļuva par uzvarētājiem 2. līgā un ieguva tiesības startēt 1. līgas sacensībās nākamajā sezonā.
 
Kopumā 2. līgā piedalījās 18 komandas, kuras tika sadalītas divās apakšgrupās. Katras grupas četras spēcīgākās vienības turpināja cīņu par medaļām, bet atlikušās dalībnieces sacentās «Cerību kausā» sadalot vietas no 9.-19. pozīcijai.
 
«Mežotne» un «Rundāle» tika izlozētas A. grupā. Savstarpējajā mačā ar 3:0 pārāki bija mežotnieši. Kopumā Bauskas novada komanda astoņās grupu spēlēs izcīnīja 7 uzvaras, piecās no tām nezaudējot ne seta, triumfējot ar rezultātu 3:0, bet vienīgais zaudējums ar 1:3 piedzīvots pret grupu uzvarētājiem — Ķekavas novada volejbolistiem. Mežotnes komanda ar 20 punktiem ierindojās otrajā vietā grupā, par punkta tiesu atpaliekot no ķekavniekiem,
 
Otrā posma spēlēs Mežotnes komandai pretī stājās B. grupas četras spēcīgākās komandas. Pret šīm vienībām gūti tikai panākumi. Vispirms ar 3:0 tika sasita grupas līdervienība «Ķeguma novads», kam sekoja trīs panākumi ar 3:1 pret «BPS Trans», «Eleja» un «Predatori.»
 
Izslēgšanas spēles mežotniešiem sākās ar vieglu — 3:0 uzvaru 1/8 finālā pret «Cerību kausa» turnīra uzvarētājiem «Tornado» komandu. Ceturtdaļfinālā pretējā tīkla pusē stājās, jau iepriekš uzvarētie, vienības «Predators» volejbolisti. Arī šajā cīņā Mežotnes komandas spēlētāji bija pārāki ar 3:0.
 
Trillera cienīgs izvērtās pusfināla mačs, kurā Bauskas novada komanda tikās ar Ķeguma novada pārstāvjiem. Vadībā ar 2:0 izvirzījās pirmie, taču pretinieki nedomāja padoties un panāca 2:2. Izšķirošajā setā vienības «Mežotne» volejbolisti nospēlēja aukstasinīgāk un izrāva uzvaru izšķirošajā setā ar 16:14, bet visā spēlē triumfēja ar 3:2.
 
Finālā gaidīta intriga izpalika. Pārliecinošu un pat graujošu uzvaru, ar 3:0 (25:12,25:20,25:12) pār «MAPEI/MVS» komandu izcīnīja vienības «Mežotne» volejbolisti, kuri kļuva par «Entuziastu līgas» čempioniem otrajā līgā.
 
Guntars Mašinskis, komandas «Mežotne» treneris un kapteinis ir gandarīts par sasniegto. «Astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā zinājām, ka uzvarēsim. Tā tam bija jānotiek un tā tas arī notika. Īstais fināls bija pusfinālā, kad tikāmies ar Ķeguma novada komandu. Līdz šim čempionātā tik līdzvērtīga un saspringta cīņa nebija piedzīvota. Fantastisks mačs, kurā spēles beigās pratām nokoncentrēties un izraut uzvaru,» tā G. Mašinskis. Viņš uzteic savus komandas biedrus. «Neviens sevi nežēloja. Mūs piemeklēja traumas, bet pat ar tām daži komandas biedri spēlēja. Milzīga pašatdeve un vēlme uzvarēt mūs dzina uz priekšu,» stāsta komandas treneris un kapteinis. Viņš par nākamo sezonu runā piesardzīgi. «Mērķis bija cīnīties par katru uzvaru. Tas mums izdevās, bet priekšā sagaida smaga jo smaga sezona 1. līgā. Tur spēlē labākie amatieri. Laiks vēl ir pietiekoši. Trenēsimies, gatavosimies un mēģināsim rādīt to labāko sniegumu,» par nākamo sezonu izsakās G. Mašinskis.
 
Šogad, 2014./2015. gada sezonā pirmajā līgā startēja arī Bauskas novada Vecsaules pagasta komanda, kurai gan diez ko labi neveicās un ieņemta vien 12. vieta 14 komandu konkurencē.
 
 
Komandas «Mežotne» sastāvā spēlēja — Romāns Grīslītis, Raimonds Ušvils, Raimonds Ziediņš, Gunārs Šteinhards, Agris Šults, Didzis Rumba, Jānis Jirgensons, Valērijs Makarovs, Artūrs Zaķis, Aivis Āns, Guntis Mašinskis, Ruslans Kurašēvics, Atis Petrušēvics, Uģis Dombrovskis, Raitis Zukulis, Igors Šersts.

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe
 
 

Mežotnes volejbolisti uzvar Entuziastu 2. līgā

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija