Nedienas ar kurzemniekiem turpinās, vāja spēles izskaņa liedz uzvarēt

2017-11-20 12:44
Otro zaudējumu pēc kārtas, bet trešo sezonā, svētdien, 19.novembrī savās mājās piedzīvoja Latvijas florbola 2.līgas komanda SC «Mēmele»/Code».
 

Foto – Andis Beķeris
SC «Mēmele»/Code» komandas spēlētāji pēc vārtu guvuma


Bauskas novada komanda spēles trešajā periodā ielaida deviņus vārtus un ar rezultātu 8:13 piekāpās «Leģions/Grobiņas novads» florbolistiem.

Šajā sezonā SC «Mēmele»/Code» zaudējusi trīs spēlēs un visas tikai divām Kurzemes komandām. Čempionāta pirmajā spēlē Grobiņā zemgalieši zaudēja ar 7:6, bet 12.novembrī zaudējums pret Liepājas «Kurši 2» komandu. Zīmīgi, ka arī pret «Kuršiem» spēle notika Grobiņā. Trešā neveiksme jau pieminētā 19.novembra cīņa.

Codē mājiniekiem diskvalifikācijas dēļ palīdzēt nevarēja aizsardzības balsts un viens no komandas līderiem Emīls Dzenis. Viņš spēli vēroja no tribīnēm. Tiesa, nedienas ar sarkanajām kartiņām komandai pēc Emīla diskvalifikācijas nebeidzās. Vienā no spēles epizodēm nesavaldījās Bauskas novada komandas spēlētājs Toms Mengots, kurš par atklātu sitienu ar kulaku tika noraidīts no laukuma ar spēles sodu 3. Tas nozīmē, ka spēlētājam būs jāmaksā naudas sods vismaz 100 eiro apmērā un jāizlaiž divas līdz piecas spēles.

SC «Mēmele»/Code» un «Leģions/Grobiņas novads» komandas ir starp grupas līderiem. Šo faktu vienību spēlētāji apliecināja arī laukumā, kad pirmajā periodā mājinieki izvirzījās vadībā ar 2:0, bet viesi pus minūtes laikā rezultātu izlīdzināja, bet pirmais periods noslēdzās ar mājiniekiem labvēlīgo 3:2.

Otrajā periodā viesi ātri ieguva vadību, kad precīzs metiens pretiniekiem padevās vienādos sastāvos un vairākumā. Ar precīzu metienu vairākumā atbildēja vēl nenoraidītais Toms Mengots un pirms pēdējām 20 minūtēm rezultāts 4:4.

Trešajā periodā abas komandas kopā guva 13 vārtus. Vispirms viesi izvirzījās vadībā ar 5:8. Pēc astotās ielaistās bumbiņas, vietu vārtus vēlējās atstāts Bauskas komandas vārtsargs Gatis Ivanāns, kuru nomainīt jau bija gatavs Kārlis Grosbārds, tomēr galvenais treneris Ingus Panteļejevs šādu maiņu neatļāva. Pēc šīs situācijas mājinieki īsā laikā pietuvojās līdz minimumam - 8:9. Tiesa, spēles galotnē prasmīgāk spēlēja viesi, kuri nepilnas minūtes laikā guva trīs vārtus, bet visā spēlē kurzemniekiem panākums ar 8:13. Jau pēc 12.precīzā pretinieka metiena vārtos tomēr stājās Kārlis Grosbārds, kurš atvairīja trīs no pretinieku četriem metieniem, kamēr Gatis Ivanāns atvairīja 25 no pretinieku 37 metieniem.

SC «Mēmele»/Code» komandā rezultatīvākie, kā jau ierasts, arī šoreiz bija Aivis Barkovskis un Ingus Panteļejevs. Pirmais guva četrus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli (4+1), kamēr spēlējošais treneris atzīmējās ar 2+3. Aivim arī labākā spēlētāja balva komandā. Vēl ar 1+1 izcēlās Pēteris Maziks, bet divas rezultatīvas piespēles atdeva Ainars Rumpans. Vienus vārtus iemeta Toms Mengots, bet Oskars Švāgers reizi rezultatīvi asistēja.


SC «Mēmele/Code» komandas treneris Ingus Panteļejevs pēc spēles:

- Komandai ir jādomā kā uzlabot spēle aizsardzībā. Tāpat, spēlētājiem cītīgāk jāapmeklē treniņi un jānolaižas no mākoņiem.

- Šobrīd lielākais klupšanas akmens ir spēle aizsardzībā. Cik pirmā maiņa iemet vārtus, tikpat daudz salaižam pretī. Netiek bloķēti metieni un ļoti daudz kļūdas aizsardzībā ir tieši pozīcijas izvēlē. Pēc veiksmīgā sezonas sākuma, spēlētāji lidinās pa mākoņiem. Jānolaižas atpakaļ uz zemes. Tāpat, treniņu apmeklējums nav iepriecinoš. Ja komanda netrenēsies, tad arī nekas nemainīsies.»
 
SC «Mēmele»/Code» 2.līgas čempionāta Rietumu grupā ieņem komfortablu trešo vietu ar 18 punktiem. Ceturtajā vietā ir «Vārme» ar 11 punktiem, bet grupas līderu godā ar 20 punktiem ir FK «Tērvete», bet otrie arī ar 20 punktiem ir «Leģions/Grobiņas novads» vienība.

Nākamā spēle SC «Mēmele»/Code» spēlētājiem 26.novembrī izbraukumā pret FK «Tērvete.»
 

Nedienas ar kurzemniekiem turpinās, vāja spēles izskaņa liedz uzvarēt

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija