N.Grunckis: «Izlasi vadīšu līdz pasaules čempionāta beigām.»

2016-02-18 02:16
 
Latvijas Florbola savienības (LFS) valdes sēdē 17.februārī apstiprināta baušķenieka Normunda Gruncka atgriešanās Latvijas vīriešu florbola izlases galvenā trenera amatā.
 
Normunds valsts izlasi ir vadījis jau iepriekš. Viņa, kā galvenā izlases trenera debijā, 2004.gadā Latvija ierindojās 6.vietā, bet jau nākamajos čempionātos 2006. un 2008. gadā tika uzrādīts līdz šim visu laiku labākais rezultāts, kurš pēdējos divos čempionātos ir atkārtots – 5. vieta pasaulē. 
 
Šogad čempionāts ir īpaši nozīmīgs, jo pasaules spēcīgākās komandas savā starpā sacentīsies Rīgā, Arēnā Rīga no 3. līdz 11. decembrim.
 
 
Normunds Grunckis pastāstīja par atgriešanos pie izlases stūres un turpmākajiem plāniem
 
Kā Jūs atgriezāties pie Latvijas izlases galvenā trenera amata?
«No Latvijas florbola federācijas vadības saņēmu uzaicinājumu izteikt savas domas un rīcības plānu gadījumā, ja kļūtu par izlases treneri. Dalījos savās idejās un plānos, izteicu vēlmi ar kādiem speciālistiem gribu sadarboties. Acīmredzot valdei manas idejas likās saistošas un es saņēmu pozitīvu atbalstu balsošanā.»
 
Kas notiks tālāk?
«Aprīlī būs izlases kandidātu sasaukums, kurā piedalīsies 40 florbolisti. Ar izlases treneru korpusu izvēlēsimies labākos. Pirms tam tikšos ar «Elvi» florbola līgas komandu treneriem, apmeklēšu izslēgšanas spēles, lai izvērtētu piemērotākos kandidātus.»
 
Kāds ir Jūsu sagatavošanās posma plāns?
«Gatavojoties Pasaules čempionātam izlase aizvadīs vairākus sasaukumus, tiksies treniņu nometnēs, pildīs fiziskās sagatavotības plānus un aizvadīs pārbaudes spēles ar citu valstu un kādu no vietējām komandām.»
 
Kāpēc izvēlējāties tieši šos asistentus?
«Andris Pīlups ir zinošs treneris. Mums ir līdzīgs skatījums uz florbolu un izlases modeli. Zviedrs ir strādājis ar pasaules spēcīgākās līgas florbolistiem un dara to vēl aiz vien. Mums ir nepieciešams viņa redzējums no malas, lai saprastu vai izlases darbošanās virziens ir progresīvs.»
 
Uz cik ilgu laiku noslēgta vienošanās par izlases galvenā trenera amatu?
«Izlasi vadīšu līdz pasaules čempionāta beigām. Man ir pamatdarbs un es strādāju Bauskas Bērnu un jaunatnes sporta skolā par florbola treneri. Lai ilgtermiņā vadītu izlasi būtu jāapvieno visas nodarbes. Uz gadu tas ir iespējams, bet lielākā laika posmā nē.»
 
 
Normunds Grunckis no 2005.gada līdz 2011.vadīja Cēsu komandu «Lekrings» ar kuru izdevās izcīnīt čempiona titulu Latvijas čempionātā. Pirms tam viņš vadīja «Bauskas Klēts» komandu.
 
Viņa asistents Andris Pīlups vadījis Latvijas florbola čempionāta komandu «Lauku Avīze» un «RTU/Inspecta» kā arī vienu gadu smēlās pieredzi Šveicē.
 
Zviedru speciālists Mikaels Hils pasaules spēcīgākajā Zviedrijas florbola elites līgā strādā 11 gadus, bet florbolā kopumā darbojas jau 30 gadus. 
 
 
 
 
 

N.Grunckis: Izlasi vadīšu līdz pasaules čempionāta beigām

flors

fans | 2016-02-28

Vēlam veiksmi,lai iecerētais izdodas....

Jauna diskusija