No Ulbrokas florbolisti atgriežas ar -10

2015-01-18 19:47

Florbola kluba (FK) «Bauska» sīvākie konkurenti šajā nedēļas nogalē izcīnīja uzvaras, bet baušķeniekiem pamatīgs zaudējums viesos Ulbrokā, ar rezultātu 15:5, piedzīvojot lielāko zaudējumu sezonā.  Lielākā sagrāve pēdējo gadu laikā bija 2008./2009. gada sezonā,  kad "Bauska" zaudēja "Lekrings" komandai ar rezultātu 15:4 un tajā pašā sezonā "RTU" florbolistiem ar 16:5.

Jau spēles pirmajā periodā viesi no Bauskas nokļuva iedzinējos ar rezultātu 0:5. Pēc pirmajiem trim ielaistajiem vārtiem, «Bauska» maina vārtsargu un Elvja Holsta vietā vārtos devās Reinis Kirilko. Otrā perioda sākumā Ņikita Maksurovs gūst pirmos vārtu spēlē komandas «Bauska» labā. Neilgi pēc rezultatīvā komandas biedra raidījuma Rolandam Kovaļevskim bija iespēja izpildīt soda metienu, tomēr šajā reizē viņam pretinieka vārtsargu pārspēt neizdevās.

Nākamos trīs vārtus gūst mājinieki, panākot 8:1 savā labā. Tiek veikta atkārtota vārtsargu maiņa baušķeniekiem, un atkal savu posteni ieņem Elvis Holsts. Mača turpinājumā R.Kovaļevskis gūst komandas otros vārtus. Viņam pievienojas Pēteris Zeltiņš un Dinārs Vaitaitis, kopējiem spēkiem samazinot vārtu starpību līdz četriem goliem, jeb rezultātu 8:4.

Trešās trešdaļas ievadā ulbrokieši iemet piecas bumbiņas Elvja Holsta sargātajos vārtos, panākot 13:4. Tiek veikta jau trešā vārtsarga maiņa, dzelžainajā taisnstūrī stājoties Reinim Kirilko. Perioda vidū Kristaps Namiķis guva savus trešos vārtus Virslīgā, kā arī šī mača komandas piektos un pēdējos. Mājinieki baušķeniekus sarūgtina vēl divas reizes, izcīnot uzvaru ar 15:5.

Par labāko spēlētāju FK «Bauska» komandā atzīts – Pēteris Zeltiņš.

FK «Bauska" komandas labā punktus guva- Pēteris Zeltiņš 1+2, Dinārs Vaitaitis 1+1, Rolands Kovaļevskis 1+1, Kristaps Namiķis 1+0, Ņikita Maksurovs 1+0 un Toms Niedre 0+1.

 

Florbola kluba «Bauska» galvenais treneris Ingus Panteļejevs par spēli.

 „Par nelabvēlīgu rezultātu liecināja jau tas, ka pieteikumā atrodami vien 11 laukuma spēlētāju vārdi un uzvārdi. Ar tik īsu soliņu par uzvaru ir grūti cīnīties pret jebkuru komandu, jo vairāk, ja pretiniekiem soliņš ir divtik garāks. Otras būtiski ietekmējošais faktors bija Latvijas U19 valstsvienības komandas aizvadītās divas spēles Latvijas florbola virslīgas čempionāta ietvaros. Izlases sastāvā spēlē pieci baušķenieki: Rolands Kovaļevskis, Ņikita Maksurovs, Valdis Vāvers, Edgars Liepa un Reinis Kirilko, kuriem spēle Ulbrokā bija trešā, tik pat-trijās dienās.Nožēloju, ka nepārcēlu šo spēli. Ja sākumā uz šo «projektu» raudzījos optimistiski, tad tagad esmu ļoti neapmierināts. Par kluba interesēm netiek domāts. Protams, viņiem ir nepieciešama spēļu prakse un sastāva izvēles iespējas nākotnē. Uzzinot, ka spēlētājiem netika doti nekādi ķermeņa atjaunošanās līdzekļi, dzērieni, bet gan tikai pliks ūdens, biju sašutis.”

 

„Īpaši neapmierināts esmu ar Edgaru Lujānu un Reini Paegli, kuri, kā izrādās, piedalās kaut kādā turnīrā Rīgā. Šķiet, ar viņiem turpmāk vairs nevarēšu rēķināties.”

 

Vai spēles gaita atbilst rezultātam?

 „Skatoties uz rezultātu, visiem šķitīs, ka spēle notika tikai mūsu vārtu priekša, lai gan tā nebija. Nespējām paši iemest, sākām ar pretinieku skrieties, kas nāca par labu viņiem. Soliņš bija pārāk īss, lai ko glābtu.”

 

Vārtsargiem melnā dienā.

„Jā, noteikti. To viņi arī paši atzina. Nevienam negāja. Mainīju, domāju ka atķersies, bet nekā.”

 

Kā raugies uz situāciju tabulā?

„Spēļu vēl ir gana daudz. Protams, šī bija ar tiešo konkurentu par palikšanu labāko astotniekā. Uzskatu, ka Kurši, Bauska, Pārgauja un Valmiera būs tās komandas, kuras cīnīsies par septīto un astoto vietu tabulā. Atlikušās divas paliks aiz borta.

 

Pēc 19 aizvadītajām spēlēm Latvijas florbola virslīgas čempionātā FK «Bauska» ar 26 punktiem ierindoja 8.pozīcijā, tikai par punktu apsteidzot vienību «Pārgauja.»

Nākamā spēle baušķeniekiem mājās 28.janvārī pret «Talsi» komandu.

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

No Ulbrokas florbolisti atgriežas ar -10

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija