Nakts turnīra finālā Ceraukste pendelēs uzvar Bausku + video

2016-01-25 15:44

Valles nakts telpu futbola turnīra uzvarētāji- «Ceraukste.»

No kreisās: «Bauska», «Ceraukste» un «Mārupes frīstails.»

foto un video: Beāte Kima

 

Piektajā Vecumnieku novada Valles pagasta nakts telpu futbola turnīrā piedalījās rekordliels komandu skaits no Vecumnieku, Bauskas, Iecavas, Jelgavas, Mārupes novadiem un Rīgas. Šogad nakts turnīrā rekordliels komandu skaits – 13.
 
Šogad sacensības sākās sestdien, 23. janvārī sešos vakarā, bet fināla spēle beidzās īsi pēc četriem no rīta. Tāpat kā pērn, arī šogad labāko trijniekā divas Bauskas novada komandas – «Bausku» no čempiona troņa gāza «Ceraukste», bet trešie – «Mārupes frīstails» no Mārupes, kuri spēlē par trešo vietu ar 3:2 uzveica pērnā gada otrās vietas ieguvējus «FK Partizāns» no Rīgas. Kā izteicās vairāki spēlētāji, nakts turnīrs ir pārbaudījums kā miesai tā prātam. «Ierasti, es jau 11 vakarā dodos gulēt. Sacensību dienā cēlos 7 no rīta. Kamēr nokļūšu mājās, nebūšu gulējis aptuveni 24 stundas, piedavām, pāris no tām būšu sportojis. Ķermenis patlaban nesaprot, kas notiek, bet mentāli jūtos labi, vien’ žāvājos bieži,» tā ap 2 naktī  sacensību naktī sacīja «Ceraukstes» komandas spēlētājs Armands Gailis.
 
Komandas tika sadalītas četrās grupās, no kurām A grupā bija četras, bet pārējās trijās pa trim komandām. Visu grupu uzvarētāji automātiski iekļuva ceturtdaļfinālā, kamēr pārējo grupu otrās un trešās vietas īpašnieki sacentās 1/8.
 
A grupā komandu «Valle» pārstāvējā virāki baušķenieki  – Bauskas jauno futbolistu treneris un sacensību organizators Arturs Kupčiuns, Mārtiņš Bukšs, kurš spēlē Ķekavas FK «Auda» komandā, Latvijas sieviešu futbola izlases spēlētāja Elīza Spruntule, kura sacensībās ieradās tikpatkā pa taisno no lidmšīnas. Viņa vairākas dienas izlases satstāvā pavadīja Maltā. Tāpat valliešu rindās bija jaunais Bauskas futbola talants – Ritvars Briedis.
 
Abās B grupas spēlēs uzvarēja «Ceraukste», kura šogad spēlēja izteiktu aizsardzības futbolu, cenšoties noķert pretiniekus pretuzbrukumos.
 
D grupā, nedodot pretiniekiem nekādas cerības, triumfēja «Bauska.»
 
Skatītāji, futbolisti un organizatori visi kā viens atzina – šogad čempionātā piedalās specīgākas komandas kā pērn. Dalībnieku teikto apstiptina 1/8 fināla rezultāti – lai noteiktu uzvarētājus, trijās no četrām spēlēm bija nepieciešami soda sitieni, turklāt visas šīs spēles noslēdzās ar rezultātu – 1:1.
 
1/4finālā tikai divās no četrām spēlēm uzvaras nāca viegli un abas no tām guva Bauskas novada komandas.  «Ceraukste» ar 3:0 pārspēja «Sesavu», bet «Bauska» ar 5:0 izrēķinājās ar «3SM.»
 
Šogad viena no pusfināla spēlēm bija pērnā gada fināls. «Bauska», lai iekļūtu finālā nežēloja nevienu un arī pusfinālā viņiem panākums ar 5:0 pret «partizāniem.» Ceraukstieši pret «Mārupes frīstails» futbolistiem jau pašā spēles sākumā izvirzījās vadībā ar 1:0. Turpinot spēlēt aizsardzības futbolu, viņi iegūto pārsvaru noturēja līdz spēles beigām nodrošinot vietu finālā.
 
Spēlē par bronzu  «Partizāns» ar 3:4 piekāpās «Mārupes frīstails» komandai.
 
Finālā tikās divas Bauskas novada komandas – «Bauska» un «Ceraukste». Ceraukstieši jau no paša spēles sākuma iesēdās aizsardzībā un vārtus centās gūt tikai uz pretuzbrukumiem, kas viņiem arī izdevās. Apmēram spēles vidū ceraukstieši izvirzījās vadībā.  Minimālo pārsvaru viņiem izdevās nosargāt līdz spēlēt bija atlicis vien’ 30 sekundes. Vārtus baušķenieki guva pēc acīmredzama noteikuma pārkāpuma, taču tiesneši tam nevērsa vērību.
 
Pēcspēles soda sitienus uzsāka ceraukstieši. Ansis Pavilons savu iespēju nespēja izmantot, ar ko baušķenieks Raivis Miļūns atbildēja ar spēcīgu sitienu zem augšējā vārtu pārlikņa. Artūrs Zomerovskis no «Ceraukstes»  atbildēja tikpat skaisti, un trieca bumbu vārtu devītniekā. «Bauakas» otro soda sitienu izpildīja Ingus Šekavs, kurš trāpot pa vārtu augšējo pārlinki vārtus gūt nespēja. Trešo sitienu ceraukstiešu labā veica pats komandas vārtsargs – Āris Paužolis. Viņs nekļūdījās un trieca bumbu vārtos. «Būt vai nebūt» sitienu baušķeniekiem veica Sindijs Smalkais. Viņš bumbu raidīja garām vārtiem un līdz ar to pēcspēles soda sitienos ar 2:1, tā pat arī spēlē uzvaru svinēja «Ceraukste» kļūstot par Valles pagasta nakts turnīra uzvarētājiem.
 
Sacensību organizators Arturs Kupčiuns par turnīra norisi ir ganderīts. «Prieks par kuplo dalībnieku skaitu. Pieteikušās bija vēl divas komandas, kuras neieradās. Padzirdot, ko runā spēlētāji, nākamgad komandu skaits varētu palielināties, tāpēc domāju, ka būs vienību limits – ne vairāk kā 16 komandas. Vienības ir spēcīgas. Pirmais četrineiks nav nekāds pārsteigums un uzskatu, ka kopumā par medaļām varēja cīnīties apmēram sešas komandas,» sacensību norisi komentē A. Kupčiuns.
 
 
 
 

 

Nakts turnīra finālā Ceraukste pendelēs uzvar Bausku + video

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija