Nils Slakteris un Jānis Kuķalks - Baltijas vicečempioni

2020-07-28 08:05
 
Aizvadītajā nedēļas nogalē Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, Harku ezerā, norisinājās Baltijas atklātais čempionāts, uz kuru bija ieradušies Baltijas labākie ātrumlaivu braucēji. Arī Bauskas novada piloti devās uz sacīkstēm.


GT-15 klasē Nils Slakteris kļuva par Baltijas vicečempionu. Kvalifikācijā Nilam otrs labākais apļa laiks, zaudējot tikai igauņu braucējam. Pirmajā braucienā sadursme ar lietuviešu braucēju Nidu Kilinskaiti un latvietis nefinišēja, taču turpmākie divi braucieni bija veiksmīgi - izcīnītas divas otrās vietas un kopvērtējumā sudrabs.
Šoreiz kvalifikācijā tehniskas ķibeles bija Ralfam Zaharčenokam, kas liedza kvalificēties TOP18 un piedalīties sacīkstēs. Elīzai kvalifikācijā 6.vieta. Pieredzes bagātas sacensības un stabila braukšana ļāva viņai sagatavoties Eiropas čempionātam.


GT-30 klasē Laura Lakovica šoreiz 4.vietā. Kvalifikācijā izcīnīta 4.vieta. Pirmajā braucienā Laurai neveiksmīgs starts, kā rezultātā nācās cīnīties ar konkurentiem un pārbraukt pāri bojai. Visas mazās neveiksmes ierindoja Lauru 6.vietā. Otrajā un trešajā braucienā izcīnītas divas trešās vietas, bet tas bija par maz, lai kāptu uz goda pjedestāla.

O-250 skuteru klasē pirmo reizi startēja Viesturs Lācis. Pirmajā braucienā ļoti veiksmīgs starts un trešā vieta. Otrais brauciens - tehniskas ķibeles, bet finišā 3.vieta. Trešais brauciens beidzās priekšlaicīgi un diemžēl bez finiša. Kopvērtējumā Viesturam 4.vieta. ”Esmu ļoti priecīgs par gūto pieredzi un izdevušos vismaz vienu braucienu. Daudz vēl jāmācās un tad jau arī būs pienācīgs ātrums un rezultāts,” saka Viesturs.

FR-1000 klasē pirmo reizi Baltijas vicečempiona titulu izcīnīja Jānis Kuķalks, kuram šis bija pirmais starts sezonā.  Pirmajā braucienā iegūta otrā vieta. Otrajā braucienā Jānis bija ātrākais trasē un izcīnīja uzvaru. Pēdējā, izšķirošajā braucienā, otrā vieta un arī kopvērtējumā Jānim sudrabs. “Prieks atgriezties uz ūdens, bet vislielākais prieks par to, ka laiva beidzot iet un varu mēroties spēkiem ar sportistiem no kaimiņu valstīm. Neskatoties uz neskaitāmajām stundām ceļā, esam priecīgi par piedalīšanos un adrenalīna devu ko saņemām! Protams, liels paldies jāsaka ģimenei, draugiem, kolēģiem un mūsu superīgajai "Mēmeles Sports" komandai! Tiekamies Aizkrauklē!," pēc sacīkstēm sacīja Jānis.
 
Foto: 
Viesturs Lācis