Nervozā spēles galotnē izdodas izraut uzvaru.

2014-11-14 11:21

Latvijas basketbola trešās divīzijas čempionātā (LBL3) piekto uzvaru izcīnīja «Bauskas BJSS» basketbolisti, kuri 13.novembra vakarā SN «Mēmele» uzveica SK «Bruņinieks» vienību no Daugavpils novada.

Spēles sākums aizrit baušķenieku dominancē, kad izdevās gūt pārsvaru ar 12:3. Viesi mazliet pievilka punktus klāt, bet pēc ceturtdaļas pārliecinošā vadībā atradās mājinieki ar rezultātu 17 pret 11.

Otrajā ceturtdaļā viesu komandas spēlētāji vienubrīd atradās vadībā ar rezultātu19:20 un 27:28,bet līdz puslaika beigām, «Bauska» atgūst vadību un pārtraukumā devās ar 32 pret 29 punktiem.

Arī trešā ceturtdaļa ritēja punkts punktā. Vispirms lielāko šīs spēles pārsvaru pār baušķeniekiem ieguva viesi, izvirzoties vadībā ar 44:47 punktiem. Rezultatīvi nospēlējot Sandim Balodim, Arnim Simsonam un Tomam Vilkam, «Bauska», pirms pārtraukuma atgūst vadību ar rezultātu 52:47.

Četrdesmit sekundes līdz spēles beigām, mājiniekiem +1 punkts jeb 70:69. Neprecīza Toma Vilka metiens deva viesiem lieliskas iespējas izraut uzvaru, bet par laimi baušķeniekiem, Sandis Balodis aizsardzībā izprovocēja pretinieku komandas spēlētāju uz pārkāpumu un iegūtās iespējas izpildīt soda metienus tika izmantotas. Laimīga uzvara pār «Bruņiniekiem» ar 73:69 devusi piekto uzvaru čempionātā.

 

Bauskas BJSS» komandā, šajā spēlē rezultatīvākais Renārs Rupkus ar 17 punktiem, Tomam Vilkam 15 punkti, Mikum Karlovam 13 punkti, Arnim Simsonam 12 punkti un 13 atsēcošās bumbas zem groziem, Ivaram Puļķim 10 punkti un Sandim Balodim seši gūtie punkti.

 

Edgars Kucins, SK «Bruņinieks» komandas treneris par spēli.

«Zaudējam pretiniekiem visos spēles elementos. Nebijām gatavi. Daudz kļūdas, fiziski arī netikām līdzi pretiniekiem. Pelnīts zaudējums.»

«Problēmas ir spēlētājiem galvā. Ja nevar noskaņoties pirms spēles, tad zaudēsim. Tā arī šodien bija. Trenēsimies un spēlēsim tālāk, kā būs, nemāku teikt.»

 

Līga Rimševica, «Bauskas BJSS» komandas trenere par spēli.

 

Kad jaunie tiks pie spēlēšanas?

«Uzreiz gribu teikt, ka jaunie netika pie spēlēšanas, jo paskatoties uz pretiniekiem...tur nāk riktīgi veči pretī. Man viņus vajadzēs jaunatnes spēlēs. Nevar pieļaut, ka tiek gūti savainojumi. Protams, pie +9 bija doma uzlaist, lai atpūšas pamatsastāvs, bet tā spēle tik labi neaizgāja. Diemžēl.»

 

Sastāvā iztrūkumi.

«Jā. Visi nesavācāmies. Uz šo spēli nācās mainīt spēles modeli. Teikšu tā, bija labi. Ivars mums noderētu uz atlēcošajām bumbām, jo šovakar pretinieks mūsējos basketbolistus vienkārši nostūma no groza apakšas nost, savācot daudz bumbas.»

 

Mikus Karlovs, «Bauskas BJSS» basketbolists par spēli.

 

Kā esi iejuties komandā?

«Komandā jūtos ļoti labi. Spēlētāji mani uzreiz pieņēma. Arī treneri no pirmajām spēlēm iesaista kombinācijās. Varbūt nebiju pieradis tik daudz minūtes aizvadīt laukumā. Bijušajā komandā ap 25 minūtēm spēlēju, šeit visas 40. No saspēles vadītāja pozīcijas esmu centrs. Tas arī mazliet ietekmē to spēles kvalitāti, arī trenējies nebiju visu vasaru. Tagad cenšos atgūt formu. Nāku uz visiem treniņiem. Patreiz noteikti neparādu to spēli uz kādu esmu spējīgs.»

 

Kā tavu spēles kvalitāti ietekmē lielais spēles laiks?

«Sākumā bija ļoti grūti. Izturēt es varu. Varu aizskriet kur vajag, bet pulss ir tik liels, ka metiens ir katastrofāls. Tāpēc es nemetu pusstālos tik daudz, cik vajadzētu un uz soda līnijas arī gadījās pamatīgi nokļūdīties.»

 

Par šodienu.

«Pretinieki bija augumā lielāki, tomēr mēs bijām spēcīgāki, ātrāki. Nocīnījāmies, bijām precīzi no groza apakšas un caurgājienos, kas arī deva rezultātu.»

 

«Bauskas BJSS» komanda atrodas trešajā vietā B grupā. Septiņās aizvadītajās spēlēs uzvaras gūtas piecās, bet zaudējumi piedzīvoti divās spēlēs.

 

Nākamā spēle Bauskas basketbolistiem 26.novembrī, SN «Mēmele» plkst. 20:00 pret BK «Krāslava» komandu.

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

 

Nervozā spēles galotnē izdodas izraut uzvaru.

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija