Neizteiksmīgā spēlē Bauska cieš zaudējumu pret Madonu

24/11/2013 17:42

Šovakar, 24.novembrī, Bauskā notika Latvijas florbola virslīgas spēle, kurā viesus no Madonas uzņēma vietējā „Bauska” vienība. Samērā haotiskā un neizteiksmīgā spēlē labāk savas iespējas realizēja FK „Madona” komanda, kura apspēlēja baušķeniekus ar rezultātu 6-12.

Ļoti ātri spēles sākumā vadībā izvirzās baušķenieki, kad precīzs Rolands Kovaļevskis, taču viesi ātri atgūstas un panāk jau 1-2. Ģirts Laugalis panāk līdzsvaru, taču viesiem atkal izdodas pārņemt vadību, šoreiz 2-4. Pirmos vārtus virslīgā gūst Ņikita Maksurovs samazinot starpību līdz minimumam, taču viesiem perioda beigās izdodas atjaunot divu vārtu pārsvaru. Pēc pirmās trešdaļas 3-5 par labu „Madona” komandai.

Otro puslaiku Bauskas vārtos iesāk Reinis Kirilko, taču arī tas īsti nelīdzēja, lai uzlabotos komandas sniegums. Vārtus izdodas gūt Tomam Niedrem, taču perioda turpinājumā madonieši gūst 4 vārtus un pēc perioda rezultāts 4-9. Piecu minūšu sodu šajā periodā nopelnīja Gints Velmuskis, kura laikā izdodas iemest divus vārtus FK”Madona” florbolistiem.

Uz mirkli pamodās baušķenieki uz laukuma un tribīnēs, kad situāciju gaišāku padarīja Rolands Kovaļevskis un Toms Niedre, kuri ātri gūst vārtus un samazina rezultātu līdz 6-9. Tiesa, tas arī šajā spēlē bija viss. „Madona” gūst trīs vārtus un uzvar spēli ar 6-12.

Ingus Panteļejevs, FK „Bauska” galvenais treneris stāsta, ka šī spēle viņam atgādina pagājušās sezonas vājo sniegumu.

Spēle haotiska, daudz kļūdas.

„Piekrītu, spēli aizvadījām haotiski. Daudz kļūdas piespēlēs, precizitātē. Uzslavēšu pretinieku komandu, kuri bez variantiem mūs apspēlēja šovakar,” sašutis stāsta Ingus.

Iemesls šādam sniegumam šovakar? Nogurums no Ķekavas?

„Nē, tā lielākā problēma jau ir pašos pamatos. Izejot laukumā tiek šķiroti pretinieki. Stiprais un vājais. Nu redz, šodien "pašķirojām,” tupina treneris.

Vārtsargu maiņa.

„Pāris epizodēs Elvis nepavilka. Devu iespēju Reinim, taču arī viņš nebija glābējs šovakar. Grūti vainot vārtsargus, tiesa, bija bumbiņas, kuras bija jāceļ ārā.”

„Grūti šajā komandā izveidot kolektīvu, par ko jau tik daudz esmu runājis. Bez tā nekas nebūs. Ne tikai spēlē, bet arī ārpus tās. Kopā esam priekos, bet ne bēdās. Grūtos brīžos komanda šķeļas un sāk katrs individuāli katru knābāt. Tā nevar. Jābūt komandai. Uzvarās un zaudējumos,” piebilst treneris.

Kad atgriezīsies Pēteris? Par Jāni Akmentiņu ir kas jauns?

„Pēteri ceru ieraudzīt laukumā nākamajā spēlē. Šovakar pietrūka uzbrucēja, kurš var iemest. Bet no otras puses. Ielaidām 12 vārtus.Vai tur būtu kas glābjams -grūti spriest. Jānis veseļojas. Vēl krietns laiks viņam jāveseļojas. Domājams, ja viss ies labi, tad iespējams, uz play-off laiku Jānis varētu būt ierindā.”

FK „Madona” treneri, Andri Malkavu, kurš ļoti steidzās uz nākamo spēli (spēlē komandā”Lekrings”)nepaguvām noķert, tāpēc aicinājām uz nelielu sarunu madoniešu komandas kapteini Edgaru Gailumu.

„Spēle bija ļoti saspringta un līdzīga, kaut rezultāts to neataino. Mēs labāk nostāvējām aizsardzībā, kura šodien darbojās ļoti labi. Lielākais spēles mīnuss mums bija muļķīgie noraidījumi, kurus turpmāk nevajadzētu pieļaut.”

„Iespējams ,nedaudz vairāk paveicās vārtu gūšanas momentos kā pretiniekam. Mums vārtsargs šodien darbojās ļoti labi,” turpina Edgars.

„Šī komandai bija trešā uzvara pēc kārtas. Pašlaik esam uz neliela viļņa. Žēl par neizmantotajām iespējām, kuras bija pret buldogiem. Spēli zaudējām  pēdējās sekundēs. Sezona ir tikai pusē. Turpināsim cīnīties. Paldies,”tā FK „Madona” komandas kapteinis Edgars Gailums.

 

Labākais spēlētājs FK „Bauska” rindās šovakar- Rolands Kovaļevskis

Rezultativitātes punktus guva-

Rolands Kovaļevskis, Toms Niedre 2+1

Ģirts Laugalis 1+2

Ņikita Maksurovs 1+0

Pēteris Maziks 0+1

Uz doto brīdi pirms atlikušajām divām šī vakara virslīgas spēlēm, FK „Bauska” saglabā 6.vietu turnīra tabulā. Tuvākie sekotāji, „Lielvārde” un „ Kurši” šovakar aizvadīs spēles, un tad arī noskaidrosies komandu izvietojums turnīrā tabulā.

Nākamo spēli baušķenieki aizvadīs 30. novembrī, SN „Mēmele”, kur plkst. 18:00 tiksies ar „Talsi / Triobet” komandu. Pirmajā tikšanās reizē Talsos šajā sezonā baušķenieki bija pārāki ar rezultātu 8-11.

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe

 

 

 

 

 

Neizteiksmīgā spēlē Bauska cieš zaudējumu pret Madonu

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija