N. Grunckis: «Komanda turpinās spēlēt virslīgā arī nākamgad, iespējams, meklēsim cilvēkus arī no blakus novadiem.»

2018-02-21 17:08
 
Florbola komanda «Bauska» noslēgusi savu 25.Latvijas florbola vīriešu virslīgas čempionāta sezonu.

Kadru maiņa, traumas, spēles disciplīnas neievērošana, vāja momentu realizācija un citi apstākļi kalpoja par iemeslu, kāpēc komanda ceturto gadu pēc kārtas netika izslēgšanas spēļu turnīrā.

Komanda jaunās sezonas sākumā piedzīvoja pārbūvi. No pagājušās sezonas vienībā vairs nespēlēja vairāki florbolisti. Sezonas pirmajā spēlē traumas dēļ nepalīdzēja līderi Toms Niedre un Ģirts Laugalis, bet diskvalifikāciju vēl no iepriekšējās sezonas izciena aizsardzības balsts Nikita Maksurovs. Tiesa , šo sportistu iztrūkums netraucēja Bauskas komandai uzsākt pārsteidzoši labu sezonas ievadu – negaidīts panākums Valmierā, bet kopumā pirmajās piecās spēlēs Bauskas komandai četri panākumi. Zināšanai – pirmajās piecās spēlēs iekrātie 12 punkti bija tikai par punktu mazāk cik komanda iespēja visā pagājušajā sezonā 22 cīņās.

Turpinājumā florbolistiem tik spoži vairs neklājās – sekoja piecu zaudējumu sērija, kuru gan izdevās pārtraukt fantastiskā veidā. Savu skatītāju priekšā spēles pagarinājumā pārspēti pašreizējie valsts čempioni, pēc kā sekoja vēl uzvarēta spēle pret liepājniekiem. Bet tad, atkal kritums – četru zaudējumu sērija, kuru izdevās pārtraukt ar panākumu pret «Talsiem». Tiesa, sekoja nākamā melnā strīpa un arī četru zaudētu spēļu izteiksmē. Par prieku sev un skatītājiem, turnīra pēdējā cīņa noslēdzās pozitīvi – 17.februārī savu skatītāju priekšā pārspēti Igaunijas čempioni «EMU SK» florbolisti. Tādējādi «Bauska» ar 25 punktiem turnīrā finišējas pirmspēdējā, 11 vietā, par pieciem punktiem atpaliekot no vietas izslēgšanas spēlēs.

Sezonas laikā Bauskas komanda atņēma punktus spēcīgai «Valmierai» un «Ulbrokai». Cīnījās kā līdzīgs ar līdzīgu pret titulēto Cēsu «Lekrings», kad baušķenieki savu skatītāju priekša atspēlējās no 3:6 un beigās cēsniekiem piekāpās tikai pagarinājumā. Nervus «Bauska» pakutināja arī neapturamajiem «Lielvārde/Fat Pipe» florbolistiem, kuri uzvaru izrāva tikai spēles izskaņā. Protams neizpalika sāpīgie zaudējumi ar viena punkta starpību līdzvērtīgās cīņās, kurās «Bauskas» florbolistus pievīla realizācija vai iegāza paša kļūdas aizsardzībā un muļķīgi noraidījumi.
Tiesa, sezonas zemāko punktu baušķenieki sasniedz spēlē pret debitantiem «Ogres Vilki» ļaujot ogrēniešiem uzvarēt pagarinājumā un izcīnīt pirmo un līdz šim vienīgo uzvaru virslīgā 22 spēlēs.

Bauskas klubu pamatā iegāza spēles nedisciplinētība – ar 282 soda minūtēm baušķenieki bija absolūtie līderi šajā rādītāja. Tuvākiem sekotājiem no Ķekavas 231 minūte, bet pieklājīgākai komandai čempionātā SK «Pārgauja» tikai 115 soda minūtes. Turnīra laikā Bauskas florbolisti guva 131 vārtus, bet ielaida 162 un sezonu noslēdza ar negatīvu vārtu attiecību -31. «Bauskai» arī vājākais mazākums līgā- ielaisti 36 vārti mazākumā, kamēr «Pārgauja» ielaida tikai 15. Tiesa, Bauskas komanda lieliski spēlēja vairākumā – gūti 36 vārti, kas ir līgas labākais rādītājs, bet sliktāk veicās «Pārgaujai» – tikai 14 vārtu guvumi.

Pirms sezonas komandas galvenais treneris Normunds Grunckis sacīja, ka sezonas galvenais uzdevums ir iespēlēt jaunos censoņus virslīgā. Ar jaunajiem censoņiem treneris domāja vīrus, kuri komandai pievienojās no 2.līgas vienības SC «Mēmele»/Code» un debitēja virslīgā. Debitants, codietis Justs Baltmanis sezonu noslēdza kā sestais rezultatīvākais komandā, bet tūlīt aiz viņa sekoja ceraukstietis Artūrs Dulbe. Ar traumām sezonas vidū cīnījās debitanti Vitālijs Ivanovs un Gatis Pelēķis, kas liedz piedalīties daudzās spēlēs. Komandā pēc gada pārtraukuma atkal spēlēja Uģis Ritvars Jirgensons un Toms Rozentāls. Tāpat, atgriešanās diviem leģionāriem – Valdis Vāvers atgriežoties no Nīderlandes uzspēlēja sešus mačus, bet Dinārs Vaitaitis pārnāca no «Ķekavas» un nospēlēja astoņas spēles. Darba dēļ sezonas pirmās sešas spēles komandai nevarēja palīdzēt ilggadējais snaiperis un, iespējams, spēcīgākā metiena īpašnieks turnīrā Pēteris Zeltiņš. Sezonas pirmajā spēlē notraumējās Zigmārs Liepa, kurš laukumā tā arī neatgriezās, bet sezonas vidū tikpat nopietnu traumu guva Gints Velmunskis, kuram arī sezona bija galā.

Komandas rezultatīvākais spēlētājs ir Toms Niedre. Viņš visa turnīra labāko snaipera sarakstā ir trešajā pozīcijā ar 29 vārtiem un tikpat rezultatīvām piespēlēm, jeb 58 punktiem. Pēteris Zeltiņš iespēja 25+13, bet Ģirts Laugalis sakrāja 13+18.


Florbola komandas «Bauska» galvenais treneris Normunds Grunckis:


- Pietrūka daži punkti, lai atrastos starp labākajām astoņām komandām, kas nozīmētu sezonas turpinājumu. Iespējas mums tur atrasties bija, bet diemžēl atsevišķās spēlēs, kurās bija visas iespējas izcīnīt punktus, mēs to neizdarījām. Nevarētu arī teikt, ka sezona nav izdevusies kaut tā iemesla dēļ, ja salīdzinām šo gadu ar pagājušo. Tāpat, esam nokomplektējuši komandu, kurā dažiem spēlētājiem jaunā sezona bija debija Latvijas florbola spēcīgākajā līgā.

- Viens no sezonas klupšanas akmeņiem bija nevajadzīgais noraidījumi, kuri iegūti runājot ar tiesnešiem vai darot darbības, kuras neattiecas uz spēli. Noraidījumi nozīmē ne tikai zaudētus vārtus, bet tie arī ietekmē turpmāko cīņas gaitu, jo tiek patērēta enerģija, kura pēc tam pietrūkst, kad jāspēlē vienādos sastāvos spēles beigās. Tiesa, jau sezonas noslēgumā spēle mazākumā uzlabojās. Priecē komandas uzrādītie rezultāti, spēlējot vairākumā. Vārtus guvām, pateicoties iestrādātām darbībām treniņos.

- Nākamgad komanda spēlēs Elvi florbola līgā. Plāns ir piesaistīt jauniešus, kuri ir gatavi konkurēt komandā, lai tiktu sastāvā. Tāpat, lai vēl vairāk palielinātu iekšējo konkurenci, iespējams, domāsim par spēlētāju piesaisti no citiem novadiem.

 

N. Grunckis: «Komanda turpinās spēlēt virslīgā arī nākamgad, iespējams, meklēsim cilvēkus arī no blakus novadiem.»

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija