No prestižā veterānu turnīra Čehijā baušķenieki atgriežas ar medaļām

2016-11-15 17:18
 
Lielisku panākumu aizvadītajā nedēļā Čehijas galvaspilsētā Prāgā guva Bauskas veterānu florbola komandas «Divupe2» florbolisti, kuri «Prague Masters» turnīrā vecuma grupā virs 40 gadiem (40+) izcīnīja trešo vietu.
 

Foto – no albuma
Komandā «Divupe 2» spēlēja – Guntars Grandovskis, Valdis Jukna, Elvis Sakārnis, Artis Malkavs, Agris Grandovskis, Normunds Grunckis, Ingus Panteļejevs, Jānis Freivalds, Gatis Feldmanis, Gints Vecelis, Jānis Kārkliņš, Andris Ērenbots un Konstantīns Balzaris.

 
Šajā turnīrā Bauskas florbolisti piedalās jau sesto reizi. Pirmajā mēģinājumā izcīnīta 3. vieta, divos turnīros zaudējumi ceturtdaļfinālā pret komandām, kuras pēc tam spēlēja finālā. 2014.gadā izcīnīta bronza, bet pērn turnīrs baušķeniekiem beidzās 1/8 finālā.

Šogad grupu spēlēs Bauskas florbolisti pretiniekus apspēlēja pārliecinoši par ko liecina arī statistika – iesisti 14, bet ielaisti tikai trīs vārti. Kopumā komanda aizvadīja sešas spēles, gūstot četras uzvaras, fiksēts viens neizšķirts, un piedzīvots viens zaudējums pēcspēles soda metienos.

Čempionātu  «Divupe2» iesāka ar 6:1 panākumu pret Slovākijas «Forever Young Orava» florbolistiem. Vēlāk mūsējie cīnījās neizšķirti 2:2 ar čehu «ASK Lovosice – LFP», bet pēdējā grupu cīņā ar 6:1 sakauti citi Čehijas florbolisti «Star Dust.» Pirmā vieta grupā «Divupe2» florbolistiem ļāva turnīru turpināt no 1/8 finālā, kamēr pārējās komandas sacentās 1/32 un 1/16 finālos.


Pirmajā izslēgšanas spēļu cīņā Bauskas komanda tikās ar «SKP Falkoni Holešov» no Čehijas. Mūsējie uzvarēja ar 3:2. Vadībā pirmie izvirzījās baušķenieki, kad precīzi meta Elvis Sakārnis. Čehi ātri atguvās, bet divas sekundes pirms pirmā perioda beigām Agris Grandovskis atkal vadībā izvirzīja «Divupe 2» komandu. Otrajā periodā mūsējie panāca 3:1 pārsvaru. Čehi vienus vārtus atguva, bet ar to bija par maz un baušķenieki iesoļoja nākamajā kārtā.

1/4finālā «Divupe2» florbolisti ar 6:2 sakāva Norvēģijas veterānus «Sagene Legends.» Mūsējie pamatus uzvarai ielika jau spēles ievadā, kad precīzi meta Gatis Feldmanis, Māris Akmentiņš, Konstantīns Balzaris un Ingus Panteļejevs.

Pusfinālā Bauskas komanda sacentās ar mājiniekiem «FBŠ Hattrick Brno.» Vadībā pirmie izvirzījās latvieši, kad precīzs bija Ingus Panteļejevs. Spēles turpinājumā baušķenieki nerealizēja vairākas lieliskas vārtu gūšanas iespējas, tai skaitā bumbiņa četras reizes atsitās pret vārtu konstrukciju. Mājinieki viesus par savām neizdarībām sodīja un trīs minūtes līdz pamatlaika beigām rezultātu izlīdzināja. Sekoja pēcspēles izgājieni, kuros prasmīgāki bija čehi.

Kā tas daudzviet Eiropā notiek, arī Čehijas turnīra noteikumi paredz, ka abi pusfināla zaudētāji automātiski iegūst trešo vietu un atsevišķa cīņa par bronzu nenotiek. Līdz ar to «Divupe2» komandas florbolisti pēc gada pārtraukuma atkal kāpa uz prestižā turnīra pjedestāla.

 

«Divupe 2» komandas spēlētājs, baušķenieks Gints Vecelis par panākumu Čehijā.

-No 29 komandām palikt trešajiem, domāju, ka nemaz nav slikti. Tiesa, varējām spēlēt finālā, bet pusfinālā pievīla momentu realizācija un pretinieku komandas vārtu sargs demonstrēja teicamu spēli. Turnīrs noteikti aizvadīt ar pluss zīmi. Arī izslēgšanas spēļu zars bija pateicīgs – nenācās sacensties ar nevienu somu vai zviedru komandu.

 
Viens no Bauskas komandas rezultatīvākajiem spēlētājiem turnīrā Gatis Feldmanis

-Spēlē par iekļūšanu finālā nepaveicās un, kā noteica komandas biedri – šogad nebijām tik stipri, lai uzvarētu mājinieku tiesnešus. Spēles, kuras bija jāuzvar, uzvarējām pārliecinoši. Noteikti bijām pelnījuši iekļūt arī finālā, bet pašu neizdarības – četri vārtu stabi un tiesnešu nekompetence pēdējā cīņā liedza uzvarēt. Neko darīt, tāds ir sports un kā saka – veiksme ir jānopelna.

 

No prestižā veterānu turnīra Čehijā baušķenieki atgriežas ar medaļām

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija