Nedēļas nogalē Ceraukste aizvada divas spēles Jelgavā

2014-02-04 18:41

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavas pilsētas atklātajā telpu futbola čempionātā komanda „SC Mēmele/ Ceraukste” aizvadīja divas spēles. Vispirms 1.februārī ceraukstiešiem laukumā pretī stājās komanda „FK 87”, kuri zaudējuma rūgtumu nebija izjutuši aizvadītajās četrās spēlēs. Diemžēl ,arī ceraukstieši nespēja pretiniekus nobremzēt un tika zaudēta spēle ar 1-3. Uzvarēt „Ceraukstei” gan izdevās. Ar rezultātu 3-1 tika uzvarēta komanda „FK Fora” ,sagādājot pretiniekiem piekto zaudējumu turnīrā pēc kārtas.

„FK 87” komanda jau no spēles sākuma parādīja to, ka „Cerauksti” gaida grūta spēle, izveidojot īsā laika posmā bīstamus uzbrukumus uz Āra Paužola sargātajiem vārtiem. Šajā vakarā Āris demonstrēja pašaizliedzīgu spēli vārtos, vairākkārt atvairot pretinieka sitienus no distances un vārtu priekšas. Spiediens uz ceraukstiešu vārtiem bija liels. „FK 87” futbolistu ātrā saspēle sagādāja problēmas „Ceraukstes” aizsardzībai. Ceraukstieši atbildēja ar retiem pretuzbrukumiem. Spiediens pārtop vārtos ,un pēc puslaika ar spēcīgu tālsitienu tiek panākts 0:1 „FK 87”labā.

Otrajā puslaikā spēle lielākoties tāda pati kā pirmajā. „FK 87” turpina kontrolēt vairāk bumbu, bīstami uzbrūkot un izkombinējot uzbrukumus, kurus visiem spēkiem cenšas neitralizēt „Ceraukstes” aizsardzība un vārtsargs. Vienā no epizodēm „Ceraukstei” izdevās noķer pretinieku uz pretuzbrukumu, taču noslēgumā pārķerta bumba un jau pretuzbrukums uz ceraukstiešu vārtiem. Šajā epizodē Āris nav glābējs un 0-2. Pēc zaudētajiem otrajiem vārtiem „Ceraukste” sāka uzbrukt drošāk, apdraudot pretinieka vārtus biežāk, kā tas bija pirms tam. Vārtus gūt traucē pretinieka vārtsarga meistarība, kurš ,tieši kā Āris, demonstrēja lieliskas vārtsarga dotības laukumā. Lai arī „Ceraukste” spēlēja pārliecinošāk un izveidoja vārtu gūšanas iespējas, tās tomēr netika izmantotas un ,kā par sodu, tika ielaisti trešie vārti. Līdz spēles beigām aptuveni četras minūtes, kad tomēr „Ceraukstes” pūliņi gūt vārtus vainagojas panākumiem. Komandas vienīgos vārtus gūst Marks Kuncevičs ,panākot 1-3. Spēles pēdējās, aptuveni, 10 sekundēs Āris Paužolis notverto bumbu pats ievada spēlē. Apspēlējot pretinieku ,seko piespēle Rihardam Dervinam, kurš nekavējoties to atspēlē atpakaļ Ārim. Tajā brīdī ,noķerot vārtsargu uz pretkustību, Ārim bija iespēja raidīt bumbu tukšos vārtos. Diemžēl, pietrūka nieka divas sekundes, lai Āris noslēgtu šo epizodi ar vārtu guvumu, jo spēles laiks bija iztecējis, kā rezultātā 1-3 zaudējums pret „FK 87”.

Laukumā šajā spēlē „Ceraukste” rindās devās- Marks Kuncevičs, Rihards Dervins, Artūrs Zomerovskis, Artūrs Dulbe, Roberts Kovaļevskis, Normunds Grunckis, Nauris Jātnieks, Elvijs Vīlips un Āris Paužolis.

 

Nedēļas nogales otrajā spēlē pretiniekos komanda, kurai sevišķi labi nav gājis līdz šim. Aizvadītajās spēlēs piedzīvoti vien zaudējumi un arī „Ceraukste” lūkoja šo neveiksmju sēriju turpināt. Tas arī tika izdarīts, un „Ceraukstei” uzvara ar rezultātu 3-1. Jau no sākuma ceraukstieši vairāk kontrolē un pietur bumbu, saspēlējoties kā savā, tā pretinieka laukuma daļā ,veidojot uzbrukumu. Šajā spēlē lielākoties komandai slikts sniegums momentu realizācijā. Teju katrs spēlētājs, uz šo spēli tie bija seši, pa reizei neizmantoja lielisku iespēju no labas pozīcijas gūt vārtus. Īsais rezervistu soliņš neradīja komandā šaubas par uzvaru. Pamazām uzbrukumi kļuva daudz asāki un ātrāki, kā rezultātā pretinieks nespēdams tik līdzi, bieži bija spiests raidīt bumbu tālāk no savas laukuma puses, pat nedomājot par uzbrukumu. Tas gan nenozīmē, ka ”Ceraukstes” komandas vārtsargs bija gluži bez darba. Arī „FK Flora”, lai arī ne tik bieži, bet, kad uzbruka, darīja to bīstami un precīzi. Ceraukstes aizsardzība stabila un vārtos, ierasti lielisks Āris. Kad pāris labas iespējas tika izšķērdētas, vārti tiek gūti! Marks Kuncevičs no Normunda Gruncka lieliskas piespēles spēcīgi triec bumbu pretinieka vārtos, izvirzot vadībā ceraukstiešus ar 1-0, kā arī beidzas pirmais puslaiks.

Spēles otrajā puslaikā „FK Flora” spēlētāji manāmi zaudēja spēkus, ko izmantoja „Ceraukste.” Saspēlējoties pretinieka laukuma pusē, otro rezultatīvo piespēli šovakar izdarīja Normunds Grunckis, kurš starp diviem pretinieka spēlētājiem atrada vietu, lai bumbu saņemtu Artūrs Dulbe, kurš tālāk raidīja bumbu vārtu tālajā apakšējā stūrī ,panākot 2-0. Turpinājumā jau bīstami uzbrūk „FK Flora” futbolisti, kuriem ātri izdodas vienus vārtus atgūt. Pēc zaudētajiem vārtiem ceraukstieši vairāk koncentrējās uz aizsardzību. Neļaujot pretiniekiem izveidot neko dižu uzbrukumā, Ceraukste atkal pārņēma spēles grožus savās rokās, pārliecinoši kontrolējot spēles beigu daļu, kurā izdodas gūt vārtus. Rihards Dervins pēc saspēles ar aizsargiem izdaru spēcīgu piespēli uz otrajā malā esošo Marku, kurš, gūstot otros vārtus spēlē, nodrošina „Ceraukstei” uzvaru ar rezultātu 3-1.

 

Šajā spēlē „Ceraukstes” komandā laukumā devās- Āris Paužolis, Normunds Grunckis, Marks Kuncevičs, Artūrs Dulbe, Rihards Dervins un Vadims Safoņenkovs.

 

Patreiz komanda „SC Mēmele/ Ceraukste” ieņem 4.vietu B grupā 9 komandu konkurencē ar izcīnītajiem 7 punktiem. 

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe

Nedēļas nogalē Ceraukste aizvada divas spēles Jelgavā

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija